28-daagse reis Sri Lanka & de Malediven compleet!


Een 28-daagse ontdekkingsreis naar Sri Lanka en de Malediven. Sri Lanka is een eiland ten zuiden van India met natuurschoon en tropische stranden. Daarnaast kent Sri Lanka groene nationale parken waar onder andere olifanten, krokodillen, apen en meer bijzondere diersoorten leven. Tevens kent Sri Lanka een rijke cultuur die vooral wordt geïnspireerd door boeddhistische en de hindoeïstische religies. Een bezoek aan Sri Lanka is dus een prachtige ervaring met een evenwichtige mix van natuur, cultuur en strand. Aan het einde van de reis bezoekt u nog een paar dagen de 'romantische' eilandengroep de Malediven. Kijkt u mee en laat u inspireren door deze voorbeeldreis!

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Luchthaven / Galle
Vandaag komt u na een lange vlucht in de nacht (ook wel ‘zeer vroeg in de ochtend’) aan op de luchthaven van Colombo. U bent feitelijk vertrokken op de vorige dag, zeg ‘dag 0’ in dit programma. Hier staat uw chauffeur op u te wachten voor de transfer naar uw accommodatie in Galle. U kunt hier bijkomen van uw lange vlucht en u alvast voorbereiden op een mooie reis door Sri Lanka. De gehele dag heeft u vrij te besteden. U overnacht in het Koggala Beach Hotel.


Dag 2 t/m 7: Galle (O)
Deze dagen verblijft u in Galle. U kunt uw dagen geheel naar eigen inzicht indelen.

Galle was ooit de belangrijkste haven van Sri Lanka  Het is nog steeds heel bekend om het fraaie kantwerk dat hier vandaan komt. U kunt de stad verkennen. U kunt ook het grote Galle fort bekijken (30 hectare), dat oorspronkelijk door de Portugezen is aangelegd maar in 1663 door de Hollanders aanzienlijk werd vergroot. Ook dit is weer een Wereld Erfgoed locatie. U overnacht deze dagen in het Koggala Beach Hotel.

Dag 8: Naar Anuradhurapa (O, D)
Na het ontbijt vertrekt u naar Anuradhapura. Dit was de eerste hoofdstad van het eiland en zonder twijfel de meest indrukwekkende stad van het oude Ceylon. Het is de plek van maar liefst twee monumenten op de Wereld Erfgoed lijst. Er zijn veel plekken van historische of archeologische betekenis die de moeite van een bezoek waard zijn. Sri Maha Bodhi (de heilige Bodhi boom) begon als een jonge scheut van de boom waaronder prins Siddhartha, de latere Boeddha, de staat van verlichting bereikte. Deze boom is nu meer dan 2.200 jaar oud en is de oudste gedocumenteerde boom op aarde.

Het Brazen Palace (2e eeuw voor Christus), waarvan nu nog 1.600 stenen pilaren te zien zijn, was een magnifieke verblijfplaats voor de monniken, over meerdere verdiepingen, met meer dan 1.000 kamers en zalen.

De stupa van Ruwanweliseya (2e eeuw voor Christus) is de beroemdste van alle Dagobas. De originele perfecte ‘bel  vorm’ is bij de restauratie niet meer geheel bereikt maar de stupa is indrukwekkend en nog steeds in gebruik. Na het bezoek aan de twee monumtenten stopt u bij het ‘Samadhi’ beeld van Boeddha (4e eeuw na Christus). Dit beeld is één van de meest beroemde beelden. Het stelt de boeddha in diepe meditatie voor. De Isurumuniya rotstempel is befaamd om zijn prachtige rotstekeningen.Samen met uw gids bezoekt u deze prachtige stad.  U overnacht in het Heritage Hotel.

Dag 9: Mihintale en Minneriya (O, D)
U vervolgt uw reis naar Mihintale waar de introductie van het boeddhisme in Sri Lanka plaats vond. Mihintale wordt namelijk gezien als de plek waar in Sri Lanka de wieg van het boeddhisme stond. De rots is bezaaid met heiligdommen en rotswoningen. Een enorme trap met 1.840 treden van 40 centimeter breed graniet leidt naar de top vanwaar u een geweldig uitzicht hebt over het omringende landschap. Na het bezoek aan Mihintale rijdt u door naar Giritale. Optioneel kunt u hier een olifanttocht maken door de jungle in Habarana. Bent u een safari-liefhebber, dan kunt u een jeep safari maken door het Minneriya National Park. U overnacht in het Camelia Resort.


Dag 10: Bezoek aan Polonnaruwa (O, D)
Na het ontbijt bezoekt u  Polonnaruwa, eens de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Gebouwd in de 11e en 12e eeuw en nu voorzien van een plaatsje op de Wereld Erfgoed Lijst. U kunt hier de ruïnes zien van het Royal Palace, de Gal Viharaya met vier prachtige beelden van de Boeddha in de ‘staande’, ‘zittende’ en ‘liggende’ houding. De beelden zijn in de rots uitgehouwen. U bezoekt ook  de Audience Hall, het Lotus Bath, het beeld van koning Parakramabahu en het Parakrama Samudraya, een meer dat door de grote koning Parakramabahu is aangelegd. Daar vindt u ook prachtige monumenten op de heilige plaatsen zoals de tempel van Shiva, de Lankatilake, de Watadage, de Galpotha, de Kiri Vehera en de resten van de vroegere tempel van de Tooth Relic. Na deze rondleiding heeft u de rest van de middag vrij te besteden in deze stad. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie, het Camelia Resort.


Dag 11: Beklimming van de Sigiriya rotsformatie, richting Kandy (O,D)
Vandaag gaat u de Sigiriya rotsformaties ontdekken, wat tevens op de werelderfgoed lijst staat. Deze rotsformaties stammen uit de vijfde eeuw en zijn door koning Kashyapa (477 tot 495 AD) gebouwd. De ‘Lion Rock’ is een citadel van een uitzonderlijke schoonheid die twee honderd meter vanaf de rand van de jungle oprijst. De rots was het in het centrum gelegen bolwerk van de 70 hectare grote versterkte stad. Een gracht, een omgang en uitgebreide tuinen, waaronder een beroemde watertuin, omringen de basis van de rots. U heeft een prachtig uitzicht vanaf hier over het landschap van Sri Lanka.

Na dit bezoek, gaat u naar de Dambulla rock cave temple. De Dambulla rock cave temple is gebouwd door koning Walagambahu in de eerste eeuw voor Christus en wordt als een stukje Wereld Erfgoed beschermd. Het complex bestaat uit vijf grotten met een totaal aan beschilderde oppervlakte van 2.000 vierkante meter op muren en plafonds en is daarmee de grootste beschilderde  oppervlakte ter wereld. U vindt er meer dan 150 afbeeldingen van de Boeddha waarvan de grootste in de rots uitgehouwen Boeddhafiguur een breedte heeft van 14 meter. Na het bezoek aan de grottempel vervolgt u uw reis naar Matale. Daar brengt u een bezoek aan de kruidentuin om te genieten van de enorme variatie aan kruiden, waar Sri Lanka zo beroemd om is.

Vanuit Matele rijdt u verder naar Kandy. Kandy was de laatste hoofdstad van de koningen van Sri Lanka en staat ook op de lijst van het Wereld Erfgoed. De naam ‘Kandy’ wordt geassocieerd met weelde en schoonheid. Veel van de plaatselijke folklore, legenden en tradities zijn hier nog springlevend. U overnacht in  het Serene Grand Hotel.

Dag 12: Bezoek aan de Royal Botanical Tuinen (O, D)
Vandaag vertrekt u om een bezoekje te maken aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya. De tuinen staan het meest bekend om de verzameling van een verscheidenheid aan orchideeën.  Het omvat meer dan 300 soorten orchideeën, specerijen, geneeskrachtige planten en palmbomen.  U kunt er ook zien hoe de kruiden gekweekt worden en hoe deze kruiden worden verwerkt. Na het bezoek aan deze tuinen keert u terug naar Kandy waar u de rest van de dag vrij kunt invullen. U overnacht wederom in het Serene Grand Hotel.


Dag 13: Het Pinnawela olifantenweeshuis (O, D)
In de ochtend vertrekt u naar Pinnawala om het Pinnawela olifantenweeshuis te bezoeken. Zie de olifanten in de natuur gevoed worden, werken en zwemmen in de nabijgelegen rivier. Hier wordt u ongetwijfeld aangeboden een ritje te maken op een olifant. Vanuit Marvell Travel zouden we u willen verzoeken hier vanuit het dierenwelzijn niet aan deel te nemen.

Na het bezoek keert u terug naar Kandy om daar een avondtour te maken door de stad. U bezoekt het Gem Museum, Upper Lake, en het meer van Kandy en u verkent de Kandy bazaar. Later in de avond gaat u naar een optreden van culturele dansen en overnacht u wederom in het hotel in Kandy.

Het Pinnawela olifantenweeshuis
Het Pinnawela olifantenweeshuis is in 1975 opgericht en begon met zeven jonge olifanten die geen verzorgende ouder meer hadden. Sommige van deze weeskinderen hebben het genoegen hun eigen kleinkinderen hier te zien opgroeien. Hoewel het originele doel vooral was om meer toeristen te trekken is het opvangcentrum steeds meer een educatief centrum geworden dat een belangrijke rol speelt in de conservering van de diersoort. Met hulp van lokale en buitenlandse olifantdeskundigen is er nu een wetenschappelijk verantwoord fokprogramma voor olifanten in werking. De kudde van zo’n 75 dieren heeft een grote mate van vrijheid en dat geeft alle individuele dieren de kans zich te ontplooien en voort te planten. De vlakbij gelegen rivier de Aha Oya speelt hierin een grote rol. De dieren daar te zien baden is een enorm spektakel. In 1984 is de eerste babyolifant in Pinnawela geboren.


Dag 14: Nuwara Eliya (O,D)
Vandaag brengt u een bezoek aan Nuwara Eliya, bekend als “Little England”. De bergen zijn bedekt met theeplanten en prachtige watervallen. Onderweg bezoekt u een theefabriek en een theeplantage om het thee productieproces te zien.
U kunt genieten van een vers gezet kopje thee. In de avond maakt u een stadstour door Nuwara Eliya. Na de tour wordt u afgezet bij het Galway Forest hotel.

Nuwara Eliya
Nuwara Eliya ligt op maar liefst 1884 meter hoog. Door het koele en natte klimaat in de bergen groeien er veel Europese gewassen. Wortels, aardappelen en prei groeien op de vlakke stukken. Tijdens de rit naar Nuwara Eliya rijd je langs de rijsten velden, die naar mate je hoger klimt veranderen in groene thee plantages. Vrouwen in kleurige Saris zijn aan het werk in het glooiende landschap. Groene theeplanten bedekken steile hellingen. Op 1.868 meter hoogte kom je Nuwara Eliya binnen. Nu lijk je echt in Engeland aangekomen. Het stadje staat vol statige Britse huizen met rode daken en nette tuinen. Versierd met rozenperkjes, omringd door keurige heggen.

Dag 15: Een mooie wandeling door Horton Plains (O, D)
Er staat vandaag een bezoek aan de Horton Plains op het programma. Dit gebied ligt op een hooggelegen zadel (ruim 2.00 meters) waar de winden vrij spel hebben. Deze vlakte bestaat voornamelijk uit mistige grasvelden met hier en daar wat bomen en ijskoude watertjes. U bezoekt de World’s End waar het mooiste uitzicht op Sri Lanka te genieten valt. Het landschap stort zich hier ruim 3.000 meter naar beneden, en daarom wordt de plek zo genoemd. U kunt hier ook de prachtige Backer’s watervallen zien. De wandeling is zo’n 14 kilometer lang. In dit park bevindt zich het habitat van dieren als de sambhur, het luipaard en de beeraap maar bovendien is het park beroemd om zijn unieke hagedissen. U vindt hier bovendien meer dan twintig soorten vogels die alleen hier voorkomen zoals de Sri Lanka Whistling Trush, de Orange-billed Babbler en de Yellow-eared Bulbul. U dineert en overnacht weer in het Galway Forest hotel.

Dag 16: Sinharaja (O, D)
Na het ontbijt vertrekt u in de reichting van Sinharaja. Daar aangekomen heeft u de dag vrij te besteden. U overnacht vandaag in het Rock View Hotel.

Dag 17: Sinharaja (O, D)
Vandaag gaat u het Sinharaja regenwoud verkennen. Dit gebied is het enige nog overgebleven regenwoud van Sri Lanka. Er loopt maar één voetpad door het hart van dit woud. De vegetatie bestaat, net als in de Congo en het Amazonegebied uit meerder lagen. Zeldzame orchideeën alom en overal de roep van onzichtbare vogels. Het enige andere geluid dat u hoort komt van de regen. Er valt hier 500 centimeter regen per jaar. Na afloop wordt u weer terug gebracht naar het Rock View Hotel.


Dag 18: Udawalawe (O,D)
Na het ontbijt vertrekt u naar Ratnapura Udawalawe. Daar gaat u een safari ondernemen in het Udawalawe Nationaal Park. Dit park bevindt zich binnen de grenzen van de provincies Sabaragamuwa en Uva en ligt tussen het Udawalawe reservoir en de Walawe rivier. Het wordt omgeven door de beeldschone natuur van de bergketen die alsmaar doorloopt van Balangoda, Kathota en Haputale. Dit park is wereldberoemd om de vele kuddes olifanten die hier ongestoord rondlopen, eten en baden. Niet alleen de volwassen dieren maar ook veel jonge dieren. Behalve de olifanten wijzen wij u nog op de hertensoorten zoals het gevlekte hert, de sambhur en het blaffend hert maar ook op andere prominente wilde dieren in dit park zoals de langur, de waterbuffel, en de jakhalzen.  Na de safari overnacht u in het Centurial Hotel.


Dag 19: Yala (O, D)
Na een ontbijt vertrekt u richting Yala waar u per jeep een safari maakt door het Yala National Park. Yala is het grootste nationale park van Sri Lanka en het leefgebied van wilde olifanten, wilde zwijnen, wilde buffalo’s, luipaarden, beren, herten en krokodillen. Het gebied is bekend om de bijzondere lokale vogelsoorten maar ook om de vele vluchten vogels die hier rusten als ze op trek zijn. Diner en overnachting in het Hibiscus garden hotel.


Dag 20: De havenstad Galle (O,D)
U laat Udawalawe en Yala achter u en gaat vandaag naar Galle. Na aankomst verkent u de stad met uw gids. Diner en overnachting in het Forth Fifty hotel.


Dag 21: De havenstad Galle (O,D)
Vandaag heeft u een vrije dag in Galle. U overnacht weer in het Koggala Beach hotel.


Dag 22: Naar de Malediven! (O, L, D)
Vandaag vertrekt u naar de Malediven om bij te komen van het indrukwekkende Sri Lanka avontuur. U wordt bij de luchthaven van Colombo afgezet vanwaar u naar Male vliegt. Daar aangekomen wordt u per motorboot naar uw accommodatie gebracht. U heeft de keuze uit twee accommodaties: Het 3* fun Island, met verblijf in een beach front double room op basis van full-board óf het 5* Paradise island met verblijf in een Superior Beach Bungalow op all-inclusive basis. Zie verder in het voorstel onder het kopje ‘accommodaties’ een fotoimpressie van de twee verblijfsmogelijkheden.


Dag 23 t/m 27: Malediven (O,L,D)
U heeft deze dagen helemaal vrij te besteden. U kunt hier helemaal bijkomen van uw Sri Lanka avontuur. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld gaan duiken, een zeiltocht maken, windsurfles nemen of een excursie naar de stad Male maken.


Dag 28: Naar huis (O)
Uw avontuur is vandaag helaas afgelopen U wordt naar de luchthaven van Male gebracht om vanuit Colombo terug naar huis te vliegen. In de middag en avond beschikt u hier over een kamer in een comfortabel airport-hotel, zodat u zich kunt voorbereiden en opfrissen voor de terugvlucht.
Testimonials

  • Genoten van Sri Lanka en Malediven :-)

    Dank voor het organiseren van deze fantastische reis. Echt top gedaan! 👊 We hebben het zo lekker. En wat hebben we genoten van onze trip in Sri Lanka. Echt zo gaaf! Met speciale dank aan onze gids Bandula. Wat een fijne gids en wat een heerlijk mens. Echt een aanrader! Malediven is ook heerlijk. Wow, wat een paradijs! Heerlijke combi met Sri Lanka. Lekker weekend! 👊


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië