27-daagse avontuurlijke rondreis door Zuid-Peru inclusief Inca Trail


 

In deze reis doet u alle highlights van Zuid-Peru aan. Daarbij komt u in alle klimaatzones en ontdekt u daar de meest waardevolle en adembenemende onderdelen. Telkens wordt u getrakteerd op excursies die u een goed, verrassend ‘insight’-beeld geven. Ook de accommodatie is zorgvuldig voor u geselecteerd. Alle hotels hebben een prettig, eigen karakter wat uw beleving  van dit vriendelijke land versterkt. Vervoer tussen de gebieden vindt plaats per luxe touringcar (lijndienst) of met een binnenlandse vlucht. En dat alles inclusief in de reissom. Een mooi avontuur met een heerlijke balans tussen beleven en ontspannen. Indien u op onderstaand reisschema aanpassingen verlangt, is dat natuurlijk mogelijk. Aarzelt u niet om dan contact met ons op te nemen.

 

 

Dag-tot-dag programma

 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de documentatie waarin het gedetailleerde programma uitgelegd wordt. U wordt geholpen met uw bagage en het registreren in het hotel. Overnachting in Lima (ontbijt).

 

Dag 2: Lima – stadstour

Voor de middag is er een rondtocht voor u georganiseerd langs alle hoogtepunten van Lima, ‘De stad van de Koningen’. U ziet de belangrijkste architectonische iconen van de stad zoals het Centrale Plein met het Gouvernementspaleis, het Stadhuis, de Kathedraal en het paleis van de Aartsbisschop.  Vervolgens gaat u naar het klooster van San Francisco, een architecturaal juweel uit de 16e eeuw. Op weg naar het moderne deel van de stad komt u door het exclusieve stadsdeel van San Isidro, het nieuwe financiële hart van de stad, waar u het pre-inca monument Huaca Huallamarca zult bewonderen. U sluit onze rondtour af in Miraflores waar u het ‘Parque del Amor’ (het Liefdespark) gaat bezoeken, de perfecte plek om over de Stille Oceaan uit te kijken. Overnachting in Lima (ontbijt).

 

Dag 3: Lima - Ica Lima Ica

Op het geplande tijdstip gaat u naar het station om aan boord te gaan van de bus naar Ica, een rit van ongeveer vier uur. Na aankomst wordt u geholpen bij het inchecken in het hotel. Van hieruit gaat u naar het lokale vliegveld waar het lichte vliegtuig voor u klaarstaat voor een vlucht over de spectaculaire Nasca Lines. Vanuit de lucht ziet u de lijnen die vele eeuwen geleden in de zanderige bodem zijn getrokken. U ziet de contouren van gestileerde planten en dieren. Al deze patronen vormen een enorm labyrint met een veelheid aan vormen zoals driehoeken, onregelmatige vierhoeken, spiralen en andere lijnen. Dit wonderlijk geheel is, volgens de deskundigen, al meer dan twee duizend jaar in het landschap geconserveerd. De rest van de dag heeft u alle vrijheid om van de faciliteiten van het hotel te genieten, een tocht door de stad te maken of met een buggy in het duinlandschap te gaan crossen of te sandboarden. Overnachting in Ica (ontbijt).

 

Dag 4: Ballestas Eilanden Ballestas eilanden, Peru

In de ochtend begint u met de transfer naar de Paracas Baai waar de twee uur durende excursie aan boord van een motorschip naar de Ballastas Eilanden gaat starten. Deze wonderschone eilanden, gelegen voor het Paracas Nationaal Park, vormen het grootste natuurlijke reservaat van de Peruaanse kusten en zijn de veilige uitwijkplaats voor duizenden trekvogels die deze habitat delen met grote groepen zeeleeuwen en zeehonden. Gedurende deze excursie ziet u bovendien een mysterieuze tekening op de heuvel, ‘El Candelabro’ (kandelaar) genoemd. Volgens de legende was dit de aanduiding voor de zeepiraten van de plek waar hun schatten verborgen waren. Weer anderen beweren dat dit teken de plaats aangaf waar het onafhankelijkheidsleger, onder leiding van Generaal Don José de San Martin, veilig aan land kon gaan.  Overnachting in Ica (ontbijt).

 

Dag 5: Naar Arequipa

Busrit langs de kust, oases en door de woestijn naar Arequipa. Overnachting in Arequipa (ontbijt).

 

Dag 6: ArequipaArequipa

Transfer voor de vlucht naar Arequipa. Ontvangst en transfer naar uw hotel. Vandaag heeft u een dag ter beschikking voor de stad Arequipa, die aan de voet van de mooie maar dode vulkaan Misti ligt. Op het centrale plein, de Plaza de Armas, ligt de prachtige wit marmeren kathedraal. In de kerk vindt u een groot Belgisch orgel en de prachtige gebeeldhouwde preekstoel uit Lille in Frankrijk. Op uw wandeling gaat u verder naar de Jezuïetenkerk van La Compañia met zijn prachtig gedecoreerde kapel en de uit vulkanische steen gehouwen arcades. Het hoogtepunt op uw tocht is het bezoek aan het Santa Catalina klooster. Dit klooster dat, na 400 jaar gesloten te zijn geweest, in 1974 weer open ging voor het publiek, wordt nog steeds door een aantal nonnen bewoond. Uw verkenning van dit klooster geeft inzicht in het gesloten leven dat deze nonnen, vooral dochters uit Spaanse adellijke families, leiden in een prachtige omgeving met kleine straatjes en besloten binnenhoven. Overnachting in Arequipa (ontbijt).

 

Dag 7: Colca Canyon

U wordt om 8.30 uur van het hotel opgehaald voor de rit naar Yura. Nadat u Arequipa achter zich heeft gelaten rijdt u door het Aquada Blanca National Reserve waar u op de vlaktes van Cotahuasi kuddes lama’s en alpaca’s ziet grazen. Onderweg neemt u pauze om u even op te frissen en te genieten van de typische coca thee. Dan gaat de tocht weer verder naar het gebied van Mollepunko, het begin van  de Colca Canyon, met groene valleien en de terrassen van het Andes gebied. U komt in het kleine stadje Callalli waar u rotsformaties tegenkomt die de sfeer oproepen van magische kastelen zoals u die uit de middeleeuwen kent. U stopt in het schilderachtige dorpje Sibayo om het lunchpakket te verorberen en het reservaat van de vicuña’s te bezoeken. De tocht eindigt in de stad Chivay waar hete bronnen te vinden zijn en waar u in een lokale lodge gaat overnachten. Overnachting in Colca (ontbijt, lunch en diner).

 

Dag 8: De Condor, de grootste, vliegende vogel ter wereld

U gaat heel vroeg uit de veren voor de tocht naar Cruz del Cóndor (de Condor pas) waar u een spectaculair uitzicht heeft over een van de diepste canyons op aarde en met een beetje geluk krijgt u ook de kans de Condor, de meest indrukwekkende vogel van de Andes, voor de lens van de camera  te krijgen. Afhankelijk van het schema maakt u een stop in de stad Pinchollo, de enige nog bewoonde oude pre-Inca stad, en in de stad Maca met zijn beroemde markt voor handwerk en zijn oude koloniale kerk. U gaat in Chivay lunchen en daarna vervolgt het programma zich met de terugreis naar Arequipa. Overnachting in Arequipa (ontbijt).

 

Dag 9: Busrit naar PunoPuno

Vandaag is er een busrit naar Puno. Op weg daarheen bezoekt u Sillustani, een archeologische site die ongeveer 34 kilometer van Puno ligt. Daar ziet u de resten van de beroemde Chullpas, stenen begrafenis torens op een ronde basis. Deze torens, die wel twaalf meter hoog konden zijn, werden door de Collas en de Incas gebruikt voor begrafenissen. Deze ruines liggen boven het Umayo meer, wat bijdraagt aan de schoonheid van deze mystieke en wonderschone plek. Overnachting in Puno (ontbijt).

 

Dag 10: Titicaca meerTiticaca meer

U maakt een boottocht van drie uur over het Titicaca Meer, het hoogste bevaarbare meer op aarde, en gaan naar het eiland Taquile. Om het hoogste punt te bereiken moet u een stevige klim van 600 treden maken maar boven wacht u de beloning in de vorm van een prachtig uitzicht over het meer en de omringende bergen. De bevolking van Taquile is beroemd om zijn kleurrijke geweven stoffen en zijn gastvrijheid. Op de terugweg naar Puno stopt u op het eiland Uros dat gebouwd is op dikke stapels totora riet, vandaar dat men Puno het ‘drijvende eiland’ noemt. De Uros indianen leven hier, zoals ze al vele generaties doen, van de visvangst en de verkoop van hun mooie handwerk. Op deze tocht krijgt u voor onderweg een lunchpakket mee. Overnachting in Puno (ontbijt en lunch)

 

Het Titicacameer is het op één na grootste meer van Zuid – Amerika. Het meer heeft een oppervlakte van 8340km². En steekt met 3812 meter boven de zeespiegel uit en is hiermee het hoogst bevaarbare meer. Het diepste punt van het meer is 280 meter.Taquile ligt in het Titicacameer, er wonen ongeveer 1700 mensen op het eiland. Het hoogste punt van het eiland is 4050 meter.

 

Dag 11: Titicaca meer

Vrije dag waar u zelf excursies kunt doen rond het Titicaca meer. Verlenging met oversteek van het meer naar La Paz in Bolivia is mogelijk. U gaat per catamaran over het Titicaca meer, door het gebied van de Sun Eilanden, naar La Paz in Bolivia waar u een stadstour kunt maken en de beroemde Maan Vallei kunt bezoeken. 2 dagen en nachten extra.

 

Dag 12: Puno - Cusco

Vroeg in de ochtend transfer naar het station voor de lange maar fascinerende bustocht naar Cusco. Geniet onderweg van de kuddes alpaca’s en lama’s die u tegenkomt op deze hooggelegen pampa’s. U komt langs schilderachtige dorpjes met de machtige Andes op de achtergrond. De lunch krijgt u onderweg aan boord. Transfer en ontvangst in het hotel. Overnachting in Cusco (ontbijt en lunch aan boord).

 

Cusco is het culturele hart van de Peruaans Andes. Cusco ligt 3400 meter boven zeeniveau. Om Cusco heen liggen prachtige bergen en adembenemende valleien. De stad heeft rond de 300.000 inwoners

 

Dag 13&14: Cusco Cusco

In de ochtend tijd voor uzelf. In de middag bezoekt u de Keizerlijke Stad, het levende voorbeeld van de mix van de Andes en de Spaanse cultuur. U begint de tocht bij het Santo Domingo klooster, dat over de Koricancha is gebouwd, een oud Inca paleis dat het belangrijkste centrum was voor de eredienst aan de Zonnegod. Later maakt u een tussenstop op het Centrale Plein waar u zowel de kathedraal ziet als de prachtige kerk van La Compañia. U vervolgt de tour en u gaat naar het Sacsayhuaman Fort, een imposant voorbeeld van de oude militaire Inca architectuur, die de stad domineert. En tenslotte bezoekt u de archeologische sites van Quenko, Puca-Pucara en Tambomanchay, dat ten noordoosten van de stad ligt. Voor degenen die in mystiek en esoterie geïnteresseerd zijn is het Sacsayhuaman complex een superieure plek voor het houden van meditaties. Overnachtingen in Cusco (ontbijt).

 

Dag 15: De ‘Heilige Vallei’ van de Inca’s

Deze volle dagtocht brengt u over een prachtige route naar Urubamba Valley, de ‘Heilige Vallei’ van de Inca’s. U stopt in de stad Pisac, een uurtje rijden van Cusco, om de beroemde Pisac markt te bezoeken, waar de lokale indianen elkaar al eeuwen ontmoeten om te onderhandelen over de prijs van hun handel en deze te verkopen. Er wordt dus verwacht dat u gaat afdingen wanneer u niet te veel wil betalen. Daarna gaat u verder naar de oudste permanent door mensen bewoonde plek in het werelddeel Amerika, de stad Ollantaytambo met zijn indrukwekkende Inca fort. Hier heeft de Incaheerser Manco in 1538 de Spanjaarden verslagen voordat hij met zijn strijders de bergen van Vilcabamba in vluchtte. U vervolgt uw tocht naar de stad Maras met terrassen van zoutmijnen, waar al eeuwen in meer dan 3000 zoutpannen het water verdampt, waarna het zout overblijft. Tot slot gaat de excursie naar de hoge cultuurterrassen van Moray. Deze landbouwterrassen zijn door de Inca’s op het hoge leemplateau, dat over de Urubamba vallei uitkijkt, aangelegd. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Overnachting in Cusco (ontbijt en lunch).

 

Dag 16: Piscacucho / Wayllabamba (10 km) 

Vandaag de de grote dag waarop er begonnen wordt met de Inca Trail. Na een tocht door de Sacred Valley trekt u naar Ollantaytambo waar u stopt om de laatste inkopen te doen en nog wat rond te kijken in de stad. U gaat verder naar het dorp Piscacucho (2.750 meter) waar u bij het controlepunt geregistreerd zult worden. U gaat heel rustig van start om geleidelijk te acclimatiseren. U bereikt een uitzichtpunt van waar u het archeologisch complex van Llaqtapata kunt zien. U vervolgt uw tocht naar de kampeerplaats Wayllabamba (op 3.000 meter).

 

Dag 17: Wayllabamba  / Pacaymayo (10 km)

U vervolgt uw tocht vandaag door de Wayllabamba vallei, waar u de natuur en de ecologische veranderingen gaat observeren. U komt aan bij Yunca Chimpa waar u zich opmaakt voor de klim naar Llulluchapampa (op 3.750 meter). Terwijl u geniet van een snack ziet u de Huayanay vallei en de uitdagende bergpas Warmiwanusca (op 4.200 meter), de plek die ook wel ‘plaats van de dode vrouw’ wordt genoemd.

 

Nadat u de eerste bergpas genomen heeft dalen u af naar Pacaymayo (op 3.600 meter) waar u een lunch en een welverdiende rustpauze wacht. U heeft nu het zwaarste deel van de Inca Trail achter de rug.

 

Dag 18: Pacaymayo / Winaywayna (16 km) Pacaymayo / Winaywayna

Vandaag klimt u naar de volgende pas Runkurakay (op 3.860 meter). De route is wat langer maar minder inspannend en u komt langs tal van archeologische sites. U gaat het complex van Sayacmarca (op 3.580 meter) bezoeken. Daarna stijgt u naar Phuyupatamarca (op 3.640 meter) waar u van de lunch geniet. Uiteindelijk komt u aan bij Wiwaywayna (op 2.650 meter) waar u  gaat rondkijken en kamperen. Als u wilt is het mogelijk om ook nog de terrassen van Intipata te bezoeken. Tijdens het diner heeft  u een culturele ontmoeting met de leden van het team, met name de assistenten en de dragers. Zij komen uit de verschillende gemeenschappen in de Sacred Valley.

 

Dag 19: Winaywayna / Intipunku / Machu Picchu / Aguas Calientes / Cusco (6 km)

Om tijdig aan te komen bij Intipunku, dat betekent de Poort van de Zon, gaat u al in de schemering op weg. Vandaar is het de dag om de verloren stad van de Inca’s Machu Picchu (op 2.400 meter) te bewonderen. U daalt af om met uw gids om de citadel te bezoeken. Hij zal u alle hoogtepunten van deze stad en de agrarische omgeving zien. Omgeven door de wolken torent deze citadel omhoog op een met mist omgeven bergtop. We lunchen in een lokaal restaurant. De rest van de middag is beschikbaar om de stad verder te verkennen. Overnachting in Aguas Calientes (ontbijt en lunch).

 

Machu Picchu is een stad van de Inca’s. De Spanjaarden hebben deze stad nooit gevonden, daardoor is de stad niet vernietigd. Er is in Machu Picchu veel terug te vinden van de oude Inca – beschaving. De naam Machu Picchu betekent Oudeman hoogte, in het Quechua. De stad is gelegen tussen steile bergen, op ongeveer 2350 meter hoogte. De Inca’s bereikten de stad via een steil pad. Deze tocht duurde meerdere dagen. Tegenwoordig is het mogelijk om het oude trail te volgen of met bus of trein naar de stad te vertrekken.Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken; de machu Picchu en de Huayna Picchu. Door het rotsdal loop de sterk stromende rivier Urubamba. Er wordt aangenomen dat de bouw van de stad rond 1440 is begonnen. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond. De stad werd echter pas in 1911 ontdekt door Hiram Bingham. In 2007 is Machu Picchu verkozen tot een van de zeven wereld wonderen.

 

Dag 20: Machu Pichu, ‘de verloren stad van de Inca’s

De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. U zou een tweede bezoek aan Machu Pichu kunnen brengen om een meer afgelegen plek als Intipunku (Poort van de Zon) te bewonderen. Wie zin heeft in een avontuur kan een trek vol adrenaline maken naar de top van Huayna Picchu  (de Jonge Berg) om daar de Tempel van de Maan te bezoeken en te genieten van het spectaculaire zicht over de hele stad. In de middag gaat u aan boord van de trein die ons naar Cusco terugbrengt. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordigers op het Poroy Station van waar de transfer naar het hotel verzorgd wordt. Daarmee spaart u veertig minuten tijd zo dat u zich even kunt ontspannen om dan van het nachtleven van Cusco te genieten. Overnachting in Cusco (ontbijt).

 

Dag 21: Cusco – Puerto Maldonado

Na aankomst uit Cusco, ontvangst en transfer naar de Tambopata River haven in Puerto Maldonado. Puerto Maldonado ligt op de plaats waar de machtige Madre de Dios rivier samenvloeit met de Tambopata rivier en is een drukke tropische grensstad. De belangrijkste bronnen van bestaan hier zijn gouddelven, bosbouw, landbouw, paranoten verzamelen en ecotourisme. Na de stad kort te hebben bekeken gaat de tocht een uur verder over de Infierno weg. Vervolgens gaat u met een gemotoriseerde kano een half uur naar de Posada Amazonas. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst geniet u van het lunchpakket aan boord of bij aankomst bij de Posada Amazones. Onderweg ziet u allerlei specifieke vogels van deze rivier en het omringende woud zoals de zwarte schaarbek (Black skimmer), de Cayenne kievit, de kapreiger (Capped heron), de zeer zeldzame Jabiru reuzenooievaar, de wegbuizerd en verschillende soorten ijsvogels, zwaluwen en vliegenpikkers. Bij aankomst in Posada Amazonas ontschept u Posada Amazonas is een zeer comfortabele maar onopvallende lodge met dertig kamers die het eigendom is van de lokale gemeenschap van Infierno en Rainforest Expeditions.

 

U krijgt een oriëntatie en een complete briefing over deze lodge en het Ecotourisme Project voordat u aan het middagprogramma, de tocht door de boomtoppen, beginnen. Op ongeveer een kwartier lopen van de lodge bevindt zich een 35 meter hoge steigertoren. Die toren is zo aangelegd dat de bezoeker heel veilig naar boven kan klimmen. De trap bevindt zich aan de binnenzijde met veranda’s aan beide kanten en elke paar meter een plek om te rusten. Vanaf de top heeft u niet alleen een spectaculair uitzicht over de rivier en het enorme woud maar u kunt ook in de boomtoppen vogels observeren zoals kakatoes, toekans, papagaaien en lori’s. Een video over het Tambopata woud wordt u na het diner getoond. Overnachting in de Posada Amezonas (ontbijt, lunch en diner).

 

Dag 22 – 23 - 24: Puerto Maldonado

U bent al op bij zonsopgang voor een bezoek aan het Tres Chimbadas, het grote U-vormige (oxbow) meer. Na het vroege ontbijt gaat u op pad. Eerst een kwartiertje met de boot en daarna een half uur wandelen naar de rand van het meer. Daar gaat u in de kano voor een lange ontspannen tocht rond het meer. U kijkt uit naar de grote rivierotter, schildpadden,  hoatzin fazanten en steltvogels.  De grote rivierotter in de Tres Chimbadas behoort tot een hier levende otterfamilie. U gaat bijtijds weer terug voor een bezoek aan een plek (Parrot Clay Licks) die door klei etende parkieten wordt bezocht. Tientallen en soms honderden parkieten, waaronder de zeldzame rotsparkiet (Rock Parakeet), komen hier dagelijks op de kleibanken bij elkaar om een kleine portie klei te eten, die hun spijsvertering bevordert. Aan deze oevers van klei is het dan een enorm spektakel van alle nuances blauw, groen, oranje en rood van de parkieten die over de oevers springen in het speelse gevecht met de soortgenoten om de dagelijkse hapjes klei. Dit enorme spektakel kan soms uren duren. 

 

Daarna gaat u terug naar de lodge voor de lunch voordat u aan boord gaat voor de middagexcursie. s ’Middags gaat u naar hetethnobotanische centrum van de gemeenschap. In dit centrum, met een winkel, worden door de gemeenschap al tientallen jaren de medicinale planten geregistreerd en gekweekt. Niet alleen de eigen planten maar ook soorten van elders worden geproduceerd en gedistribueerd. U maakt een wandeling over de paden rond het centrum, onder leiding van een van de bewoners van het centrum, en u krijgt uitleg over de grondstoffen die het woud te bieden heeft voor de aanmaak van medicijnen, de bouw en de vezelindustrie. U gaat terug naar de Posada Amezonas voor het diner en de overnachting (ontbijt, lunch en diner). Na het aperitief en de maaltijd bent u weer helemaal fit en gaat u wellicht mee met de nachtwandeling (optie!) op zoek naar amfibieën en insecten.

 

Dag 25: Puerto Maldonado  - Lima

Op het tijdstip volgens het schema transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lima. Ontvangst en transfer naar uw hotel. Overnachting in Lima (ontbijt)

 

Dag 26: Lima -  Retourvlucht

Op het tijdstip volgens het reisschema transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar uw thuisbestemming.

 

Dag 27: Welkom thuis

U komt na een hopelijk fijne vlucht weer aan in Amsterdam.

 
Testimonials

  • Erg naar ons zin!

    Hoi Markus,
    Groeten uit Peru. Tot dusver hebben we het erg naar ons zin en hebben een hoop mooie dingen gezien. Na Lima, Paracas, Nazca, Arequipa, chivay en Puno zijn we nu geland in Cusco. De activiteiten zijn leuk en de hotels zijn mooi gelegen!


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië