20-daagse reis: Het mooiste van Chili, Atacama - Pucon - Torres


 

Tijdens deze schitterende reis bezoekt u de prachtigste plekken van Atacama. U zult genieten van prachtige uitzichten en de flamingo’s en andere bijzondere vogelsoorten. Ook de Altiplano is een onderdeel van deze reis. Het gebied bestaat uit een vlak terras op de top van de Andes en een gemiddelde hoogte van 4000 meter boven zeeniveau. De prachtige omgeving wordt gekenmerkt door geweldige vulkanen, diep blauwe meren en schitterende vogels. De prachtige witte zoutvlaktes, verborgen hotsprings en verbazingwekkende geisers geven u eveneens een uitgesproken beeld van dit mooie land. 

 

Maar naast de schoonheid is het land ook verlaten, woest en droog. 

Het zuurstofgehalte op 4000 meter hoogte is twee keer zo laag dan op zeeniveau. Het temperatuurverschil kan oplopen tot 30 graden tussen dag en nacht. Ook zijn er gebieden waar nog nooit regen is geregistreerd.

 

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam. 

 

Dag 2: Aankomst in Antofagasta (100 km wegdek)Antofagasta

Na een hopelijk fijne vlucht komt u vandaag aan In Chili, Antofagasta. Hier aangekomen haalt u de huurauto op en rijdt u vervolgens langs de Pacific Ocean met haar mooie stranden en duinen. Ook gaat u La Portada bekijken, deze rots is prachtig uitgesleten door de golven van de oceaan. U gaat verder naar Mejillones en komt vervolgens aan in Antofagasta voor de eerste overnachting in uw drie sterren hotel Diego de Almagro. 

 

Dag 3: Antofagasta – Calama – San Pedro de Atacama (320 km wegdek)

Vandaag reist u van Antofagasta per auto door prachtige delen van de Atacama woestijn naar Calama. Onderweg komt u langs het bijzondere station van Baquedano en de voormalige Saltpeter mijn van Chacabuco. Vanaf hier gaat u verder naar de stad San Pedro de Atacama. Onderweg ziet u delen van het schitterende Cordillera de la Sal. ’s Middags gaat u naar de ‘Valley of the Moon’ om teSan Pedro de Atacama kijken naar de zonsondergang in dit fasinerende landschap, wat gevormd is door erosie van de zoutbergen. Bijzonder uitgeslepen rotsen bevinden zich in het midden van de woestijn met de Licancabur op de achtergrond. Dit zorgt voor een zeer bijzondere zonsondergang. Hierna keert u terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas. 

 

Dag 4: San Pedro en omgeving (70 tot 100 km onverhard wegdek)

In de morgen kunt u het Archeologisch museum van Padre le Paige bezoeken. Hier vindt u de bekende collectie kunstartikelen die de ontwikkeling van de Atacamische gemeenschap laten zien. De kerk van San Pedro is ook erg de moeite waard en dateert uit de 17e eeuw, het dak is gemaakt van cactussen. Andere mogelijke activiteiten zijn het beklimmen van de zandduinen in het Valle de la Muerte of een bezoek brengen aan de historische nederzettingen Tulor en Quitor. Hierna keert u terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas.

 

Dag 5: Salar de Atacama en de meren Miscanti en Meniques (120 km)Salar de Atacama

Vandaag gaat u een bezoek brengen aan het bijzondere meer van Atacama. Onderweg stopt u bij het stadje Toconao. De huizen in dit kleine, pitoreske dorpje zijn gebouwd van witte vulkanische stenen, waardoor het stadje zo bijzonder en uniek is. De kerk en de klokkentoren zijn ook gebouwd van de witte vulkaan stenen. Hierna brengt u een bezoek aan het grootste zoutmeer van de wereld; ‘Salar de Atacama’. Hier leven vele flamingo’s en bijzondere vogelsoorten. De Laguna Chaxa is een goede mogelijkheid om dichter bij deze bijzondere dieren te komen. Laguna Chaxa is een deel van het ‘Reserva National de los Flamingoes’. ’s  Ook kunt u nog een bezoek brengen aan de meren Miscanti en Meniques op een hoogte van 4.000 meter. Voor dit gedeelte van de tocht is een pick-up of jeep vereist en u moet rekening houden met 130 extra kilometers. U keert terug naar San Pedro waar u overnacht in Casa Don Tomas.

 

Dag 6: Geysers El Tatio - Calama

Vroeg in de morgen vertrekt u naar de geisers van El Tatio (optionele excursie). Deze geisers liggen 4500 meter boven zeeniveau van Altiplano. In de ochtend zijn ze spectaculair! Er bevinden zich ongeveer 40 geisers, warmte bronnen en fumaroles. ‘s Morgens zijn de geisers fantastisch en beleeft u iets heel bijzonders. De rest van de dag kunt u uw tijd zelf indelen. Er zijn diverse prachtige routes door de stad San Pedro, met z’n prachtige architectuur en kleine straatjes. Er zijn diverse marktjes en restaurants, zodat u zich absoluut niet zult vervelen in deze stad! Na de eventuele excursie gaat u verder naar Calama waar u overnacht in het Hotel Park Calama.

 

Dag 7: Calama

Na de overnachting in het hotel rijdt u naar Calama voor een bezoek aan de grootste kopermijn van de wereld ‘Chuquicamata’. Ook kunt u een bezoek brengen aan het pitoreske plaatsje Chui Chui met één van de oudste kerken van Chili. De rest van de dag kunt u naar eigen smaak invullen. U keert terug naar Calama waar u overnacht in Hotel Park Calama.

 

Dag 8: Calama – Puerto Montt (80 km / 60 km over verharde wegen)

In de vroege morgen rijdt u naar de luchthaven in Calama vanwaar u via Santiago de Chilé zal doorvliegen naar Puerto Montt, het centrum van het Chileense Lake District. Na deze vlucht komt u aan in Puerto Montt. Op de luchthaven staat hier een huurauto klaar waarmee de komende week kan worden rondgereden in het Lake District. Na aankomst is het nog een klein stukje rijden naar Puerto Varas waar u overnacht in het hotel Bellavista of gelijkwaardig (4 sterren).

 

Dag 9: Puerto Varas – Petrohue

Het ontbijt is inbegrepen. Na het ontbijt kunt u Puerto Varas en de omgeving ontdekken. Deze biedt voldoende ruimte voor een heerlijke wandeling in de prachtige natuur. Vandaag rijdt u langs het meer verder naar Petrohue. Hier overnacht u in het comfortabele hotel Petrohue of gelijkwaardig (4 sterren).

 

Dag 10: PetrohuePetrohue

De omgeving van Petrohue is fraai. Hier kunt u een bezoek brengen aan de ‘Saltos de Petrohue’. Dit prachtige gebied met stroomversnellingen en watervallen is lang geleden ontstaan door de lava van de vulkaan. Ze vormen een indrukwekkende sculptuur van vulkanische rotsen, door het water dat duizenden jaren lang langs deze rotsen naar beneden kwam. Hietbij komt u ook langs het ‘Lago Todos los Santos’. Dit meer is omgeven door hoge bergen. Aan de zuidkant ziet u de spectaculaire vorm van de Puntiagudo vulkaan en een aantal prachtige watervallen. Op dit meer kunt u een schitterende boottocht maken. Na een bijzondere dag overnacht u weer in hotel Petrohue of gelijkwaardig (4 sterren).

 

Dag 11 en 12: Petrohue – Pucon (O)

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Petrohue en maakt u zich klaar voor de rit naar Pucon. Dit kan langs leuke binnendoor-wegen en u kunt hier zo lang over doen als u zelf wilt. 

De omgeving van Pucón is niet voor niets erg populair. We raden u aan er een actieve dag van te maken. U kunt de vulkaan beklimmen, wandelen door het Huerquehue National Park, raften of relaxen in één van de hotsprings (tip: ga naar de moderne en erg mooi vormgegeven hot springs van Termas Geometricas, kan ook op de weg naar Pucon, bij Coñaripe een paar kilometer landinwaarts). Het Villarricameer biedt de mogelijkheid voor vele verschillende soorten watersporten zoals; zeilen, surfen, kayaken of waterskiën. Maar natuurlijk kunt u ook zonnebaden en relaxen op de stranden rond het meer. Overnachting in het hotel la Casona de Pucon (3 sterren).

 

Dag 13: Pucon – Omgeving van Temuco (O)Pucon

Uw laatste accommodatie in het Lake District bevindt zich in de omgeving van Temuco. U verblijft hier in de verrrassende accommodatie “Suizandina”. Dit hotel, gerund door Zwitsers, ligt schitterend tussen de vulkanen Llonquimay en Llaima en heeft de atmosfeer van een echte berghut. Het park van de Llaima is per auto van hieruit goed bereikbaar en biedt een fascinerend landschap van lavavelden en andere vormen van vulkanisme. Het hotel is bereikbaar vanuit Temuco (via de Panamerican Highway) of ‘binnendoor’ vanuit Pucon. De laatste route biedt de mooiste vergezichten waarbij het laatste stuk gaat door het park van de Llaima (tenzij sneeuw dat verhindert).  Vanuit hier heeft u de tijd om de omgeving  te ontdekken. De mensen van de Suizandina kunnen daar perfect bij helpen en adviseren. 

 

Dag 14: Omgeving van Temuco – Puerto Natales (300 km wegdek)

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Temuco. Vanuit deze luchthaven vliegt u door naar Punta Arenas. Hier staat de huurauto voor u klaar die u kunt gebruiken tijdens uw verblijf in Patagonië. Na aankomst rijdt u richting het noorden door de Patagonian Pampa naar Puerto Natales. Hier brengt u nog een kort bezoek aan de Pinguin kolonie ‘Seno de Otway’ (omweg van 70 km). U overnacht vervolgens in het drie sterren hotel Saltos del Paine.

 

Dag 15: Puerto Natales – Torres del Paine (150 km onverharde weg)

Na de eerste overnachting rijdt u naar het Torres del Paine National Park. Onderweg ziet u het prachtige landschap en veel wildlife. Ook vanaf verschillende uitkijkpunten kunt u genieten van de machtige Torres del Paine (rotsformaties). De overnachting vindt plaats in het Hosteria Las Torres.

 

Dag 16: Torres del Paine (120 km onverharde weg)Torres del Paine

U gaat vandaag een tocht maken waarbij u het complete circuit ziet in het Torres del Paine National Park. U komt langs prachtige rotsformaties, meren en rivieren. Tijdens deze dag ziet u onder anderen de Grey gletsjer en het Grey lake. U rijdt door het park en heeft u de kans om groepen guanaco’s (verwant aan de lama) aan de kant van de weg te zien. Na deze dag overnacht u in het Hosteria Las Torres.

 

Dag 17: Torres del Paine 

Vandaag heeft u de kans deze dag naar eigen smaak in te vullen. Zo kunt u kiezen voor een hiking tour, paard rijden of een bezoek aan de Laguna Azul. Na deze dag keert u terug naar het Hosteria Las Torres voor de overnachting.

 

Dag 18: Torres del Paine – Punta Arenas (300 km verharde en 140 km onverharde weg)

In de ochtend rijdt u terug naar Punta Arenas via Puerto Natales. U bezoekt de stad Punta Arenas en verblijft hier in het twee sterren hotel Terra Sur.

 

Dag 19: Punta Arenas – Santiago de Chilé

Na het verblijf in het Torres del Paine gebied brengt u vandaag de auto terug in Punta Arenas. Vanuit deze luchthaven vliegt u terug naar Santiago de Chile. Aangekomen in Santiago de Chile wordt u opgehaald en gebracht naar het hotel in Santiago voor de laatste overnachting.

 

Dag 20: Santiago de Chilé – AmsterdamSantiago de Chile

Vandaag is het alweer de laatste dag van uw verblijf in Chili. Na het ontbijt maakt u zich klaar voor uw vertrek naar de luchthaven van Santiago de Chile. Vanuit de luchthaven vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt

 
Testimonials

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië