Kilimanjaro beklimming (op privé-basis): MACHAME route - 6, 7 of 8 dagen


IN HET KORT (voorbeeld 6dagen/5nachten):

Dag 1: Machame Gate - Machame Camp

Dag 2: Machame Camp - New Shira Camp

Dag 3: New Shira Camp - Lava Tower - Barranco Camp

Dag 4: Barranco Camp - Barafu Camp

Dag 5: Barafu Camp - Uhuru Peak - Mweka Camp

Dag 6: Mweka Camp - Mweka Gate - Moshi 

 

Vertrekdatum: wanneer u maar wilt. Ú bepaalt !

Grootte van uw groepje: minimaal 2 personen (geen maximum, we doen ook privé-groepen van 30-40 deelnemers)

Prijzen: afhankelijk van aantal personen, aantal dagen op de berg en reisperiode. Neem nú even contact met ons op, zodat u het binnen 24 uur weet. Bellen kan ook op 020-6120999.

 

Introductie

De Machame (Whiskey) Route is de meest populaire camping route op de Kilimanjaro. Het is een ruige combinatie van routes die begint in het regenwoud bij Machame Village aan de zuid-west zijde van de berg, en in 6 (of 7) dagen opstijgt naar de rand van het Shira plateau, in de schitterende Great Barranco Valley, en omringt tegen de wijzers van de klok in het Kibo massief dwars door alpinewoestijn totdat het Barafu Camp bereikt wordt. De beklimming naar de top vindt gedurende de nacht plaats naar de kraterrand over de stijle, met losse stenen bedekte, berghellingen van het oosten-zuid-oosten met zicht op de Mweka Route. De tocht vervolgt zich door prachtige decorren, die elke dag aanzienlijk veranderen.

 

De route die in 6 dagen (kan dus ook 7 of 8 dagen) gelopen wordt is een fysieke uitdaging voor de meeste mensen. De laatste 2 dagen (de tocht van Barranco naar Barafu en the beklimming van de top) vergen mentale en fysieke taaiheid door het hoogteverschil en het korte tijdbestek om uit te rusten voordat de top gedurende de nacht beklommen wordt. Vaak wordt een extra dag uitgetrokken bij het Karanga Valley Camp, gelegen op 3.950 meter hoogte tussen het kamp van Barranco en van Barafu, om de lange dag in tweeen te splitsen. Daarnaast is het belangrijk hier te acclimatiseren. Er zijn geen hutten op deze route; overnachtingen vinden plaats in bergtenten en diner in een ‘messtent’. Toilettenten met gebruikersgemakkelijke en mobiel, doorspoelbaar sanitair zijn bij elk kamp opgezet.

 

De Machame route is zeer uitdagend. Zowel de duur van een aantal dagetappes, mogelijk slecht weer en de hoogte maken dat de beklimming van deze route behoort tot de zwaarste categorie. De zeer goede en ervaren begeleiding zorgt voor de ideale omstandigheden, maar u zult het zelf moeten doen. Eén ding is zeker: het gevoel (de 'kick') dat u overhoudt aan deze tocht neemt niemand u meer af!

 

Dag-tot-dag planning (bij 6 dagen-variant).

 

Dag 1: Machame Gate (1.815 meter) – Machame Camp (3.000 meter)
Het vertrek uit Arusha naar de Machame Gate, op 1,5 uur rijden, zal rond 08.00 uur plaatsvinden. Aldaar worden de entree formaliteiten afgerond en begint de wandeling door de mist over een wagenspoor gedurende ongeveer een uur in het bos. Het wagenspoor eindigt en u vervolgt de weg door het druipende groene bos. Trekkers zullen waarschijnlijk de vele exotische vogels horen die zich in de kroonlaag begeven en velen zullen zelfs de zwart-wit Colobus apen en sykes apen zien gedurende de tocht door dit bosgebied. Deze tocht is vrij lang (zo’n 20 km), echter niet echt steil en het duurt zo’n 5 tot 7 uur voordat het eerste kamp bereikt wordt. Het Machame Camp ligt net boven de bosgrens, in de heidegrens. Bij helder weer heeft u zicht op de puntige Shira bergrug en de top van de Kilimanjaro zelf.

Dag 2: Machame Camp – Shira Camp (3.840 meter)
Opstaan met een hete kop thee of koffie die in uw tent geserveerd wordt. Na het ontbijt begint de dag met het steile pad door een grasvlakte met hoge grassen en bomen met heide en heidekruid. Wanneer de wolken wegtrekken ontstaat een prachtig zicht op de Western Breach en de gletsjers die de top van de Uhuru Peak kenmerken. Baan een weg langs enorme keien wanneer u de zone van woeste grond betreedt dat te herkennen is aan de bizarre lobelia en senecio planten dan wel aan de vulkanische rotsen die met korstmos bekleed zijn om de groei van wilde alpinebloemen te voorkomen. Na de afdaling van een kleine vallei, de oversteek van een beekje en het bestijgen van de Shira bergrug bereikt u het kamp na zo’n 4 tot 5 uur trekking.

Dag 3: Shira Camp – Barranco Camp
U vervolgt uw weg over lange ‘woestijn´-bergruggen voor ongeveer 4 uur en stopt op 4.420 meter hoogte voor een lunch. Na de lunch trekt u verder naar Lava Tower, een 100 meter hoge ‘prop’ die een open pas (op 15.000 ft) aangeeft. In de middag daalt u via een stijl pad af naar de Great Barranco Valley. Het kamp is opgezet op een vlak stuk, omgeven door drie stijle valleiwanden en het Kibo massief zelf. Hangende gletsjers glinsteren in de zonneschijn erboven, temidden van een griezelig decor van planten (Lobelia en Senecio). De tocht duurt ongeveer 6 tot 7 uur.

Optioneel: extra dag. Barranco Camp – Karanga Camp (3.995 meter)
Deze optionele dag kan gebruikt worden om het programma tot 7 dagen uit te breiden, door te stoppen bij het Karanga Valley kamp, tussen het kamp van Barranco en Barafu. Dit om een lange dag in twee delen op te splitsen en om te kunnen acclimatiseren. De dag begint met een klim over de stijle Barranco wand, waarna u op en neer loopt over de hellingen van verschillende valleien, die de zuidkant van de berg hebben ingesneden. Aan de linkerkant lonken de gletsjers van Kibo, terwijl u voor u zicht hebt op de puntige pieken van de Mawenzi die zich tegen de afrikaanse lucht afsteken. Dit alles op zo’n 6 km hoogte. Na een trektocht van 3-4 uur wordt Karanga Valley bereikt.

Dag 4: Barranco Camp - Barafu Camp (4.630 meter)
Wanneer u gekozen hebt voor het 6-daagse programma, zult u na 3-4 uur in Karanga Valley stoppen voor een warme lunch. In de middag zal u de tocht geleidelijk omhoog vervolgen via een bergpad. De temperatuur begint hier te dalen en de omgeving wordt kaler zodra we Barafu Camp naderen. Dit kamp is opgezet aan de rand van een kleine, open vlakte, vanwaar u ‘s nachts de laatste etappe naar de top onderneemt. Eet en drink zoveel mogelijk voordat u zich terug trekt in uw tent voor de nodige rust en slaap.

Dag 5: Barafu Camp - Uhuru Peak (5.895 meter) - Mweka Camp (3.110 meter)
De stomende kop warme thee of koffie zal heel vroeg arriveren op deze gewichtige dag. Een wake-up call in het midden van nacht is het begin van een lange trektocht (van zo’n 12 tot 17 uur). De trek begint tussen 00.30 en 01.00. De temperatuur verschilt van het vriespunt rond middernacht van -12 tot -23 graden Celcius rond zonsopkomst. Via het zigzaggende pad zult u bij zonsopkomst de silhouetten van de toppen van de Mawanzi zien in de roodgloeiende lucht. Na ongeveer 6 uur wandelen bereikt u de rand van de krater; Stella point , op een hoogte van 5.790 meter. Dit is het einde van dit steile gedeelte. Vanaf hier vervolgt u de tocht omhoog over een minder steile helling waar u na ongeveer één uur de top van de Kilimanjaro (Uhuru Peak) te bereiken. De kracht die het afleggen van de laatste honderd meter vergt, is voor velen vaak gedenwaardig. Na een korte periode op de top te hebben doorgebracht begint de afdaling terug naar Barafu kamp. Na de gelegenheid te kunnen uitrusten, daalt u verder af naar het Mweka Camp waar u overnacht.

Dag 6: Mweka Camp - Mweka Gate (1,830 mt.)
U daalt op deze dag de resterende afstand af, richting de Mweka Gate. Dit neemt zo’n 2-3 uur in beslag. Aldaar ontvangt u een lunch en zal u door middel van certificaten voor uw klimtocht beloond worden.

 

 

SERVICES INCLUSIEF

* Professionele en deskundige, Engels-sprekende gids

* Persoonlijke porter (max 15kg inclusief slaapzak)

* uitgebreide crew met dragers, koks en assistent-gidsen

* Kilimanjaro Trekking Tour volgens de beschrijving

* Maaltijden zoals aangegeven in de beschrijving

* transfers van en naar Kilimanjaro Airport (JRO)

* 2 overnachtingen in een hotel in Moshi (vóór en ná de klim, obv half-pension, keuze uit 3/4/5-sterren)

* transfers van het hotel naar de park-gate (en weer terug)

* Tent voor gebruik op de Kilimanjaro Tour (2-persoons)

* Toilettent (maakt een gróót verschil, vindt u zelden bij onze concurrenten)

* Ruime ‘mess-tent’ (stahoogte; voor ontbijt, lunch, dinner) met tafels en comfortabele klapstoelen

* Drinkwater

* Alle national park fees

 

SERVICES EXCLUSIEF

* Internationale vluchten

* Maaltijden niet aangegeven in de beschrijving

* Alcohol en frisdranken (cola, mineraalwater etc.)

* Visa fees

* Fooien (houdt rekening met 200-250 usd pp)

* Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc.

* Reisverzekering

 

 

UW BEKLIMMING DIRECT BOEKEN? KLIK HIER VOOR HET BOEKINGSFORMULIER (geef daar aan: route, aantal dagen, aantal personen en gewenste startdatum of -periode)


 

Meer informatie over onze andere Kilimanjaro beklimmingen?Testimonials

 • Perfecte beklimming Kilimanjaro

  Niets dan superlatieven voor u en de invulling van uw locale partner. Over de ganse lijn aanbevelingswaardig. Perfect tot in de kleinste details.

  Merci! Carla & Kili climbers

 • Wij zijn terug uit Tanzania en het was een fantastische belevenis!

  Goede ondersteuning aan de Tanzaniaanse kant en prima crew met Head guide SosPeter.
  De Toilet tent was inderdaad fijn en heeft aanzienlijk bijgedragen tot het vergroten van het comfort.Jouw advies over snacks (10 bars per dag) was een beetje aan de ruime kant. Waarschijnlijk meer toegespitst op jonge mannelijke wandelaars…Wij hadden aan 3 bars per dag met wat nootjes meer dan voldoende. We hadden veel regen vanwege een verlate of vervroegd regenseizoen en daardoor veel mist en weinig uitzichten. Toch mooie summit klim gedurende een nacht met kraakheldere hemel en goed zicht bij zonsopgang. Dus daar hadden wij mazzel mee. De wandeling over Lava Tower naar Baranco was prachtig en in de zon, dus daar hebben wij beiden van genoten. Dit was mogelijk onze mooiste dag.

  Bedankt voor alle goede zorgen!

 • Allemaal gehaald!!!

  Goedemorgen Markus! Marco hier vanuit Tanzania. Even een korte update. Een geweeeeldige trip op de Kili gehad en we hebben het gelukkig allemaal gehaald!

  Groetjessss


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië