Oeganda

 

Weinig landen in Afrika zijn zo compleet als het onontdekte Oeganda. In Queen Elizabeth Park kunt u een boottocht maken langs ’s werelds grootste nijlpaardenpopulatie. In Murchison Falls vindt u zowel bossen als savanne en is het leefgebied van giraffen, olifanten, krokodillen, leeuwen, herten en luipaarden. Maar wat het land échgomagt speciaal maakt zijn de ontmoetingen met berggorilla’s, chimpansees en vele andere aapsoorten. Tijdens een junglewandeling kunt u een familie gorilla’s tot enkele meters naderen. Oeganda is één van de drie landen die u toestaat gorilla’s te ontmoeten. Aangezien er zeer gelimiteerd permits worden verstrekt voor een bezoek aan de gorilla’s is het raadzaam om de reis vroegtijdig te boeken. Voor meer informatie over de permits kunt u contact opnemen met Marvell Travel.


Het paradijselijke gebied bij de Sipi watervallen aan de voet van één van de hoogste bergen van Afrika biedt mogelijkheden voor de mooiste wandelingen die u kunt maken en bij de bron van de Nijl kunt u één van de meest spectaculaire raft-trips ter wereld maken.

De grootste attractie van Oeganda is de natuur. Het vruchtbare landschap wordt grotendeels bepaald door meren, valleien, bergen en rivieren. Oeganda is nog niet ontdekt door het massatoerisme, tijdens een jungletour kunt u in alle rust genieten van de uitgebreide flora en fauna. Naast de chimpansees vindt u in Oeganda meer dan 1000 vogelsoorten. Dit maakt Oeganda een paradijs voor de vogelliefhebber! De kleurrijke bevolking is open, vriendelijk en gastvrij en ontvangt u met open armen.

Feitjes over Oeganda

Populatie: 24.6 miljoen                    

Hoofdstad: Kampala

Inwoners: Baganda, Lango, Acholi, Pygmy, Europeanen, Arabisch

Taal: Swahili, Engels, Luganda

Religie: 33% Rooms-Katholiek, 33% protestant, 18% inheems, 16 % moslim                   

Tijdzone: 2 uur later (NL-tijd +2)


Geografie
Oeganda ligt in Oost-Afrika aan beide zijden van de evenaar en wordt ingesloten door Kenia, Rwanda, Soedan, Tanzania en Democratische Republiek Kongo. Oeganda is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland.

De grens van Oeganda en Tanzania loopt gedeeltelijk door het Victoriameer. Het Victoriameer hoort voor circa de helft bij Oeganda. Het landschap van Oeganda bestaat voornamelijk uit bergen en plateaus. Het hoogste punt is mount Stanley met 5110 meter.

De 7 hoogtepunten van Oeganda
1.    Bwindi National Park
2.    Kibale Forest National Park
3.    Murchison Falls National Park
4.    Queen Elizabeth National Park
5.    Lake Mburo
6.    Kidepo National Park
7.    Lake Victoria

Klimaat
Omdat Oeganda aan de weerszijden van de evenaar ligt heeft het land een tropisch klimaat. Door dit klimaat kent het land een droog- en een regenseizoen. Ondanks de warmte ziet u zelfs besneeuwde bergtoppen. Oeganda kent twee droge periodes. Deze zijn van december tot februari en van juni tot augustus.
Hevige regenval vindt plaats in de maanden mei en juni.

Beste reistijd

Om Oeganda goed te ontdekken is het verstandig om uw vakantie buiten de regenmaanden te plannen. De droge periodes zijn uitstekend voor een vakantie.

 

1295865054.jpg 1294832089.jpg 1294834073.jpg
Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië