15-daagse rondreis Panama: onontdekt Darién & ontspannen op Pearl Islands!


 

Een 15-daagse rondreis door onontdekt en veelzijdig Panama. Panama is een land met vele gezichten en kent een ongekende mix van natuur, cultuur, historie en modernisatie. In deze reis ontdekt u de natuurlijke schoonheid van het land en komen alle pareltjes voorbij. Denk daarbij aan het onontdekte UNESCO National Park Darién en de paradijselijke stranden van Pearl Islands. En natuurlijk kunt u het Panama-Kanaal en bruisend Panama-City ook niet missen. Laat u inspireren door onderstaande voorbeeldreis!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Panama

Na aankomst op de luchthaven Tocumen staat er een chaufeur klaar om u in ongeveer 30 minuten naar uw hotel in Panamastad te brengen. U overnacht in een 2 persoon kamer bij B&B la Estancia op Cerro Ancon. Cerro Ancon ligt midden in Panamastad, maar toch midden in de natuur. Rondom de B&B kunt u apen, luiaards, goudhazen en verschillende tropische vogels waaronder Toekans spotten. U kunt ook naar de top van Cerro Ancon lopen (199m boven zeenivea  u) vanwaar u het mooiste uitzicht over Panama-stad heeft.

 

Dag 2: Panama: Panama stad- Colon- Puerto Lindo

Vroeg in de ochtend wordt u per transfer naar het treinstation van Panamastad gebracht  gaat u met de Panama kanaal trein naar Colon. In Colon staat er een chaufeur op u te wachten voor een transfer naar Puerto Lindo, waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Nadat u bent ingecheckt bij uw guesthouse, gaat u met een lokale bootsjongen naar Isla Grande. Hier kunt u heerlijk relaxen en lunchen op eigen gelegenheid tot het vooraf afgesproken tijdstip dat de bootsjongen u weer ophaalt. Hij zal via het mangrove kanaal en isla Mamey terugvaren naar Puerto Lindo. Overnachting bij het Bambu Guesthouse.

 

Dag 3: Panama: Portobello

Vandaag staat er na het ontbijt een excursie met een Engelstalige gids op het programma naar het historische Portobello. Vanuit hier verscheepten de Spanjaarden vele edelmetalen en andere kostbaarheden, die ze “geroofd” hadden in Latijns Amerika. Natuurlijk had deze plek ook een grote aantrekkingskracht op de film “Pirates of the Carribean”. De gids zal u hier over vertellen. Na de tour gaat u weer terug naar het Guesthouse. In de middag staat er nog een schitterende jungle wandeling met dezelfde gids op het programma. Overnachting wederom bij het Bambu Guesthouse.

 

Dag 4: Panama: Het Panama kanaal

Vandaag heeft u een vroeg ontbijt en wordt u met een transfer naar Gamboa gebracht. Hier wordt u om 09.30 uur op de openbare steiger van Gamboa ontvangen door de mensen van jungle land panama. U verblijft vandaag bij de schitterende floating lodge op het Panama kanaal, midden in het nationale park. Er zijn verschillende excursies inclusief, zoals een avontuurlijke excursie naar monkey island of een spannende avondzoektocht naar krokodillen. Ook kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de floating lodge zoals kayaks, visspullen of een van de hangmatten om heerlijk in te relaxen.

 

Dag 5: Panama: Panama City

Vandaag wordt u om 16.00 uur weer afgezet bij de openbare steiger van Gamboa. Hier staat een chauffeur voor u klaar die u naar uw hotel in Panamastad brengt..overnachting wederom bij B&B La Estancia.

 

Dag 6: Panama: Full Panama canal transit

Vandaag gaat u een schitterende boottocht over het Panama kanaal maken. U wordt rond 6.15 uur bij het hotel in Panamastad opgehaald (ontbijt inbegrepen).  Als iedereen is opgehaald, gaat u eerst naar het Flamenco Resort en Marina. Dan gaat u met een motorboot naar Gamboa en hier  stapt u over op de boot die door het Panama kanaal zal varen. Tijdens de tocht zal er een engels sprekende gids aan boord zijn die u alles verteld over het panama kanaal. Ook krijgt u een heerlijke lunch op de boot bestaande uit verschillende Panamese gerechten en onbeperkt soft drinks en water. Rond 19.00 uur ’s avonds zult u terugkeren en weer naar uw accommodatie in Panama stad worden gebracht. Overnachting wederom bij B&B La Estancia.

 

NB: u kunt er ook voor kiezen om de partial canal transit te doen , u bent dan van 08.15 tot 15.00 uur ’s middags weg. U vaart een gedeelte van het Panama kanaal en  komt maar door 2 van de 3 sluizen.

 

Dag 7: Panama City- Darien

U vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Panama City, met de auto, naar Darien. We arriveren in Santa Fe waar een van onze stafleden u opwacht. De gids rijdt u door het ruige en ongebaande landschap naar Boca de Lara, een Wounaan dorpje aan de Savana rivier. U overnacht in de Dosi Lodge. Als het getij meezit gaat u met de Wounaan mee op een vistocht en vaart u door de machtige mangrove bossen. De Wounaan zullen u hun prachtige handwerk laten zien en u geniet van het diner en uw nachtrust in de Dosi Lodge.

 

Dag 8: Darien

U vertrekt in de boot met buitenboordmotor naar de San Miguel golf waar wij een paar oude Spaanse forten zullen bezoeken die de ingang naar de Darien en de goudmijnen bewaken.. Onderweg wordt u misschien begeleid door speelse dolfijnen. De lunch wordt u geserveerd in La Palma, de hoofdstad van Darien. Later gaat u genieten van het verblijf aan een van de stranden van Darien. Vervolgens komen we aan in Porto Quimba en trekken we verder naar de Filo del Tallo lodge. U geniet van het diner en de nachtrust in de Filo del Tallo lodge.

 

Dag 9: Darien

Na het ontbijt gaat u genieten van een dagtocht over de Chucunaque rivier.

 

We gaan over de Chucunaque rivier en trekken 4 a 5 uur door het regenwoud waar u de beroemde cuipos bomen kunt zien, familie van de Bombax boom. U zult volop van deze bomen zien want ze worden niet omgehakt omdat ze geen commercieel nut hebben. Onderweg wordt u begeleid door inheemse gidsen. Ondertussen worden de kajaks en de uitrusting in boomkano’s verder stroomopwaarts vervoert.

 

We komen aan in de Wounaan indianen gemeenschap waar u, in een van hun traditionele huizen, in uw hangmat onder de klamboe de nacht doorbrengt. De Wounaan vrouwen zullen een voortreffelijke maaltijd bereiden.

 

Dag 10: Darien

In de ochtend verkennen we het primaire regenwoud van Filo del Tallo met zijn bijzondere flora, waaronder de cuipos, die hier in ruime mate groeien. U gaat in de middag weer terug naar Panama City en overnacht wederom in La Estancia op Cerro Ancon.

 

Dag 11: Naar de Pearl Islands

U wordt vandaag in de ochtend bij La Estancia opgehaald voor de transfer naar de luchthaven Albrook. Vanaf hier gaat u via een korte vlucht naar Isla Contadora (de pearl islands). Eenmaal daar aangekomen wordt u hartelijk ontvangen door de mensen van Geralds, het hotel waar u de komende 3 nachten overnacht.

 

Dag 12 en 13: Pearl Islands

Deze twee dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Overnachtingen wederom bij B&B Geralds. 

 

Dag 14: Terug naar Panama City

Vandaagword u in de middag door de mensen van Geralds naar de luchthaven van de Pearl island gebracht voor de terugvlucht naar Panamastad. Aangekomen op de luchthaven Albrook van Panamastad staat er een chauffeur klaar om u naar B&B La Estancia te brengen voor de laatste nacht in Panamastad.

 

Dag 15: Terug naar huis!

Vandaag is de laatste dag in Panamastad. Rond 15.00 uur wordt u opgehaald voor de transfer naar de internationale luchthaven Tocumen voor uw vlucht terug naar huis. Goede reis!

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië