19-daagse rondreis pareltjes Panama: Bocas del Toro, Boca Chica en San Blas!


Een prachtige 19-daagse rondreis naar Panama, een perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. In deze prachtige reis ontdekt u de prachtige eilanden-archipels die het land te bieden heeft: de pareltjes Bocas del Toro en San Blas. Heerlijke bestemmingen voor ontspanning en leuke excursies. Op het vasteland heeft Panama natuurlijk ook veel te bieden, de natuur is een ware schatkamer voor avonturiers en natuurliefhebbers. In deze reis komt onder andere het fraaie nevelwoud Boquete voorbij. Laat u inspireren door onderstaande voorbeeldreis!    

 

Dag tot dag programma

 

 

Dag 1: Aankomst in Panama

Na aankomst op de luchthaven Tocumen staat er een chauffeur klaar om u in ongeveer 30 minuten naar uw hotel in Panamastad te brengen. U overnacht in een 2-persoons kamer in het hotel Tantalo in het koloniale gedeelte van Panama-stad, Casco Viejo.

 

Dag 2: Partial Panama canal transit

Vandaag gaat u een schitterende boottocht over het Panama kanaal maken. U wordt rond 8.15 uur bij het hotel in Panamastad opgehaald (ontbijt inbegrepen).  Als iedereen is opgehaald, gaat u eerst naar het Flamenco Resort en Marina. Dan gaat u met een motorboot naar Gamboa en hier  stapt u over op de boot die door het Panama kanaal zal varen. Tijdens de tocht zal er een Engels-sprekende gids aan boord zijn die u alles verteld over het panama kanaal. Ook krijgt u een heerlijke lunch op de boot bestaande uit verschillende Panamese gerechten en onbeperkt soft drinks en water. Rond 15.00 uur ’s middags zult u terugkeren en weer naar uw accommodatie in Panama stad worden gebracht. Overnachting wederom in hotel Tantalo.

 

Dag 3: Panama City

Vandaag staat er een interessante stadstour met Engelstalige gids op het programma. U gaat onder andere naar het Visitor center van de Miraflores sluizen (het Panama kanaal) en het koloniale gedeelte van de stad. Overnachting wederom in hotel Tantalo.

 

Dag 4: Bocas del Toro

Vandaag wordt u per transfer van uw hotel naar de luchthaven Albrook gebracht. Vanaf hier vliegt u naar de schitterende eilanden-archipel Bocas del Toro. Bij aankomst  heeft u een meet&greet en wordt u per transfer en watertaxi naar Eclypse de Mar Aqua Lodge gebracht, waar u de komende 4 nachten in een bungalow “over het water” overnacht.

 

Dag 5, 6 en 7: Bocas del Toro

Deze dagen kunt u geheel naar eigen wens indelen om de eilandengroep te verkennen. U kunt een fiets huren en op zoek gaan naar de mooiste verlaten strandjes, een bezoek brengen aan red frog beach of u kunt dolfijen gaan spotten bij de Dolphin Bay. Het is ook mogelijk om te gaan duiken of snorkelen en de schitterende onderwaterwereld te verkennen of heerlijk te genieten van een Caribische cocktail terwijl op de achtergrond salsa en calypso muziek klinkt.

 

Dag 8: Naar Almirante en brulapen

In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven Malek in David, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Met de huurauto rijdt u naar Hotel isla Verde in het prachtige nevelwoud van Boquete. Boquete staat bekend om zijn goede koffie en verschillende outdoor- mogelijkheden.

 

Dag 9 (27 maart 2014): Naar Boquete

In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven Malek in David, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Met de huurauto rijdt u naar Hotel isla Verde in het prachtige nevelwoud van Boquete. Boquete staat bekend om zijn goede koffie en verschillende outdoor- mogelijkheden.

 

Dag 10: Boquete

Vandaag heeft u een vrije dag in Boquete die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. Er zijn vele mogelijkheden om het gebied te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan raften, een canopytour doen, mooie wandelingen maken, vogels spotten of alles te weten komen tijdens een koffietour over deze populaire drank.

 

Dag 11: Naar Boca Chica

Vandaag verlaat u het schitterende nevelwoud en rijdt u naar Boca Chica. Hier overnacht u in Boutique Hotel Seagull Cove Lodge. Deze accommodatie ligt vlak bij het National Marine Park, wat bestaat uit meer dan 100 eilanden met schitterende plekken en idyllische strandjes. U kunt hier geheel in de indrukwekkende natuur op gaan.

 

Dag 12: Boca Chica

Vandaag heeft u de hele dag om Boca Chica te verkennen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals bird watching, diving, walvissen spotten, eiland hoppen of zeekajakken. Bij de receptie kunnen ze u meer vertellen over de mogelijkheden.

 

Dag 13: Terug naar Panama City

Vanaf de seagull cove lodge rijdt u naar de luchthaven Malek. Hier levert u de huurauto weer in en vliegt u in de middag terug naar Panama stad. In Panama stad overnacht u wederom on het Tantalo Hotel.

 

Dag 14: Naar San Blas

Vroeg in de ochtend wordt u opgepikt en naar de luchthaven Albrook gebracht vanwaar u naar San Blas vliegt. Bij de San Blass airstrip wordt u hartelijk verwelkomd door de mensen van de Akwadup Lodge, waar u de komende vier nachten zult verblijven op basis van volpension en met twee excursie per dag inclusief.

 

Dag 15, 16 en 17: San Blas (Kuna Yala)

Deze dagen kunt u geheel naar wens invullen. San Blas, Ook wel Kuna Yala, is een indanengebied en heeft natuurlijk ook schitterende eilanden aan deze Caribische kust. Zo kunt u deze dagen genieten van de idyllische stranden waar u ook het indrukwekkende en kleurrijke onderwaterleven kunt ontdekken tijdens het snorkelen of duiken. Vis is erg belangrijk in deze regio dus als u van vis houdt, bent u aan het juiste adres. Probeer een van de heerlijke visgerechten die volgens de Kuna style gemaakt zijn.

 

Dag 18: Panama City

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend door de mensen van de Akwadup Lodge naar de airstrip gebracht voor uw vlucht terug naar Panama stad. Bij aankomst op de luchthaven wordt u weer naar het Tantalo Hotel gebracht voor uw laatste nacht in dit schitterende land.

 

Dag 19: Terug naar huis!

Vandaag is de laatste dag in Panamastad. Tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. Afhankelijk van uw vlucht wordt u op tijd opgehaald voor de transfer naar de internationale luchthaven Tocumen voor uw vlucht terug naar huis. Goede reis!

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië