Serengeti National Park, Noord-Tanzania


De naam is afgeleid van het Siringet, de taal van de Maasai en betekent letterlijk ‘Eindeloze Vlaktes’. Het gebied kenmerkt zich door savannes en boslandschappen. In het park leven ongeveer vijfendertig soorten steppedieren zoals de zebra en de gnoe, die te zien zijn in de spectaculaire migratie waar het Serengeti National Park zo bekend om is. Ook is er een grote variëteit aan vogels. Het gebied is bovendien één van de beste plekken in Afrika om zowel de leeuw en de cheeta van dichtbij te observeren. De migratie vindt elk jaar rond oktober plaats. Meer dan anderhalf miljoen planteneters, zoals de gnoe, verplaatsen zich omwille van de droogte vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Hiervoor moeten ze de Mara rivier oversteken. Echter, deze rivier ligt vol met krokodillen en nijlpaarden en onderweg zorgen leeuwen, luipaarden en cheeta’s voor de nodige slachtoffers. Het Serengeti National Park is onderdeel van de Serengeti, welke ook de Ngorongorokrater, het Maswa-reservaat en het Masai Mara National Park in Kenia omvat.

 

Reizen naar de Serengeti National Park:

 

 


Serengeti National Park safari maatwerk reizen Serengeti National Park safari maatwerk reizen olifanten Serengeti National Park safari maatwerk reizen zebra's
Serengeti National Park safari maatwerk reizen olifanten Serengeti National Park safari maatwerk reizen Serengeti National Park safari maatwerk reizen
Serengeti National Park safari maatwerk reizen


Testimonials

 • Top safari!

  Beste Markus, dank voor de leuke welkomsborrel. Hele leuke safari gehad en genieten nu al volop van het chillen. Groet en spreken je later, Petra Romijn en Johan Vromans

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • Fantastische reis door het noorden van Tanzania!

  Hallo Markus,

  Wij zijn veilig terug in Nederland na een fantastische reis door het noorden van Tanzania. In totaal 3000 km gereden met de onvolprezen Geoffrey aan het stuur. Dat was een hele goede match. De accommodaties waren prima. Goede afwisseling van luxe en wat meer basic kamperen in de bush. We hebben eigenlijk geen negatieve ervaringen gehad. Inderdaad, via de noordkant naar de Serengeti was een goede zet. Erg rustig en stil. We zullen nog wat foto's sturen. Hoewel weer aan het werk speelt Afrika nog erg door het hoofd.

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië