24-daagse luxe hotel- en lodge reis in Nieuw-Zeeland


 

Sluimerend wakker worden met het geluid van de oceaan en van een ontbijt genieten in de zomerzon van februari. Onze Luxe Groepsreis laat u het mooiste Nieuw-Zeeland ervaren. Door onze kleine groepen kunnen we terecht in de leukste luxe hotels en lodges. Maar ook een reis voor wie een vrije dagindeling wil, met korte en langere wandelopties, excursies en heerlijk eten.

 

Lees onderstaand dag tot dag verhaal en/of bekijk de fotoserie!

 

Dag 1 tot en met dag 3: Aankomst in Auckland

Na een lange vlucht komt u op dag 3 aan in de grootste stad van de Zuid Pacific, Auckland. De stad ligt schitterend tussen twee oceanen, met een kosmopolitische sfeer en een heerlijk klimaat. We verblijven er een nacht in een centraal gelegen hotel in de binnenstad. U kunt de middag en avond besteden aan het leuke centrum van Auckland, of gewoon lekker uitrusten van de lange reis. ’s Avonds gaan we gezamenlijk uit eten in het restaurant met een schitterend uitzicht over Auckland!

 

Dag 4 en 5: The Bay of Plenty

Volgens de statistieken heeft de Bay of Plenty de meeste zonnige dagen van het land, daar moeten we natuurlijk naar toe. Overnachten doen we, ruime en schitterende gelegen appartementen aan het strand van de Stille Oceaan. Behalve genieten van de zon en zee, kunt u hier heerlijke strandwandelingen maken, bijkomen van uw jetlag en uitrusten van de lange reis naar Down Under!

 

Dag 6 en 7: Vulkanisch Rotoruarotorua

We overnachten in een trendy en luxe hotel in het centrum van Rotorua, zodat u ook op eigen gelegenheid de geisers en parken kunt verkennen. Want ook in de stad is er overal vulkanische activiteit! Door onze jarenlange ervaring weten we een aantal bijzonder plaatsen in de natuur met warme bronnen, niet toeristische plekjes. Voor de wandelaars zijn er vele (korte en lange) routes waar u alvast kunt warmlopen voor het grotere werk verderop in de reis. Dit is eventueel te combineren met een traditionele Maori maaltijd met Concert.

 

Dag 8 en 9: Het Tongariro National Park

Het reusachtige Lake Taupo is het gevolg van de grootste vulkaanexplosie van de afgelopen 5000 jaar op aarde. Een explosieve voorbode op het Tongariro National Park, waarvan de drie vulkaantoppen aan de horizon opdoemen. We zullen hier 2 nachten verblijven in het historische Chateau Tongariro. Dit hotel is een ouderwetse Railway Lodge, uit de tijd dat de beter gesitueerden van het land met de trein reisden.

 

Dag 10: De Hoofdstad, Wellington

Door de ligging aan een baai wordt Wellington vaak vergeleken met San Francisco. Er is een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa Nationale Museum. Verder is Wellington naast regeringscentrum ook de alternatieve hoofdstad van het land, met vele galeries en theaters en is er een grote keuze aan restaurants en cafés. We overnachten centraal in de binnenstad, in een luxe arthotel.

 

Dag 11 en 12: Uitrusten in de Marlborough Sounds

Vroeg in de ochtend steken we over naar het Zuideiland, naar de wateren van de Marlborough Sounds. Deze Sounds bestaan uit een doolhof van zeearmen met honderden kilometers aan baaien en eilandjes. Een heerlijke plek om lekker uit te rusten, ver van het jachtige leven. We verblijven hier twee nachten op een locatie die alleen per watertaxi bereikbaar is, ver van het gebruikelijke toeristentraject. Wandelen, zwemmen of met een kano de kustlijn verkennen. Alle maaltijden zijn hier inclusief, dus twee dagen lekker verwend worden!

 

Kaikoura

Dag 13 en 14: Het natuurwonder van Kaikoura

Aan de oostkust ligt het kleine vissersdorpje Kaikoura, dat wereldberoemd is geworden door zijn voor de kust levende populatie aan potvissen en dolfijnen. Met boten kunt u hier tochten maken op zoek naar deze prachtige dieren. (optionele excursies)

Ook is het mogelijk om een van de mooiste wandelingen van het land te maken op het kalkstenen schiereiland. Hier loopt u tussen de zeehondenkolonies en geniet u van vergezichten op de steil uit zee oprijzende Kaikoura Mountains. We overnachten in luxe appartementen, met vanuit uw kamer uitzicht op de Kaikoura Mountains.

 

 

Dag 15 en 16: The Wild Westcoast

We rijden van oost naar west, door het woeste binnenland en dwars door de Nieuwzeelandse Alpen. Aan de westkust komen we in een bijzonder landschap van regenwouden aan een ruige oceaan. We overnachten in een kleine lodge en naast gelegen cabins, spectaculair gelegen boven de woeste kust van de Tasman zee. De Punakaiki Pancake Rocks liggen op loopafstand, evenals een van de unieke "koude" regenwouden. Hier genieten we 2 dagen van rust en natuur, en verwonderen ons over alweer een totaal ander landschap in dit schitterende land.

 

Dag 17: Gletsjerland

Rondom de hoogste berg van het land, Mount Cook, ligt een uniek landschap. In de bergen valt jaarlijks meer dan dertig meter sneeuw. Deze sneeuwmassa komt als samengeperst ijs naar beneden in de vorm van reusachtige gletsjers. Een gletsjerwandeling is een optie in de middag van dag 17. Wilt u dit ijslandschap op een grootse manier zien, dan kunt u met een helikopter een vlucht maken over deze gletsjers en langs de Mount Cook. We overnachten in een luxe houten Lodge, met uitzicht op de gletsjers.

 

Dag 18 tot en met dag 20: Mondain Queenstown

Het mekka van het “Adventure Tourism”!  Maar het is niet alleen de Bungee Jump en Jetboating dat Queenstown een paradijsje maakt. Neem de Gondel naar de bergweiden boven de stad en geniet van de stilte. Of boek een van de vele dagtochten naar het schitterende achterland. Dit is ook het gebied waar veel opnames van de Lord of the Rings Trilogie gemaakt zijn. We overnachten in een Boutique Bed&Breakfast, op loopafstand van het centrum.

 

Dag 21: Op naar Mount Cook

Rond het middaguur komen we aan bij onze Bed&Breakfast. Misschien iets eenvoudiger dan voorgaande accommodaties, maar op een unieke locatie met een magnifiek uitzicht. 

In de middag gaan we dan richting de aan de horizon liggende Mount Cook. Deze bijna 4000 meter hoge ijsreus is tot op een kilometer te bereiken, maar daar moet u dan wel 2 uur voor wandelen. De omgeving is sowieso schitterend, ook voor de niet wandelaars, een waar fotografieparadijs!

 

Dag 22: Christchurch

Zwaar getroffen door de aardbeving van februari 2011, maar er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van de stad. Onze bijdrage is het grootst als we als toeristen blijven komen, en dat doen we ook! Want de stad is de moeite meer dan waard, met mooie parken en tuinen en een gezellig centrum. We overnachten er in een luxe hotel (indien weer geopend) of identiek alternatief. Lekker centraal in het centrum en nagenietend van een heerlijke reis door Nieuw-Zeeland.

 

Dag 23 en 24: Langer verblijf of huiswaartsLodge Nieuw Zeeland

Voor wie wil, hebben we vele opties om uw verblijf in Nieuw-Zeeland te verlengen. 

Voor wie terugvliegt naar Nederland, het vliegveld van Christchurch is op een kwartier van ons hotel. In de ochtend van dag 24 komt u aan op Schiphol, met vele herinneringen aan het mooie Nieuw-Zeeland!

 


hotel Nieuw zeeland lodge nieuw zeeland lake wanaka
akaroa nieuw zeeland Boot nieuw zeeland Geiser Nieuw-Zeeland

Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië