Mikumi National Park, Zuid-Tanzania


 

De Mikumi National Park is in 1964 opgericht. Met een oppervlakte van 3230 km² is het park de vierde grootste van Tanzania.

 

Mikumi National Park wordt geflankeerd door de Uluguru en de Udzungwa bergen. Het park is het woongebied van buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en luipaarden. Het park is bovendien beroemd door de wilde honden en de zes meter lange pythons. Er zijn een paar pools aangelegd waar een hoop dieren komen drinken en dat zijn perfecte plekken voor een ontbijtje bij zonsopgang of ondergang.

 

De Mkata rivier stroomt van het zuiden naar het noorden van het park, vervolgens via de Wami rivier de Indische Oceaan in. In Mikumi is ook maar een klein deel van het park te bezoeken. Vooral het Mkata food plain is een populair gebied voor de game-drivers. Hier heeft men mooie vergezichten met een schitterend contrast tussen de savanne kleuren vol met dieren en de heldere blauwe hemel. Het regenseizoen is van december tot mei, maar daartussen is er een droog seizoen in januari en februari.

 

Reizen naar Mikumi National Park:

 

 

 


Mikumi, olifanten Mikumi, giraffen


Testimonials

  • Geweldige Safari!

    Hi Markus,
    Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië