Kilimanjaro


De berg steekt bijna vijf kilometer uit boven de omgeving en is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. In het Swahili wordt de Kilimanjaro ook wel ‘De Glinsterende Berg’ genoemd. Dit heeft te maken met de eeuwige sneeuw die op de top ligt. De berg is op twee manieren te beklimmen, namelijk via de Machame route en de Marangu route. De Machame route is zwaar en steil en de Marangu route is een route die makkelijker begaanbaar is. Echter, door de betere begaanbaarheid is deze route ook wat drukker dan de Machame route. De Kilimanjaro ligt in het Kilimanjaro National Park, welke veel te bieden heeft. Doordat de berg vrijstaat, zijn er grote verschillen in hoogte. Hierdoor komen veel verschillende soorten landschappen en de daarbij behorende flora en fauna voor. De berg staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Meer informatie over de Kilimanjaro? Ontdek hier de verschillende routes om de top te bereiken.
Testimonials

 • Een kaartje uit Tanzania

  We hebben de top gehaald via Western Breach. We zijn uitgeput maar wel voldaan. Bedankt voor het regelen van deze reis. Nu nog 4 dagen Safari. Jeffrey, Alex, Daniël

 • Wij zijn terug uit Tanzania en het was een fantastische belevenis!

  Goede ondersteuning aan de Tanzaniaanse kant en prima crew met Head guide SosPeter.
  De Toilet tent was inderdaad fijn en heeft aanzienlijk bijgedragen tot het vergroten van het comfort.Jouw advies over snacks (10 bars per dag) was een beetje aan de ruime kant. Waarschijnlijk meer toegespitst op jonge mannelijke wandelaars…Wij hadden aan 3 bars per dag met wat nootjes meer dan voldoende. We hadden veel regen vanwege een verlate of vervroegd regenseizoen en daardoor veel mist en weinig uitzichten. Toch mooie summit klim gedurende een nacht met kraakheldere hemel en goed zicht bij zonsopgang. Dus daar hadden wij mazzel mee. De wandeling over Lava Tower naar Baranco was prachtig en in de zon, dus daar hebben wij beiden van genoten. Dit was mogelijk onze mooiste dag.

  Bedankt voor alle goede zorgen!

 • Perfecte beklimming Kilimanjaro

  Niets dan superlatieven voor u en de invulling van uw locale partner. Over de ganse lijn aanbevelingswaardig. Perfect tot in de kleinste details.

  Merci! Carla & Kili climbers

 • Allemaal gehaald!!!

  Goedemorgen Markus! Marco hier vanuit Tanzania. Even een korte update. Een geweeeeldige trip op de Kili gehad en we hebben het gelukkig allemaal gehaald!

  Groetjessss


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië