24-daagse luxe reis: genieten van de beste golfbanen in Nieuw-Zeeland


Golf, de meest populaire sport in Nieuw-Zeeland. Vrijwel elk dorp heeft zijn eigen volwaardige golfbaan; in totaal heeft het land meer dan 400 golfbanen, waarvan er een aantal van wereldklasse zijn. Daarmee is Nieuw-Zeeland het land met de hoogste dichtheid aan golfbanen. Maar het is natuurlijk ook een land met een schitterende en gevarieerde natuur, van vulkanen en tropische regenwouden tot de ruige zuidelijke alpen.

 

Onder leiding van onze ervaren  Nederlandse chauffeur/reisbegeleider laten we u het mooiste van het land zien. Veel natuur, lekker eten, kwaliteitsaccommodaties en natuurlijk de mooiste golfbanen. U overnacht in op prachtige locaties gelegen luxe accommodaties: luxe lodges, top hotels en resorts.

 

Lees onderstaand Dag tot Dag verhaal en proef de sfeer in de Fotoalbum onder in de pagina.

 

 

 

Whakatane

Dag 1 tot en met dag 5: Heenreis en aankomst in Auckland

 

De vlucht naar Nieuw-Zeeland. Uw heenreis zal gaan via Azie of Noord-Amerika en de aankomst is in de ochtend van uw 3e reisdag.

Auckland.   Na de lange reis is het heerlijk uitrusten in een ons klassieke hotel op de Northshore (de veerboot naar Auckland City is tegenover ons hotel).  We verblijven 3 nachten in het heerlijke Devonport, met de restaurants en strand, plus het beste uitzicht van Auckland. U kunt de stad verkennen, kennismaken met van het goede leven der Kiwi's en op een van deze dagen gaan we genieten van een van de beste golfbanen ter wereld.

 

 

Dag 6 en 7: Rotorua en het vulkanisme

 

Het is een rit van 4 uur, naar het centrum van vulkanisch Nieuw-Zeeland. We overnachten hier in het centrum van de stad in een klein boutique hotel. Rotorua is ook het centrum van de Maori cultuur en een van de mogelijkheden is het bijwonen van een Maori culturele avond. Maar bovenal is het de levendige vulkanische omgeving waar we voor komen. Met prachtige kratermeren, borrelende bronnen en geisers en natuurlijk schitterende gelegen golfbanen.

 

 

Resort nieuw zeeland

Dag 8 en 9: The Bay of Plenty


Het is vanuit Rotorua maar 2 uur rijden naar ons volgende plekje; een van de zonnigste gebieden van het land. We overnachten hier in een heerlijk appartement, gelegen aan de oceaan. Het strand ligt letterlijk voor de deur en er zijn mooie wandelingen in de omgeving. Een pub en cafe maken ons plekje compleet. Whakatane heeft twee schitterende Golfbanen, dus we hebben een druk programma. Of u neemt heerlijk een dag aan de nooit rustende Stille Oceaan.


 

Dag 10 en 11: Tongariro Crossing


Het reusachtige Lake Taupo is het gevolg van de grootste vulkaanexplosie van de afgelopen 5000 jaar op aarde. Een explosievevoorbode op het Tongariro National Park, waarvan de drie vulkaantoppen aan de horizon opdoemen. We zullen hier 2 nachten verblijven in een kleine lodge aan de mooie Tongariro Rivier. Natuurlijk is er in de buurt een golfbaan voor de liefhebbers, maar op mooie dagen is het Tongariro Park een fantastische dagtour. Met korte en langere wandelopties, een lunch in het Chateau Hotel of op forel vissen in de beroemde Tongariro River.

 

 

Dag 12 en 13: De hoofdstad, WellingtonWellington

 

Wellington is de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Overnachten doen we in een arthotel in de binnenstad, met alle musea en restaurants op loopafstand. Het grote Te Papa National museum is de kroonjuweel van de stad, gelegen tegenover ons hotel. De Miramar Golf Club is gelegen aan de oceaan met als grootste handicap... Wellington's wind.

 

 

Dag 14 en 15: Tussen de Marlborough wijngaarden

De beste wijnen uit het land komen uit de Marlborough provincie. Waar wijn is, is zonneschijn en dan natuurlijk ook mooie golfbanen.

 

We steken met de veerboot over naar het zuideiland en rijden naar onze mooi gelegen lodge. Een andere optie tijdens ons verblijf hier, is een dagtocht in de mooie Marlborough Sounds, met als afsluiting een heerlijk avondmaal in een van de vele wijngaarden van de streek.

 

 

Southern alps

Dag 16 en 17: Christchurch en de Southern Alps

We rijden zuidwaarts, langs het mooie Kaikoura, waar we een paar uur blijven voor een wandeling,  Whalewatch of dolfijnen Tour. Ten westen van Christchurch liggen de Southern Alps, en ook ons mooie verblijf van de komende twee dagen. Een heerlijke omgeving omringt door de woeste bergen, met vele wandelopties. Voor ons dagje golf gaan we naar het schitterend gelegen Terrace Downs Resort.

 

 

Dag 18: Op naar Mount Cook

Natuurlijk laten we de hoogste berg van Nieuw-Zeeland niet uit het programma, helemaal niet als de berg Mount Cook heet. We komen aan bij onze accommodatie vroeg in de middag en bij helder weer ziet u de 4000meter hoge ijsreus aan de horizon.

 

Er zijn enkele mooie wandelingen en als het weer het toelaat lopen we naar het Tasman Lake, aan de voet van de ijsmassa's van het Mount Cook National Park.

 

 

Golf Nieuw Zeeland

Dag 19 tot en met dag 22: Queenstown en de Milford Sound

We bewaren het mooist tot het laatst, en we trekken er drie hele dagen voor uit. Queenstown is een heerlijk oord, gelegen aan een prachtig meer. We overnachten er in ons eigen luxe 4-kamer lodge, in het centrum van het stadje. Natuurlijk zijn er alle activiteiten om te doen. Van raft en jetboat-trips, tot helicoptertours, ruige bergtochten of relaxte wandelingen langs het meer. Aan u de keuze! Golfbanen zijn er genoeg, van het mondaine Milbrook tot het prachtig gelegen Jack's Point.

 

 

 

Dag 23 en 24: Huiswaarts of verlenging van uw reis.

Vanaf de kleine Airport van Queenstown vliegt u terug naar Christchurch of Auckland. Hier stapt u dan over op de terugvlucht naar Amsterdam, via Azie of Noord-Amerika. U landt dan in de ochtend van dag 24 op Schiphol.

 

Maar u kunt natuurlijk uw verblijf in Nieuw-Zeeland verlengen. 

 

 


Nieuw Zeeland forel vissen nieuw zeeland mountain nieuw zeeland
marlborough golf Golf nieuw zeeland marlborough
lodge nieuw zeeland Deck marlborough sounds Lodge

Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië