18-daagse avontuurlijke rondreis Costa Rica


Costa Rica wordt doorsneden door een bergrug genaamd de “Cordillera”. Deze loopt van het noorden van het land tot diep in het zuiden. Het hoogste punt van deze bergrug is 3810 meter. Aan weerszijden van deze bergrug zijn kustvlakten.

 

In en nabij Costa Rica botsen aardschollen waaardoor Costa Rica een vulkanisch actieve regio is. Er zijn regelmatig aardbevingen en vele actieve en uitgedoofde vulkanen. 

 

Door de hoogteverschillen in Costa Rica zijn er meerdere klimaattypen aanwezig, zowel tropisch als subtropisch. Costa Rica is het huis van vele insekten, planten, zoogdieren, bomen en reptielen. Een actief beschermingsbeleid heeft ervoor gezorgd dat ongeveer een kwart van het land beschermd gebied is. De grote hoeveelheid nationale en prive parken trekt veel toeristen.

 

Costa Rica heeft een oppervlakte van 51 000 km² wat Costa Rica ongeveer 1,2 x zo groot

maakt als Nederland. 

 

 

Dag-tot-dag programma:

 

Dag 1: Aankomst in San José 

Uw vliegtuig landt in de avond op de luchthaven van San José. Na aankomst staat uw chauffeur al op u te wachten in de aankomsthal.

Na de lange reis gaat u de eerste dag in San Jose overnachten. In een comfortabel hotel in de stad kunt u heerlijk bijkomen en u klaarmaken voor een avontuurlijke reis door Costa Rica. 

Zie onderin dit reisvoorstel voor een impressie van de hotels

 

Dag 2: Mountainbiken in de Orosi Vallei (O, L, D)Costa Rica

Vandaag begint u de dag met een 2 uur durende rit naar het zuidoosten van de Pan  American Highway naar de centraal gelegen vallei van Costa Rica. Vanaf hier begint het avontuur met de mountainbikes. De eerste etappe van de rit is door een bergachtig en groene, landelijke omgeving naar een klein, schilderachtig dorp. Vanaf daar begint u met een geleidelijke klim en wordt u beloond met ongelofelijke vergezichten van de vallei beneden u. Op het hoogtepunt neemt u afscheid van de beschaving en brede zandwegen en ruilt deze in voor een stuk singletrack en bergpaden. In de middag is er een lunch naast een verfrissend beekje en is het tijd voor een pauze in de tropische omgeving. Daarna fietst u verder, op naar de bergtop waar u de nacht doorbrengt in de Turrialtico Lodge met uitzicht over de Turrialba vallei.

 

Dag 3: Pacuare rafting avontuur (O, L,D)pacuare rafting, Costa Rica

Na een stevig en gezond ontbijt stapt u in de bus naar de ‘’put-in’’ op de Pacuare rivier. Het is zo’n 45 minuten rijden en een kleine wandeling van 15 minuten. Hier vindt de kick off plaats voor twee dagen van avontuurlijk raften (28 km / 15 mijl) van klasse III-IV stroomversnellingen. De eerste dag op de rivier is een korte peddel dag, hierbij heeft u genoeg tijd om de ongerepte vallei te verkennen. U overnacht in een luxe camping El nido del tigre, in tenten gemonteerd op een houten platform met uitzicht op de rivier, mooie verzorgde tuinen, een open-air eetkamer en keuken, een badkamer met doorspoel toiletten en gootstenen en veel hangmatten in een tuinhuisje om heerlijk in te ontspannen.

 

Dag 4: Tweede dag raften op de rivier Pacuare (O, L)

Vandaag vervolgt u uw raftingavontuur weer over het wilde water. Er zitten een aantal heftige stroomversnellingen in de  tocht waardoor dit een actieve dag gaat worden. Tussendoor wordt er een paar keer gestopt om watervallen te bezichtigen of om heerlijk te zwemmen en ontspannen. Na het raften wordt u naar Siquirres gebracht, hier gaat u met een transfer naar een zeer relaxed strandje net onder Puerto Viejo. Hier overnacht u in een bijzonder sfeervolle bungalow nabij Cocles Beach.

 

Dag 5 en 6: Relaxen op het strand of een optionele activiteit of excursie (O)Costa Rica strand

Vandaag en morgen kunt u uw dagprogramma naar eigen wens invullen. U kunt genieten van alle rust in Puerto Viejo, heerlijk zwemmen en relaxen op dit prachtige punt van Costa Rica. Dit is één van de meest schilderachtige gebieden van Costa Rica; hier treft u mooie  witte “bounty”-stranden met een oneindige aaneenschakeling van kokosnootbomen en geweldig blauwe zee met koraal riffen vlak voor de kust. Ook kunt u een optionele excursie maken naar het koraalrif in het Cahuita National Park. Hier kunt u fantastisch snorkelen en duiken. In het Nationale Park kunt u veel apen en andere dieren en vaak ook luiaards spotten. U overnacht weer in dezelfde sfeervolle bungalow als gisteren nabij Puerto Viejo.

 

Dag 7: Tortuguero (O, L, D)Costa Rica Tortuguero

Vanochtend reist u per shuttle transport eerst naar Siquirres. Hiervandaan vertrekt u per auto en later per boot naar Tortuguero National Park, het beroemde mangrove-bos en ziet u de grote hoeveelheden reuzenschildpadden. In de middag is er een lunch waarna u een excursie naar Tortuguero heeft met een bezoekje aan het dorp en het museum ter instandhouding van de Caribische coöperatie. Na deze excursie gaat u met de boot naar uw lodge. Hier wordt u vriendelijk ontvangen met een heerlijke fruitcockail. In de namiddag kunt u op eigen houtje de prachtige tuinen van de lodge ontdekken, naar het strand lopen en een verfrissende duik nemen. Ook kunt u deelnemen aan verschillende optionele excursies. U overnacht in de Laguna Lodge.

 

Dag 8: Natuurschoon van noordoost Costa Rica (O, L, D)

Om de dag goed te beginnen krijgt u koffie/ thee en koekjes in het restaurant van het hotel. In de vroege ochtend maakt u een boottocht door de kanalen van Tortuguero, waar de dieren uit de jungle langzaam aan wakker worden. Een unieke belevenis! Na de tocht staat het ontbijtbuffet voor u klaar in de lodge. Trek hier uw ‘Jungle Boots’ aan voor een wandeling in de mystereuze Tortuguero Jungle met gids. Onderweg leert u over de adembenemende flora en fauna van het tropische regenwoud. Voor de lunch gaat u terug naar uw lodge. Hierna heeft u tijd om bij uw lodge te ontspannen en van de namiddag en avond te genieten.

 

Dag 9: Huurauto ophalen en naar de Arenal vulkaan (O, L)

Na het ontbijt vertrekt u wederom met de boot en auto naar Guápiles waar u de huurauto op gaat halen. Hierna vertrekt u naar het Arenal gebied. In deze omgeving treft u de nog actieve vulkaan El Arenal, een geweldig mooi meer en een grote diversiteit aan wild en vogels. Als u geluk heeft, ziet u een stomende, rokende vulkaan waarbij hete (lava)stenen en as honderden meters de lucht in worden geschoten. Aan de Noordwest-kant van de vulkaan kunt u regelmatig roodgloeiende stenen van de helling naar beneden zien komen. U overnacht in de gezellige La Catarata Eco lodge. Deze lodge ligt in de buurt van de Arenal en het dorpje La Fortuna wat u op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

 

Dag 10: Actief rond de Arenal (O)Arenal abseil Costa Rica

Na het ontbijt staat er een spectaculaire abseil-experience op het programma. U begint  met een oefening op een gemakkelijke  waterval, zodat u vertrouwd raakt met het abseilen. Voel de adrenaline als de gids u vastmaakt aan de veiligheidslijnen en u achterover leunt! Wat een heerlijk, vrij gevoel! 

 

Na de lunch maakt u een mountainbike tour in de prachtige omgeving van het Arenal meer en de vulkaan.

 

Dag 11: White water raften op de Toro rivier (O, D)

Vandaag gaat u white water raften op de Toro rivier. Later in de middag en avond heeft u tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld om de Arenal te bekijken vanuit de Volcano Observatory Lodge ten Westen van de vulkaan (te bereiken door ‘tegen de klok in’ om de vulkaan te rijden, langs het Arenal meer). U overnacht weer in hetzelfde hotel.

 

Dag 12: Naar Monteverde (O)Vogel Costa Rica

Na het ontbijt vertrekt u naar Monteverde. Onderweg kunt u nogmaals genieten van de overweldigende natuur bij de Arenal vulkaan. 

Het Monteverde National Park heeft wederom een enorme hoeveelheid diversiteit aan wildpopulatie. Monteverde is één van de regenwouden met de meeste biodiversiteit van “de nieuwe wereld”. U treft hier uitstekende wandelpaden en de beroemde “hangende loopbruggen” die goed de mogelijkheid geven om van het landschap en de diversiteit van de flora en fauna te laten genieten.

U overnacht in familiehotel El Viandante. De middag heeft u ter vrije besteding waarbij u Monteverde town kunt verkennen.

 

Dag 13 : Avontuur in het regenwoud (O)

Vanochtend gaan jullie een wandeling maken, onder begeleiding van een tweetalige (Eng en Sp) gids, over de hangende bruggen in het Selvatura. Deze lopen op tussen de 12 en 60 meter(!) hoogte tussen de kruinen van de bomen in dit prachtige groene park. In totaal beslaan ze ongeveer 3 kilometer. In de middag heeft u vrij.

 

Dag 14: Vrije dag Monteverde (O)

Vandaag heeft u alle tijd om bij te komen van al het avontuur van gisteren. U heeft een dag om vrij te besteden en te genieten van alle schoonheid van de omgeving van Monteverde. U kunt een optionele excursie maken naar het bekende Monteverde Cloud Forest Reserve. Hier leven meer dan 100 soorten zoogdieren, 400 soorten vogels en 1500 verschillende planten. Ook kunt u bij het hotel fietsen huren en de omgeving verkennen. De overnachting is wederom in El Viandante.

 

Dag 15 : Van Monteverde naar Manuel Antonio National Park & de schitterende stranden van de Stille Oceaan. (O)

U ontbijt in uw hotel. Vervolgens rijdt u naar Espadilla Beach aan de Stille Oceaan. De rest van de dag kunt naar eigen inzicht indelen. U zult tenslotte getuige zijn van een onvergetelijke tropische zonsondergang als u geniet en bijkomt van een heerlijke tijd in dit tropische paradijs. U overnacht in Cabinas Espadilla. 

 

Dag 16: Zeilen door de tropische wateren (O, L)Zeilen Costa Rica

Na het ontbijt kunt u in de ochtend zelf kiezen uit een breed aanbod van verschillende activiteiten die uzelf kunt doen zoals kayaken door de mangroves, wandelen, bird watching.

In de middag ontdekt u de kustlijn van Manuel Antonio zoals Christopher Columbus gereist moet hebben. U scheept in op een van de snelste catamaranzeilboten van Costa Rica. Eerst geniet u van de rust en ruimte van deze prachtige wateren. Daarna gaat de zeiltocht naar een beschermde baai waar u kunt zwemmen onder de beschermde dekking van de jungle. U kunt ook snorkelen tussen het koraal langs de kustlijn waarbij de tweetalige natuurgidsen u helpen deze fascinerende onderwaterwereld te ontdekken. U overnacht weer in Cabinas Espadilla.

 

Dag 17: Vrije dag Manuel Antonio (O)

U kunt vandaag geheel indelen zoals u wilt. U kunt naar het strand gaan en relaxen, u kunt een tocht in de omgeving maken of u bezoekt het prachtige Natioanle Park van Manuel Antonio, gelegen aan de Grote Oceaan. Dit is het meest bezochte natuurgebied van Costa Rica. Dat is niet zo verwonderlijk, want de schoonheid is moeilijk in woorden te beschrijven: mooie, witte bounty-stranden, kristalhelder, blauw water en dat alles omzoomt met een dichte bosrand die tot aan de vloedlijn groeit. U heeft de rest van de middag niets op uw programma staan, juist om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. U overnacht weer in Cabinas Espadilla.

 

Dag 18: Laatste dag van het prachtige Costa Rica (O)Aap, Costa Rica

Vanochtend kunt u nog even lekker genieten van de schitterende Pacific beaches alvorens u terugrijdt naar San José. U kunt er voor kiezen om bijtijds te vertrekken

zodat u nog een bezoek kunt brengen aan bijvoorbeeld de Poaz of Irazú vulkanen in de omgeving van San José. Aan het eind van de dag brengt u de huurauto retour. Overnachting in Hotel El Sesteo. 

 

Dag 19: Afscheid van het prachtige Costa Rica 

Bijzonder vroeg in de ochtend wordt u door een medewerker van het hotel naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.  U vliegt terug naar huis met een onvergetelijke reiservaring rijker.

 

 

 
Testimonials

  • Al 12 jaar lang :-)

    De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
    De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
    Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië