Tarangire National Park, Noord-Tanzania


 

Met een oppervlakte van 2600 km2 is dit één van de mooiste, beschermde gebieden in noord Tanzania. Hier vindt men de grootste concentratie wilde dieren gedurende het droge seizoen. Augustus en september zijn bijzonder goede maanden voor een bezoek.

 

Het is het enige park in de streek waar men het hele jaar door een grote concentratie olifanten aantreft. Tarangire is bekend om zijn moeraslanden, heuvels en rotspartijen, acaciabossen en vele baobabs. Men vindt er zowel oryx, kudu's, leeuwen, cheetahs, generouk, gnoe's en zebra's, en een tal van verschillende vogels.

 

Het droogte seizoen loopt van juli tot oktober en dit is dan ook de beste tijd om het park te bezoeken. Dat komt doordat de Tarangire rivier, de enige permanente waterbron gedurende deze tijd. Hierdoor concentreert het wildlife zich in de omgeving van het water. 

 

Reizen naar Tarangire National Park:

 

 


Olifant, Tarangire Leeuw, Tarangire Zebra's, Tarangire


Testimonials

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië