25-daagse tropische explosie Costa Rica


 

 

Dag 1 (23 juli): Aankomst in Costa Rica

U vliegtuig landt in de avond op de luchthaven van San José. Hier wordt u door onze lokale agent ontvangen. Vanuit de luchthaven is er een privé- transfer naar uw hotel in San José waar u kunt uitrusten van de vlucht. U overnacht in Hotel Vesuvio in San José. 

 

Dag 2: Tortuguero (O, L, D)Tortuguero, Costa Rica

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar het Tortuguero National Park, het beroemde mangrove-bos en ziet u de grote hoeveelheden reuzenschildpadden. U reist via het uitbundige Braulio Carrillo National Park (een typisch lokaal ontbijt onderweg is inbegrepen). In de middag is er een lunch waarna u een excursie naar Tortuguero heeft met een bezoekje aan het dorp en het museum ter instandhouding van de Caribische coöperatie. Na deze excursie gaat u met de boot naar uw lodge. Hier wordt u vriendelijk ontvangen met een heerlijke fruitcockail. In de namiddag kunt u op eigen houtje de prachtige tuinen van de lodge ontdekken, naar het strand lopen of een verfrissende duik nemen in het zwembad. Ook kunt u deelnemen aan verschillende optionele excursies. U overnacht in de Samoa Lodge.

 

Dag 3: Natuurschoon van noordoost Costa Rica (O, L, D)

Om de dag goed te beginnen krijgt u koffie/ thee en koekjes in het restaurant van het hotel. In de vroege ochtend maakt u een boottocht door de kanalen van Tortuguero, waar de dieren uit de jungle langzaam aan wakker worden. Een unieke belevenis! Na de tocht staat het ontbijtbuffet voor u klaar in de lodge. Trek hier uw ‘Jungle Boots’ aan voor een wandeling in de mystereuze Tortuguero Jungle met gids. Onderweg leert u over de adembenemende flora en fauna van het tropische regenwoud. Voor de lunch gaat u terug naar uw lodge. Hierna heeft u tijd om bij uw lodge te ontspannen en van de namiddag en avond te genieten.

 

Dag 4: Vrije dag in Tortuguero (O, L, D)

Vandaag heeft u een vrije dag in het natuurpark. U kunt de dag geheel naar eigen inzicht invullen. Zo kunt u prachtige wandelingen door het tropische regenwoud maken over de aangelegde paden, een duik nemen in het zwembad of ontspannen in de prachtige tuin van de lodge. Of wat dacht u van een Turtle tour (optioneel) en een bezoek aan het schilpaddenmuseum (optioneel).

 

Dag 5: Auto ophalen en naar Puerto Viejo (O, L)

Na het ontbijt verlaat u Tortuguero per boot. Met een transfer wordt u naar Siquirres gebracht waar de lunch voor u klaar staat. Uw huurauto wordt bij het restaurant afgeleverd. In de middag rijdt u op uw gemak Puerto Viejo waar u tot rust kunt komen in de ontspannen lodge in Cahuita. U overnacht in de Suerre Punta Uva lodge.

 

Dag 6: Cahuita NP (O, L)Cahuita, Costa Rica

Na het ontbijt maakt u een fraaie tocht naar het koraalrif in het Cahutia National Park. Hier kunt u fantastisch snorkelen of duiken. Tevens is dit is één van de meest schilderachtige gebieden van Costa Rica. Hier treft u mooie witte “bounty”-stranden met een oneindige aaneenschakeling van kokosnootbomen, een geweldig blauwe zee met koraal riffen vlak voor de kust. Tijdens deze excursie is er een heerlijke caribische lunch. De rest van de middag kunt u ontspannen en van de caribische sfeer genieten. 

U overnacht weer in dezelfde lodge als gisteren.

 

Dag 7: Vrije dag in Puerto Viejo (O)

Vandaag kunt u uw dagprogramma naar eigen wens invullen. U kunt genieten van alle rust in Puerto Viejo, heerlijk zwemmen en relaxen op dit prachtige punt van Costa Rica. U overnacht weer in dezelfde lodge als gisteren.

 

Dag 8: Sarapiqui (O, D)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Selva Verde Ecolodge, in het Selva Verde Reserve. Dit is één van de pioneers op het gebied van eco-toerisme in Costa-Rica. Selva Verde Ecolodge is goed te bereiken vanaf de opnebare weg. Om de lodge kunt u aan een tal van activiteiten doen, zoals paardrijden, raften, met een ranger de bossen in maar u kunt natuurlijk ook gewoon in een hangmat van de omgeving genieten.

 

Dag 9: Arenal vulkaan (O, L)Arenal vulkaan Costa Rica

U ontwaakt midden in het natuurschoon bij de Selva Verde Lodge en vertrekt in de middag naar Arenal. In deze omgeving treft u de nog actieve vulkaan El Arenal, een geweldig mooi meer en een grote diversiteit aan wild en vogels. Als u geluk heeft, ziet u een stomende, rokende vulkaan waarbij hete (lava)stenen en as honderden meters de lucht in worden geschoten. Aan de NoordWest-kant van de vulkaan kunt u regelmatig roodgloeiende stenen van de helling naar beneden zien komen.

 

U overnacht in het Lost Iguana Resort. Dit resort ligt in de buurt van de Arenal in het dorpje La Fortuna wat u op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

 

Dag 10: Actief rond de Arenal (O)Arenal vulkaan Costa Rica

Na het ontbijt maakt u in de ochtend een 3-uur durende Mountainbike tocht in de omgeving van La Fortuna. U komt onder andere door de tropische bossen, door dorpjes en watervallen. Tijdens deze tocht door weilanden, bossen en over heuvels heeft u geweldige vergezichten over de vallei van San Carlos. De omliggende bossen zijn op zijn minst spectaculair te noemen. Neem uw zwemkleding mee want onderweg maakt u een stop om een duik te nemen in een van de watervallen. Als iedereen is afgekoeld gaat de paardrijtocht verder naar een boerderij waar u wederom de gelegenheid heeft om het natuurschoon te observeren. 

 

In de middag heeft u alle tijd om bij te komen van de ochtend of kunt u een optionele excursie ondernemen. U overnacht weer in hetzelfde hotel.

 

Dag 11: La Fortuna (O, D)

In de ochtend heeft u tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld om de Arenal te bekijken vanuit de Volcano Observatory Lodge ten Westen van de vulkaan (te bereiken door ‘tegen de klok in’ om de vulkaan te rijden, langs het Arenal meer). Ook kunt u nu weer een optionele excursie doen. 

 

Na de lunch neemt u deel aan een avontuurlijke hike. Met een ervaren gids komt u zo dicht mogelijk bij de actieve vulkaan. Tegen zonsondergang is er zelfs een goede kans om de hete, gloeiende lavabrokken naar beneden te zien stuiteren. Na afloop is het tijd voor een zeer ontspannen afsluiting van de dag: u wordt u overgebracht naar natural hot spring waters “Baldi” met buffet dinner inclusief. U overnacht weer in hetzelfde hotel.

 

Dag 12: La Fortuna, abseilen en raften (O, L)

In de ochtend staat er een spectaculaire abseil-experience op het programma. U begint  met een oefenig op een gemakkelijke  waterval, zodat u vertrouwd raakt met het abseilen. U komt dan aan op het eerste platform boven een 30 meter hoge waterval. De ervaren gidsen zorgen ervoor dat u veilig vast zit in uw harnas en samen maakt u een geweldige tocht over 8 watervallen. Elke waterval is weer een stukje groter dan de vorige! Onthou dat u uw armen en benen goed gebruikt, want sommige delen van het ravijn zijn minder dan 1,5 meter in de breedte!

 

Voel de adrenaline als de gids u vastmaakt aan de veiligheidslijnen en u achterover leunt! Wat een heerlijk, vrij gevoel! U daalt verder af van deze ongelofelijke, verborgen waterval. Een tweede gids zal u helpen bij de weg tussen de oorspronkelijke geisoleerde waterval naar de overige watervallen. Dan komt u aan bij de laatste, meest geweldige waterval; 70 meter hoog! Het water zal flink over u heenkomen, wat een onvergetelijk gevoel opwekt.  

Na een korte loop van 10 minuten op de zijde van het ravijn, zal u verrast worden door tropisch fruit en water. Daarna zal u getrakteerd worden op een heerlijk, huisgemaakte lunch.

 

Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzcht indelen. U overnacht weer in hetzelfde hotel in La Fortuna.

 

Dag 13: Monteverde (O)Monteverde Costa Rica

Na het ontbijt vertrekt u naar Monteverde. Onderweg kunt u nogmaals genieten van de overweldigende natuur bij de Arenal vulkaan. 

 

Het Monteverde National Park heeft wederom een enorme hoeveelheid diversiteit aan wildpopulatie. Monteverde is één van de regenwouden met de meeste biodiversiteit van “de nieuwe wereld”. U treft hier uitstekende wandelpaden die goed de mogelijkheid geven om van het landschap en de diversiteit van de flora en fauna te laten genieten.

U overnacht in hotel Poco a Poco. De middag heeft u ter vrije besteding waarbij u Monteverde town kunt verkennen.

 

Dag 14: Avontuur in het regenwoud (O, L)

Het wordt vroeg opstaan op deze dag want om 8 uur vertrekt u naar een avontuurlijke tokkelbaan. Het gehele traject gaat door de boomtoppen en kruinen van het bos. Natuurlijk staat veiligheid voorop.

 

Eerst klimt u omhoog op een metalen trap naar het eerste platform, waar u van zes kabels naar beneden glijdt. Deze kabels hebben allemaal verschillende lengtes en hoogtes. Na drie kabels komt u aan bij de Tarzan Swing. U zwaait als Tarzan in de lucht, dit ongeveer 30 meter lang. Na dit loopt u 300 meter verder naar een ander platform. Vanaf dit platform gaat u langs nog eens drie kabels. Één van deze kabels is zelfs 400 meter lang. Daarna is het tijd voor de laatste kabel, de langste en hoogste van allemaal: 600 meter lang en wel 80 meter hoog. Een onvergetelijke ervaring! Tijdens deze excursie is de lunch inclusief. 

Na de lunch maakt u een mooie paardrijtocht door het Monteverde regenwoud. Omdat het Monteverde park het hele jaar door groen is en prachtige uitzichten geeft over de bergen, wordt het park gezien als een paradijs voor paardrijden in Costa Rica. Hoewel het niet is toegestaan om door het reservaat te rijden, zijn er rustige, exclusieve paden door het gebied waarover u een tocht maakt. Onderweg ziet u verschillende soorten vogels, suikerriet en koffieplantages en natuurlijk de prachtige bossen van Monteverde.  Ook deze avond verblijft u in Monteverde, hotel Poco a Poco.

 

Dag 15: naar Guachipelin (O, D)

Na het ontbijt in het hotel zet u de reis voort naar Rincon de la Vieja. De rest van deze dag is vrij te besteden. U verblijft in Hotel Hacienda Guachipelín. Dit hotel is gelegen aan de voet van de Vulkaan Rincón de la Vieja, vlakbij het dorp Curubande, in de provincie Guanacaste. 

Hotel Hacienda Guachipelín is een echt ecotoeristische lodge voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. 

 

Het hotel wordt omgeven door welige tuinen met inheemse bomen, exotische bloemen en veel verschillende soorten vogels. Er is uitzicht op zowel de vulkaan Rincón de la Vieja als op de Grote Oceaan. Vlakbij de receptie vindt u onze kralen waar echte cowboys en andere medewerkers al vroeg aan het werk gaan. Er zijn ook veel activiteiten voor de avontuurlijke reiziger die naar Costa Rica is gekomen om verschillende dingen te doen zoals paardrijden, canopy-tour, tubing op de Negro-rivier, te voet tochten maken en vele andere activiteiten.

 

Dag 16: Adventure day! (O, L, D)

Vandaag kunt u gebruik maken van de zogenaamde “Adventure Pas”. Iedereen heeft hiermee de vrije keuze een adventureprogramma samen te stellen. Er zijn verschillende activiteiten te boeken met deze pas. Wat dacht u van paardrijden, canopy-tour, tubing op de Negro-rivier, hiking tochten maken en vele andere activiteiten! Een overzicht van de mogelijke excursies vindt u achteraan dit programma.

U overnacht wederom in Hacienda Guachipelín.

 

Dag 17: Guachipelin (O, L, D)

Vandaag heeft u alle tijd om bij te komen van al het avontuur van gisteren. U heeft een dag om vrij te besteden en te genieten van alle schoonheid van de omgeving van Guachipelin.

 

In het Nationale Park zijn ook ontelbare bezienswaardigheden: rivieren, watervallen, een baby-vulkaan, kokende

modderpoelen, stoomgaten, thermaal water, zwavelbronnen, een vulkanische krater en een meer op de top van de vulkaan. 

 

Bovendien zijn er vele paden die te voet of per mountainbike verkend kunnen worden. Het Nationale Park is alleen te voet toegankelijk. U kunt zelfs met een snorkel en masker de poelen en plassen in de rivieren en bij de watervallen bekijken. U ziet dan de verschillende lavaformaties en natuurlijk de borrelstroom van de waterval. U verblijft nogmaals in hotel Hotel Hacienda Guachipelín.

 

Dag 18: Montazuma Beach (O)

U ontbijt in hotel Hacienda Guachipelín. Vervolgens rijdt u naar Montazumo Beach. De rest van de dag kunt naar eigen inzicht indelen. U overnacht in Hotel El Jardin. 

 

Dag 19 en 20:  Hotel El Jardin

De komende dagen verblijft u in Montezuma. U kunt gebruik maken van het excursie-aanbod die het hotel biedt of u geniet van de strandmogelijkheden om te relaxen. Gegarandeerd dat u deze dagen tot rust komt in dit paradijsje. 

 

Dag 21: Manuel Antonio 

Na het ontbijt bij een van de vele lokale restaurantjes vertrekt u naar Manuel Antonio, gelegen aan de Grote Oceaan. Dit is het meest bezochte natuurgebied van Costa Rica. Dat is niet zo verwonderlijk, want de schoonheid is moeilijk in woorden te beschrijven: mooie, witte bounty-stranden, kristalhelder, blauw water en dat alles omzoomt met een dichte bosrand die tot aan de vloedlijn groeit. U heeft de rest van de middag niets op uw programma staan, juist om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Overnachting in Manuel Antonio, in hotel Rancho Casa Grande.

 

Dag 22: Raften op Naranjo Rivier (O, L)Raften Costa Rica

Vandaag gaat u raften op de Naranjo rivier. Ontbijt en lunch zijn inclusief. De Naranjo rivier stort zich vanuit de coastal mountain range boven Quepos dwars door een prachtige jungle-kloof. Uiteindelijk eindigt u op zeeniveau waarbij u door boerenland en palmboom-plantages vaart. De rivier, de jungle, en de kloof maken dit tot een onvergetlijke dag.

Ook nu heeft u weer de middag vrij om het National Park te bezoeken of aan het strand te liggen. Overnachting in Manuel Antonio in hotel Rancho Casa Grande.

 

Dag 23: Zeilen door de tropische wateren (O, L)

Na het ontbijt kunt u in de ochtend zelf kiezen uit een breed aanbod van verschillende activiteiten die uzelf kunt doen zoals kayaken door de mangroves, wandelen, bird watching.

 

In de middag ontdekt u de kustlijn van Manuel Antonio zoals Christopher Columbus gereist moet hebben. U scheept in op een van de snelste catamaranzeilboten van Costa Rica. Eerst geniet u van de rust en ruimte van deze prachtige wateren. Daarna gaat de zeiltocht naar een beschermde baai waar u kunt zwemmen onder de beschermde dekking van de jungle. U kunt ook snorkelen tussen het koraal langs de kustlijn waarbij de tweetalige natuurgidsen u helpen deze fascinerende onderwaterwereld te ontdekken.

 

U zult tenslotte getuige zijn van een onvergetelijke tropische zonsondergang als u geniet en bijkomt van een heerlijke tijd in dit tropische paradijs. Diner is inclusief.

Overnachting weer in Manuel Antonio.

 

Dag 24: Terug naar San José (O)

Na het ontbijt kunt uzelf bepalen wat u in de ochtend doet. U kunt er voor kiezen om bijtijds te vertrekken zodat u nog een bezoek kunt brengen aan bijvoorbeeld de Poaz of Irazú vulkanen in de omgeving van San José.

 

Overnachting in Hotel Vesuvio. Hier wordt u huurauto opgehaald door het verhuurbedrijf.

 

Dag 25: Afscheid van het prachtige Costa Rica (O)

Na een vroeg ontbijt wordt u door een medewerker van het hotel naar de luchthaven gebracht. Aan het eind van de ochtend vliegt u terug naar huis met een onvergetelijke reiservaring rijker.

 

 
Testimonials

  • Al 12 jaar lang :-)

    De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
    De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
    Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië