25-daagse rondreis special: Chili & Antarctica!


 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam voor uw reis naar Santiago. Na een hopelijk fijne vlucht komt u de volgende dag aan in wonderlijk Chili.

 

Dag 2: Aankomst Santiago en door naar het Lake DistrictSantiago

Na aankomst op de luchthaven van Santiago vliegt u door met de binnenlandse vlucht naar Temuco. Hier staat een huurauto voor u klaar, zodat u op eigen houtje het bijzondere merengebied van Chili kan ontdekken. U verblijft ten Oosten van Temuco in de verrrassende accommodatie “Suizandina”. Dit hotel, gerund door Zwitsers, ligt schitterend tussen de vulkanen Llonquimay en Llaima (actief!) en heeft de atmosfeer van een echte berghut.

 

Dag 3: naar Pucon

Het park van de Llaima is per auto vanuit uw hotel goed bereikbaar en biedt een fascinerend landschap van lavavelden en andere vormen van vulkanisme. Afhankelijk van de activiteit van deze vulkaan kunt u een dagwandeling maken in of nabij het park. De mensen van de Suizandina kunnen u  helpen met en adviseren over de mooiste route. U overnacht ook vannacht weer in dit prettige hotel.

 

Dag 4  t/m 7: Pucón                                            

Vandaag rijdt u in eenpaar uur ‘binnendoor’ naar Pucón. De aankomende dagen kunt u naar eigen wens indelen. U kunt Pucón gaan verkennen of deelnemen aan lokale excursies. We raden u aan er actieve dagen van te maken. De omgeving van Pucón is niet voor niets erg populair. We raden u aan er een actieve dag van te maken. U kunt de vulkaan beklimmen, wandelen door het Huerquehue National Park, raften of relaxen in één van de hotsprings (tip: ga naar de moderne en erg mooi vormgegeven hot springs van Termas Geometricas, kan ook op de weg naar Pucon, bij Coñaripe een paar kilometer landinwaarts). 

 

Het Villarricameer biedt de mogelijkheid voor vele verschillende soorten watersporten zoals; zeilen, surfen, kayaken of waterskiën. Maar natuurlijk kunt u ook zonnebaden en relaxen op de stranden rond het meer. 

 

Overnachting in Casona de Pucón of vergelijkbaar 3 sterren hotel.

 

Dag 8: Puerto Varas

Na uw verblijf in Pucón rijdt u vandaag in de richting van Puerto Varas. Onderweg is het zeer de moeite waard om naar de 

 

Hier gaat u verblijven in uw centraal gelegen 3 sterren accommodatie. Na aankomst kunt u nog een korte tour maken door Puerto Varas, de ‘city of roses’. De stad wordt zo genoemd door de enorme variatie aan rozen. ’s Avonds kunt u er nog voor kiezen om een wandeling te maken langs de oever van het Llanquihue meer met een prachtig uitzicht over het landschap van vulkanen en de diep blauwe zee.

 

Dag 9: Puerto VarasPuerto Varas

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid uw dag zelf in te delen. Natuurlijk kunt u Puerto Varas en de omgeving gaan ontdekken. Deze biedt immers voldoende ruimte voor een heerlijke wandeling in de prachtige natuur. 

 

Met name de ‘perfect’ conische vulkaan de Osorno lonkt. Met de auto kunt u tot op betrekkelijk grote hoogte op de flanken komen. De vergezichten zijn fenomenaal.

 

Overnachting weer in uw hotel in Puerto Varas.

 

Dag 10: Punta Arenas

Na uw indrukwekkende bezoek aan het Lake District, vertrekt u na het ontbijt vanuit Puerto Varas naar Puerto Montt. Hier laat u de huurauto achter op de luchthaven en ruilt u deze in voor een vliegtuigstoel voor uw vlucht naar Punta Arenas. Kortom, op naar de zuidelijkste stad van Chili.  

 

Wanneer u hier bent aangekomen wordt u ontvangen op de luchthaven en per transfer naar uw hotel gebracht. 

 

Dag 11: Ushuaia

‘s Ochtends vroeg wordt u met een transfer naar de bus terminal van Punta Arenas gebracht. Hier vertrekt u met de bus in de richting van Ushuaia. Aan de Chileens - Argentijnse grens stapt u over op een andere bus die u verder brengt naar Ushaia. Onderweg kunt u deze dag genieten van het prachtige landschap en uitzicht dat u heeft over Vuurland. Het is een lange dag ‘bussen’ in een openbare lange afstandsbus, van prima kwaliteit overigens. Rekent u erop dat u ongeveer 12 uur onderweg bent.

 

Bij aankomst in Ushuaia staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotel brengt. Overnachting in hotel Los Nirres of gelijkwaardig 3 sterren hotel.

 

Dag 12: Tierra del Fuego Nationaal Park Tierra del Fuego

's Morgens begin van een halve dag excursie rond het Nationale Park van Tierra del Fuego (dat 11 km buiten de stad ligt). U bezoekt hier de meren, lagunes en rivieren (en hun uitstroom naar het Beagle Channel). Verder bekijkt u de andere kenmerken van dit park (dat zo verschilt met de andere nationale parken van het land). U vertrekt van de Maipu Avenue naar het zuidwesten via de nationale route nr. 3. Hier rijdt u weg van de stad langs de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Door de vallei gaat u verder naar de baai van Ensenada, waar u de eilanden Redonda en Estorbo bezoekt. Aan de andere kust van het Beagle Channel ziet u de sneeuwwitte bergen van de Sampaio Chain. Weer terug op de nationale route met het fuegian bos en haar flora langs de weg, gaat u door naar het Rocameer voor een lange wandeling langs de kust van dit meer en langs de Lapataia rivier, die uit het meer voorkomt. Vanaf dit punt kunnen we de Cóndor Hill (de natuurlijke grens met Chili) zien. U zet de weg voort naar de andere kant van het park naar de Lapataiabaai. Onderweg ziet u de Green Lagoon en de Black Lagoon, beide bezaaid met turfmoeras. Uiteindelijk komt u bij de beverdammen die naar de Lapataiabaai leiden. 

 

In de middag begint onze reis naar "Isla de Lobos". Deze reis begint bij de toeristische pier "Don Eduardo Arturo Brisighelli" en loopt door langs de kust van Ushuaia, met uitzicht op de belangrijkste gebouwen van Ushuaia zoals het Maritim Museum (oude gevangenis), het Museum van het Einde van de Wereld en de industriezone, die vanaf 1980 is geinstalleerd. Vanaf dit punt is het landschap een combinatie van zee en bergen. Ook de bergen Olivia, Five Brothers, Fique en Túnel "estancias", en de Encajonadorivier worden gezien. 

 

De catamaran vaart naar het midden van het Beagle Channel, richting het zuidwesten, tot aan de vuurtoren van Les Eclaireurs, bij de archipel die dezelfde naam draagt. Op één van deze eilanden is het mogelijk om stukken van het, in 1930 gezonken schip, Monte Cervantes te bekijken. Richting Seal’s Island kunnen verschillende eigenaardige zeezoogdieren gespot worden. In complete stilte vaart de catamaran in 20 minuten rond het eiland om haar permanente habitat te kunnen observeren. Dan vaart de catamaran naar Birds Island om de Magelhean Aalscholvers, de Keizeraalscholvers, Reuzealbatrosses, Petreles Fullman, Petreles, Squas en nog 20 verschillende soorten zeevogels te observeren. Later, varend door Paso Chico, op de terugweg naar Ushuaia zullen we genieten van het zicht op het mooie kader gevormd door Le Martial Mount en zijn gletsjer. Overnachting in hotel Los Nirres of gelijkwaardig 3 sterren hotel.

 

Dag 13: Lago Fagnano & Escondido

Vertrek vanuit Ushuaia over de (Pan-Amerikaanse) nationale route nr. 3 richting het noorden van het eiland naar het Fuegian Andes dat u bereikt middels valleien bedekt met turfmoerassen. U doorkruist het Carbajal, de Huskies, Tierra Mayor en de valleien van Las Cotorras, waar gedurende de winter cross-country skieën wordt beoefend. Het volgende punt van de tour is de Garibaldi Pas (450 meter boven zeeniveau) om de bergwaaier van de Andes over te steken, met een schitterend uitzicht op het meer van Escondido en het meer van Fagnano. Van hieruit start de weg naar de andere kant van de Andes en stopt u in het Petrel “hosteria” aan het meer van Escondido. Later vervolgt u de reis naar het Zaagmolen-gebied, in het bijzonder naar de Martinez zaagmolen (vandaag de dag niet meer in gebruik) aan de kust van het meer van Fagnano. Na het bezoeken van dit meer keert u terug naar de vallei van Las Cotorras om een typische Fuegische gerecht van gebarbecuede lam te proeven. Overnachting in hotel Los Nirres of gelijkwaardig 3 sterren hotel.

 

Dag 14 - 22: naar de Zuidpool!

Vandaag is de grote dag dat u inscheept voor uw Antarctica avontuur. De komende 11 dagen verblijft u in een totaal andere wereld: die van zee, ijs, eindeloze luchten en pinguins.

 

Dag 23: Ushuaia Ushuaia

Na aankomst aan land gaat u per transfer naar uw hotel. U verblijft wederom in hotel Los Nirres of gelijkwaardig 3 sterren hotel. 

 

Dag 24: Ushuaia – Amsterdam

Vandaag is het alweer de laatste dag van uw verblijf in Chili. Na het ontbijt maakt u zich klaar voor uw vertrek naar de luchthaven van Ushuaia. Vanuit de luchthaven vliegt u terug naar Amsterdam via Santiago of Buenos Aires. 

 

Dag 25: Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan in Nederland. 

 
Testimonials

 • Ieder onderdeel was een feestje!

  Hallo Markus,
  We willen je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons geregeld hebt. We hadden hoge verwachtingen van de vakantie, maar de verwachtingen zijn in alle opzichten overtroffen. Mede door jouw toedoen hebben we een hele relaxte reis gehad. Het is heel ontspannen als je op het vliegveld wordt opgehaald en niet naar vervoer of naar een hotel moet zoeken. Dat geldt ook voor de excursies. Alle vliegreizen waren perfect, geen enkele vertraging en de bagage was er ook steeds. Het Paaseiland was geweldig., maar ook de Atacama woestijn was heel bijzonder, zoals de Iquazu watervallen heel overweldigend waren. Ieder onderdeel was een feestje op zich en Rio heeft ons hart gestolen.
  Jeanette & Jac Spijkers

 • Het is fantastisch!

  Hi Markus,

  We zijn volop aan het genieten van de reis! Het is fantastisch! Hierbij een kleine impressie.

  Groetjes van ons (groep Groenendijk)

 • Alles top geregeld!

  Goedemorgen Markus,

  Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de prachtige reis naar Chili en Argentinie. Wat hebben we fantastisch mooie plekken gezien! Bedankt, alles was top geregeld
  Groet, Eline van der Bijl

 • Antarctica, Argentinië en Chili 32 dagen

  Complimenten voor de goede voorlichting en hulp met het samenstelling van deze fantastische mooie reis!

  Karina & Otto (reis dec2020)

 • Allemaal perfect!

  Hoi Markus,
  Even een bericht om je te laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben gehad. Alles was erg goed geregeld door je! Hotels, ophaal/breng service, de variatie in het land, allemaal perfect. Dank voor al je goede voorbereidingen en we werken graag weer met je samen voor een volgende reis (Namibië?).
  Groet, Adri en Rene

 • Blij:-)

  Wij zijn heel blij met de uitstekende service en empathische benadering.
  Groetjes van Otto en Karina Meijers


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië