11-daagse reis naar Noord-Tanzania: Safari Symphony


Sterke Kenmerken van deze reis: Alle highlights van noord-tanzania én een uniek bezoek aan het Lake Victoria Sterke safari-for-money verhouding Manyara, Serengeti, Ngorongoro-krater, Tarangire én Lake Victoria in één reis Comfortabele lodges voor het echte ‘Out of Africa’-gevoel

 

Hebt u altijd al de “Big Five” willen zoeken tijdens een prachtige safari door de nationale parken van Tanzania? Dit is uw kans! Tijdens deze Safari Symphony reis komt u door alle beroemde nationale parken in Noord-Tanzania en brengt u een bezoek aan het prachtige Speke bay bij Lake Victoria.

 

Het avontuur begint met het verkennen van Lake Manyara, een van de meest veelzijdige parken van Tanzania. Dit park is betrekkelijk rustig, beroemd om zijn meer met ontelbare flamingo’s en veel olifanten en leeuwen.

 

De safari gaat daarna verder naar het prachtige Serengeti National Park, waar u op zoek gaat naar de enorme kuddes van de Great Migration. Miljoenen zebra’s en gnoe trekken zij aan zij door de eindeloze savanne. Vanaf het Serengeti Park gaat u door naar Lake Victoria. Daar bevindt zich de spectaculair gelegen Speke Bay Lodge. Deze ligt aan de oever van het Victoria Meer, de grootste binnenzee en reservoir van vers water in Afrika.

 

Daarna gaat u door naar de Ngorongoro Krater, ook wel het 8e wereldwonder waar u grote kans heeft om de uiterst zeldzame Black Rhino tegen te komen.

 

Als afsluiter van deze prachtige safari, gaat u naar het Tarangire National Park, wat vooral bekend staat om zijn grote kuddes olifanten en zijn imposante baobab-bomen. Van alle parken is dit onze favoriet.

 

Tijdens deze reis verblijft u in prachtige lodges om zo het ultieme safari-gevoel te krijgen. U beschikt over een eigen badkamer en veranda, vanaf waar u de wilde dieren vaak kunt zien. Kortom dé perfecte safari als u het beste van Noord-Tanzania wilt zien in één reis.

 

 

 

Dag tot Dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Arusha

Vandaag komt u aan op Kilimanjaro Airport. Op het vliegveld wordt u vriendelijk onthaald door uw gids die u naar Arusha brengt voor uw eerste overnachting in Tanzania. U overnacht in Kia Lodge of de Moivaro Lodge in Arusha. Hier hebt u alle tijd om bij te komen van de lange vlucht en om u voor te bereiden op de prachtige safari die u de komende dagen gaat maken.

 

NB1: Indien u vliegt op Nairobi (ipv op Kilimanjaro Airport) kunnen wij uw aankomst- en vertrekdagen aanpassen op uw schema.

NB2: een foto-indruk van uw accommodaties vindt u onderaan deze reisbeschrijving.

 

Dag 2: Lake Manyara National Park (O, L, D)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat u op weg naar het Manyara National Park. Dit park is betrekkelijk rustig terwijl het

Tanzania arusha pelicans

boordevol olifanten, leeuwen en vooral prachtige flamingo’s zit. Het prachtige meer geeft dit park een heel bijzondere uitstraling en dat pal onder de imposante wand van de Rift Valley. Het woud in het Lake Manyara Park is dé plek om de luipaard te spotten terwijl aan de graskust bij het meer de leeuwen jagen. Onderweg wordt uw picknick lunch verzorgd. Na de gamedrive wordt u naar uw lodge gebracht, de Migunga Tented Camp.

 

 

Dag 3: Naar het Serengeti Park (O,L,D)

Na het ontbijt gaat de tocht verder en is het tijd om het Serengeti Park te bezoeken. Onderweg geniet u volop van de game drive en

safari tanzania

er wordt tijdig pauze gehouden voor uw lunch. Bij uw aankomst in het Serengeti kunt u meteen al talloze gazellen, giraffenentrekvogels zien die tussen het Park en verre bestemmingen in Europa en Azië heen en weer trekken. U kunt telkens stoppen wanneer u maar wilt om van het landschap te genieten of foto’s te maken van het wild.

U overnacht in het Ikoma Tented Camp net buiten het Serengeti park, de perfecte uitvalsbasis om morgen dieper in het park door te dringen.

 

Optioneel bezoek aan Olduvai Gorge en Masaai Boma

In de ochtend vertrekt u Richting Serengeti National park, waarbij u onderweg naar uw campsite nog twee interessante tussenstops maakt: in de Olduvai-kloof en een Maassai dorp, ook wel ‘boma’ genoemd. Deze zogenaamde ‘cultural boma’s’ zijn door de Maassai aangewezen om op een voor hun kwetsbare cultuur verantwoorde manier met u in contact te komen. Op deze unieke manier kunt u hun cultuur leren kennen. Na het Bezoek rijdt u door het Serengeti National Park en overnacht u bij het Ikoma Tented Camp, net buiten Serengeti National park.

 

De Olduvai Gorge

Tussen de twee grote wildgebieden van Ngorongoro en Serengeti ligt de Olduvai Gorge, «wieg van de mensheid». Onder leiding van dr. Louis Leakey werden in de vallei uitermate interessante menselijke fossielen gevonden, gedateerd op minstens 2 miljoen jaar oud. Ook de fossiele overblijfselen van prehistorische olifanten, gigantische gehoornde schapen en reusachtige struisvogels werden hier opgegraven.

 

In 1959 werden de overblijfselen ontdekt van de Nutcracker Man of «Zinjantropus Bosei», van wie de schedel in het museum van Dar-es-Salaam wordt bewaard. Niet ver hiervandaan ligt Laetoli, waar Mary Leaky in 1959 de voetafdrukken ontdekte van 3 miljoen jaar oude hominiden, onze verre voorouders.

 

Dag 4: Een volle dag gamedrive in het Serengeti Park (O,L,D)

 

Vandaag staat de 4x4 en uw driver-guide weer geheel tot uw beschikking. Meestal zonder bagage en equipment is de auto maximaal flexibel en wordt er in verschillende windrichtingen en op uiteenlopende locaties ‘jacht’ gemaakt op het groot wild en vooral.... The Great Migration. Uw gids zal er alles aan doen om, als de trek zelf en het weer het toelaten, deze indrukwekkende dieren trek live mee te maken. Als alles meezit staat deze dag in het Serengeti zelfs grotendeels in het volgen van deze trek.

En wie weet heeft u zelfs het geluk om ooggetuige te zijn van de spectaculaire rivieroversteek bij de Grumeti of de Mara. Van zonsopgang tot zonsondergang kunt u zich dus helemaal onderdompelen in deze magische wereld. U overnacht wederom in het Ikoma Tented Camp.

 

De grootste trek van zoogdieren op de aarde

De grootste trek van de zoogdieren is één van de meest unieke gebeurtenissen op deze aarde. Miljoenen hoefijzerdieren en gnoes volgen de jaarlijkse tocht rond de Serengeti op zoek naar weiden en water. Het geluid van de trappelende hoeven van de dieren en het opstuivende rode stof is het symbool van de Serengeti geworden. De dieren staan voor de opgave om rivieren met krokodillen en andere roofdieren te omzeilen.

 

Een 500km trip van het zuidelijke Serengeti naar het noordelijke puntje van het Maasai Mara National Reservaat, de grote trek is Afrika’s grootste wildlife spektakel en het meest unieke wildlife evenement in de wereld.

 

De duizelingwekkende grootheid van deze trek is overweldigend. U kunt de dieren niet eens tellen, zo veel zijn het er. De grote trek bestaat uit de tocht van ongeveer 1,300,000 gnoes, 400,000 Thomson gazellen en 200,000 zebra’s.

 

Ze maken deel uit van het grote aantal herbivoren, die bestaat uit, 95,000 antilopen, 76,000 rooibokken, 46,000 Afrikaanse buffels, 26,000 Grant gazellen, 14,000 Kongonis, 9,000 giraffen, 6,000 wrattenzwijnen, 2,000 waterbokken en 2,000 olifanten.

 

Daarna komt nog de meest fascinerende gebeurtenis van de spectaculaire trek: u ziet de jagers, zoals de leeuwen en hyena’s de grote trek tegen de richting in volgen.

 

Maar de leeuwen en hyena’s zijn niet de enige die geïnteresseerd zijn in de gigantische hoeveelheid dieren die de trek maken. Poema’s, luipaarden, wilde honden en jakhalzen liggen geduldig op hun plek te wachten tot ze toe kunnen slaan. Vooral de krokodillen, die de kudde liggen op te wachten in de grote rivier, hebben een beruchte, wereldwijde reputatie.

 

De grote trek is fenomenaal en stamt al uit de jaren 60. In de late 19e eeuw heeft een ziekte 90% van de gnoes en de rest van het vee uitgeroeid. Om een verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen hebben dieren artsen het vee behandeld en de ziekte verdween al weer snel. Het resulteerde in een explosie van de gnoe-populatie van 260,000 tot 1,4 miljoen gnoes die nu in de Serengeti rondlopen.

 

Omdat het aantal zo sterk gegroeid is moesten de beesten op zoek naar water en land om op te grazen. Hierdoor is de grote trek ontstaan. De eerste grote treks zijn geobserveerd en gedocumenteerd in de jaren 60 door Dr. Grzimek, die als eerste een vast patroon in de trek had ontdekt.

 

Dag 5: Lake Victoria en Speke Bay (O, L, D)

Na het ontbijt gaat u op weg naar de oevers van Lake Victoria.

De rit gaat door een legendarisch gedeelte van het Serengeti park: the Western Coridor. Weinig toeristen, veel wild-life. Met dezereis heeft u alle verschillende gezichten van het Serengeti gezien.

 

Laat in de avond komt u aan bij Speke Bay. Daar bevindt zich de spectaculair gelegen Speke Bay Lodge aan de oever van hetVictoria Meer, de grootste binnenzee en reservoir van vers water in Afrika. Diner en overnachting in de Speke bay Lodge.

 

Speke Bay is een deel van de Speke Gulf, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger John Hanning Speke, die in 1858 ontdekte dat Lake Victoria de bron van de Nijl is. Omringd door savanne lijkt de Lodge op een klein dorp aan de oevers van het meer. De belangrijkste gebouwen en de luxe accommodaties zijn in ronde vorm gebouwd. Perfect van aanleg, wit geschilderd en bedekt met een grasdak in de traditionele stijl van de lokale stam, de Sukuma.

 

Meer dan 150 soorten bush-, moeras- en watervogels leven op de savanne bij de Lodge. Afrikaanse visarenden nestelen in de bomen naast de lounge van de lodge. U kunt ze regelmatig over het water zien scheren om vis te vangen. Veel van de vogelsoorten die u in deze omgeving ziet horen hier thuis en zult u niet in de Serengeti vinden. In de tijd die u in de Speke Bay Lodge verblijft kunt u een dag heerlijk ontspannen relaxen aan het strand bij het meer, een duik nemen in het frisse water of het uitgebreide gebied van de lodge verkennen.

 

Dag 6: Vrije dag bij Lake Victoria (O, L, D)

Deze dag heeft u vrij te besteden. U kunt uw vrije dag besteden aan het spotten van de bijzondere lokale vogels die in het gebied bij de lodge aan het Victoria Lake te vinden zijn. Ook kunt u een wandeling in het gebied bij de lodge maken en de papyrus moerassen te voet verkennen. Daar zult u vogels in het vizier krijgen die u niet in de parken vindt en die u ook in de Serengeti waarschijnlijk niet tegenkomt. Natuurlijk mag een boottocht over dit werelberoemde meer niet ontbreken.....Overnachting in de Speke Bay lodge.

 

Dag 7: Serengeti - Ngorongoro Krater (O, L, D)


Vandaag maakt u in de ochtend uw laatste gamedrive door Het Serengeti National Park op weg naar de Ngorongoro Krater. In de namiddag arriveert u bij de krater en verblijft u in de Crater Forest Camp, aan de rand van de krater. Morgen is de grote dag dat u de krater in gaat...

 

Dag 8: Ngorongoro krater (O, L, D)

Vandaag staat u voor dag en dauw op voor een volle dag safari in de beroemde Ngorongoro-krater; een dag om naar uit te kijken! U rijdt de krater in en begint de safari door de krater, op zoek naar weer ander groot wild. Wie weet ziet u nog een zeer zeldzame zwarte neushoorn! U bent geruime tijd op pad in de Ngorongoro krater. Houd de camera en verrekijker permanent paraat! Stel je in op een overdosis aan zebra’s, wildebeesten, hyena’s, struisvogels, flamingo’s, leeuwen, olifanten, giraffen, gazelles...... te veel om op te noemen.

Na deze bijzondere dag verlaat u de Ngorongoro krater aan de Noordkant en overnacht u wederom in het Crater Forest Camp.

 

Dag 9: Tarangire NP (O,L,D)

U hebt vandaag een volle dag met game drives om het Tarangire NP te bezichtigen. Deze dag staat volledig in het teken van wildlife in het Tarangire National Park. Enorme Baobab bomen, savannes en seizoensgebonden moerassen dragen bij aan de unieke indrukken van dit park. Het droogte seizoen loopt van juli tot oktober en dit is dan ook de beste tijd om het park te bezoeken. Dat komt doordat de Tarangire rivier, de enige permanente waterbron gedurende deze tijd. Hierdoor concentreert het wildlife zich in de omgeving van het water. U overnacht wederom in de Whistling Thorn Tented Camp.

 

Dag 10: Tarangire NP (O, L, D)

U hebt vandaag een volle dag met game drives om het Tarangire NP te bezichtigen. Deze dag staat volledig in het teken van wildlife in het Tarangire National Park. Enorme Baobab bomen, savannes en seizoensgebonden moerassen dragen bij aan de unieke indrukken van dit park. Het droogte seizoen loopt van juli tot oktober en dit is dan ook de beste tijd om het park te bezoeken. Dat komt doordat de Tarangire rivier, de enige permanente waterbron gedurende deze tijd. Hierdoor concentreert het wildlife zich in de omgeving van het water. U overnacht wederom in de Whistling Thorn Tented Camp.

 

Dag 11: Tarangire- Arusha (O)

In de ochtend maakt u uw laatste gamedrive in het Tarangire National Park. Dan is het tijd om afscheid te nemen van alle dieren. U gaat naar Arusha waar u de tijd hebt om de laatste inkopen te doen en souvenirs aan te schaffen. Dan wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar huis. Goede reis!

Tanzania safari zebra

 

 

Services

 

Inclusief

- Alle genoemde pick-ups en transfers

- Maaltijden zoals genoemd in het voorstel (O=ontbijt, L=Lunch, D=Diner)

- Alle overnachtingen in hotels/ lodges/ tented camps: in een double room

o 1 overnachting in Kia Lodge of Moivaro

o 1 overnachting in Migunga Tented Camp

o 2 overnachtingen in Ikoma Bush Tented Camp

o 2 overnachtingen in Speke Bay Lodge

o 2 overnachtingen in Crater Forest Tented Camp

o 2 overnachtingen in Whistling Thorn Tented Camp Transport in een 4x4 safari-jeep tijdens safari dagen Dagelijkse “Wildlife/game Drives” onder begeleiding van een Engels sprekende gids Mineraal water tijdens safaridagen (3 liter per persoon per dag) Alle National Park fees

 

Exclusief

-Internationale/binnenlandse vluchten, toeslagen en taxes.

-Alle maaltijden die niet aangegeven zijn in het voorstel, alcohol en soft drinks

-Fooien en persoonlijke uitgaven Reis- en annuleringsverzekering

-Visa en vaccinaties

 

 

Speciale Reissom

De totale reissom voor het bovengenoemde landprogramma en services zijn op basis van een reisgezelschap van 2, 4 méér personen en obv beschikbaarheid. Neem gerust even contact met ons op voor de reissom voor uw specifieke gezelschap, wensen en plannen.

 

11-daags Avontuur “Safari Symphony”

Reissom per persoon

o.b.v 2 personen 

op aanvraag

o.b.v 4 personen 

op aanvraag

 

 
Testimonials

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • De gedroomde vakantie die we wilden maken!

  Hoi Markus, wij zijn al weer een dikke week terug en hebben het fijn gehad. Combinatie van beide was goed. Alles liep behoorlijk goed hebben ook goede support gehad van je lokale partners en gids. Een aantal keren onze voorstelling moeten aanpassen aan de realiteit maar daardoor ook echt gevoel gehad dat we het hebben beleefd.
  Al met al de gedroomde vakantie die we wilden maken.
  Mvg,
  Tom

 • Fantastische reis door het noorden van Tanzania!

  Hallo Markus,

  Wij zijn veilig terug in Nederland na een fantastische reis door het noorden van Tanzania. In totaal 3000 km gereden met de onvolprezen Geoffrey aan het stuur. Dat was een hele goede match. De accommodaties waren prima. Goede afwisseling van luxe en wat meer basic kamperen in de bush. We hebben eigenlijk geen negatieve ervaringen gehad. Inderdaad, via de noordkant naar de Serengeti was een goede zet. Erg rustig en stil. We zullen nog wat foto's sturen. Hoewel weer aan het werk speelt Afrika nog erg door het hoofd.

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)

 • Vier vd big five gezien in Tanzania

  Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië