16-daags avontuur (groepsreis of privé) Ethiopië: Erta Ale, Awash National Park & Dallol!


LET OP: DEZE REIS KAN INDIVIDUEEL/PRIVÉ OF ALS GROEPSREIS (vraag naar de vertrekdata) !

 

Een 16-daagse avontuurlijke reis naar Ethiopië. Geen enkel Afrikaans land kent zoveel afwisseling als het fascinerende Ethiopië. Niet voor niets wordt het land weleens bestempeld als het mooiste land van Afrika. Ethiopië kent een bijzonder rijke historie en de oudste beschaving ter wereld, waarvan de culturele erfenissen hedendaags nog waar te nemen zijn. Maar Ethiopië staat óók bekend om zijn fraaie natuur en diverse landschappen, die in deze prachtige reis centraal staan. Enkele highlights zijn de Erta Ale-trekking, de game drive door Awash National Park en het bezoek aan Dallol. Bekijk onderstaand het dag tot dag programma ter inspiratie!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Amsterdam- Addis Ababa

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol (of Brussel voor onze Belgische klanten) naar de hoofdstad van Ethiopië; Addis Ababa. Na een vlucht van een kleine 7 uur wordt u door onze locale partners opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht.

 

Addis Ababa

In een hoofdstad met een oppervlakte van 530 km² en maar liefst 3.059.000 inwoners zijn veel bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken zoals; het National Museum en het Ethnological Museum ook kent Addis Ababa een aantal fantastische bouwwerken o.a. de Trinity Kathedraal. Om de inwoners van deze Afrikaanse stad te leren kennen kunt u een bezoek brengen aan de grootste openlucht markt van Afrika in Addis Ababa.

 

Dag 2: Awash National Park en de vulkaan Fentale

Vandaag vertrekt u na een stevig ontbijt voor een rit naar het Awash National park. Deze tocht is ongeveer 210km en duurt maximaal 4 uur. Na het bezoek aan het park gaat u op weg naar de krater van de vulkaan Fentale, waar u de omgeving gaat verkennen. Fentale is een enorme vulkaan aan het noordelijke einde van de hoofd Ethiopian Rift. Een uitbarsting van de vulkaan zorgde in de 13e eeuw voor het verdwijnen van een Abesseinse stad en kerk zuidelijk van de vulkaan. U keert laat in de middag terug voor de overnachting in het Awash National Park op een campsite.

 

Dag 3: Gamedrive in Awash National Park

U gaat vandaag een dag gamedrive in het Awash National Park tegemoet. Tijdens de gamedrive geniet u van dieren zoals gazelle, zwijnen, waterbokken en grazende zebra’s. Cheetah’s, en luipaarden komen ook voor in het park, hoewel deze zich minder makkelijk laten spotten. Daarom is het van belang de camera goed bij de hand te houden. Het park kent honderd soorten vogels. Een vogelchecklist is verkrijgbaar bij het museum gelegen in het park, zodat u gedurende de rit kan bijhouden welke soorten u gespot heeft. Na de gamedrive rijdt u door naar de watervallen die aanwezig zijn in het National Park. Ook bezoekt u de warmwaterbronnen. Na een dag vol avontuur wordt u teruggebracht naar de campsite voor de overnachting.

 

Awash National Park

Het Awash National park ligt aan de doorgaande weg naar Assab. Het park ontleent zijn naam aan de Awash, een rivier die in het noordwesten van Addis Ababa ontspringt en voor een groot gedeelte door het park stroomt. Daarna loopt ze naar het noordoosten tot in de Danakilwoestijn. De oppervlakte van het park bedraagt 827km². Overdag kan de temperatuur oplopen tot 42˚C. In de nachtelijke uren ligt de temperatuur tussen de 10 en 20˚C. Tussen februari en april is er kans op regen, ook wel ‘de kleine regentijd’ en tussen juni en september; de grote regentijd.Dit oudste nationale park van Ethiopie is ooit beschermd verklaard vanwege zijn fauna van droge grassavannen en open acasiabossen. Voorheen was het bekend om haar wild en was het park ooit het jachtgebied van keizer Haile Selassie. De doorgaande weg en de spoorlijn naar Dire Dawa lopen door het zuidelijke deel van het park. Het park wordt als het ware in tweeen gedeeld. 

 

U wordt naar Semera gebracht waar alle formaliteiten voor de toegang tot dit beruchte gebied wordt geregeld en waar de locale gids op ons staat te wachten. U rijdt door naar de hete vulkanische bronnen van Allolopad. Allolopad is een geiser. Sommige van deze geisers produceren water met een temperatuur van 80 graden. Na deze dag van wordt u naar een campsite  in Asayta gebracht.

 

Dag 5: Bezoek aan het zoutmeer

In de ochtend rijdt u naar Afdera, waar u voor het eerst de enorme ruigheid en uitgestrektheid van dit gebied zult ervaren. Ook ziet u voor het eerst kamelen karavanen, Afar hutten, lavavelden en andere vulkanische formaties. U zult er de Afar zien, die nog steeds op traditionele wijze zout winnen uit het Afdera zoutmeer. Onderweg is er de gelegenheid om de vindplaats van ‘Lucy’, de ‘oudste mens op aarde’ te bezoeken.U brengt een bezoek aan het Afdera zoutmeer. U overnacht op een campsite.

 

Dag 6: Voorbereidingen trek Erta Ale

Een kort bezoek aan de omgeving van het zoutmeer, waar u de omgeving kunt bekijken. De dag gaat verder met een rit naar het dorp Dodom waar u zich gaat voorbereiden op de trek van morgen, naar de Erta Ale vulkaan. U krijgt een kameel toegewezen voor de komende drie dagen en u kunt op tijd uw bed opzoeken zodat u uitgerust ben voor dag 7.

 

Erta Ale

Erta Ale is een actieve schildvulkaan gelegen in de Afar-driehoek, in het noordoosten van Ethiopië. Het is de meest actieve vulkaan van Ethiopië. Erta Ale is 613 meter hoog en is een van de enige vier vulkanen ter wereld met een lavameer op de top. Dit lavameer is het langst bestaande lavameer ter wereld. Erta Ale’s laatste grote uitbarsting was in 2005, toen duizenden mensen die in de buurt van de vulkaan woonden moesten vluchten. In 2007 was er nog  een kleinere uitbarsting.

 

Dag 7: Dag 1 Erta Ale vulkaan

U vertrekt vroeg in de ochtend voor een wandeling naar de oude caldera waarbinnen u de actieve vulkaankraters en de omgeving gaat bezoeken. Onder leiding van een gids komt u alles te weten over de vulkaan.  Het Erta Ale gebied van ongeveer 2350 km² beschikt over zeven actieve pieken. Dit gebied is een van de meest vulkanische gebieden van Ethiopië. Na deze avontuurlijke dag wordt u gebracht naar een campsite  waar u de nacht doorbrengt.

 

Dag 8: Dag 2 Erta Ale vulkaan

Uw tweede bezoekdag aan de omgeving van deze actieve vulkaanregio.

 

Dag 9: Erta Ale- Ahmedale

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door onze locale partners die u naar de stad Ahmedale brengen. Dit is ongeveer een rit van 4-5 uur door de woestijn waar de rit over warme zandwegen gaat. Onderweg komt u langs een zoutmijn waar u de traditionele manier van zoutwinnen krijgt te zien.

 

Dag 10: Dallol

Vandaag vertrekt u richting het geo-thermische gebied Dallol. Dit is de enige ‘vulkaan’ die zich meer dan 100m beneden zeeniveau bevindt maar niet onderwater staat. U gaat onder begeleiding van een gids wandelen in dit bizarre en buitenaards aandoende gebied. Na een dag Dallol rijdt u terug naar Admedale waar u overnacht.

 

Dag 11: Admedale- Mekele

Na het vulkanenavontuur vertrekt u vandaag naar Mekele. Hier kunt u op eigen gelegenheid dag  indelen. In Mekele bevindt zich een markt waar het zout vanuit de Danakil wordt verhandeld. Grote kamelenkaravanen vertrekken dagelijks vanuit Mekele.  Ze doen er zes dagen over om Dallol, de plek waar het zout gewonnen wordt, te bereiken. De karavaan legt ongeveer honderveertig kilometer af van hoog- naar laagland. Dit is de grootste zoutmarkt van Ethiopië.

 

Op de markt is het een en al bedrijvigheid; kamelen die klaar staan voor vertrek, worden beladen met 'voer' voor onderweg; anderen worden verlost van de zware zoutblokken; weer anderen liggen, herkauwend, uit te rusten; Jongens sjouwen met de amoles (zoutblokken); een paard en wagen wordt geladen om het zout naar de stad te vervoeren enzovoort. Het levert een prachtig beeld op dus een bezoek meer dan waard.

 

Dag 12: Rotskerken Tigray

Deze dag kunt u vier van de unieke, in de rotsen uitgehouwen, rotskerken van Tigray bezoeken. Deze werden rond de 5de eeuw uit de steenwanden gehouwen. Daarna terugrit naar Mekele voor de overnachting.

 

Dag 13: Eindpunt van deze dag; Kombolcha

U vertrekt vandaag naar Kombolcha. Dit wordt een rit van ongeveer 7 uur. Het landschap waar u doorheen rijdt tijdens deze rit is schitterend. U heeft zelfs nog de kans (ligt aan de reisdag) om de lokale markt van de Oromo en Amhara bevolking te bezoeken. Deze plaats heet Bati. U overnacht in een lokaal hotel.

 

Dag 14: Kombolcha- Addis Abeba

Vandaag gaat u een lange rit tegemoet van Kombolcha naar Addis Abeba. Bij aankomst in de hoofdstad kunt u in de avond gaan ontspannen. U overnacht in een hotel.

 

Dag 15: Laatste dag

Vandaag is uw laatste dag in Ethiopië. Na 14 fantastische dagen is het tijd om weer terug te keren naar Nederland. U gaat vandaag op stadstour door deze grote stad. Ook kunt u bezoeken brengen aan de verschillende hoogtepunten die Addis Abeba rijk is. U wordt naar het hotel gebracht waar u de laatste uren in dit fantastische land kunt doorbrengen.

 

Dag 16: Terug naar huis

Afhankelijk van uw vluchtschema vliegt u vandaag om terug naar Nederland of Belgie. U wordt ruim op tijd opgehaald bij uw hotel waarna u naar de luchthaven wordt gebracht.

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië