14 daagse reis Zambia en Botswana: Safari en Victoria Falls!


Een 14-daagse rondreis door Zambia en Botswana. Beleef het ultieme Afrika avontuur en maak een schitterende safari door het Lower Zambezi National Park, Kafue National Park en Chobe National Park. Deze gebieden, gelegen in Zambia en Botswana, hebben elk een uniek karakter met gevarieerde landschappen en een zeer hoge concentratie wildlife. Onderweg verkent u deze fraaie landschappen per auto, te voet, per kano en zelfs per boot! Als uw safari ten einde is gekomen, is het tijd om de legendarische Victoria Falls te bezoeken. Het bezichtigen van deze breedste watervallen van Afrika, door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, is de kers op de taart van deze prachtige vakantie.

 

Dag tot dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Lusaka

Vandaag komt u aan op het vliegveld in Lusaka, Zambia. Hier wordt u verwelkomd door onze lokale agent en naar uw accommodatie gebracht waar u kunt bijkomen van de lange vlucht.

 

Dag 2 t/m 4: Lower Zambezi National Park

Na een goede nachtrust begint u dan echt aan uw Afrika avontuur! U wordt met de auto naar het Lower Zambezi National Park gebracht waar u uw eerste safari gaat beleven. U heeft hier de gelegenheid om alle vormen van safari te beleven: te voet, per auto, per kano of per boot. Deze dagen staan in het teken van het spotten van olifanten, krokodillen en buffels waar het park haar populariteit aan te danken heeft. U overnacht in een luxe lodge gelegen aan het water waar u onder het genot van een heerlijk drankje kan bijkomen van de safaridagen.

 

Lower Zambezi National Park. Dit jonge nationale park met een oppervlakte van 4.100 vierkante kilometer is een van de meest bekende parken van Zambia. Het landschap is schitterend. De meeste lodges kijken uit over de Zambezi rivier, terwijl het landschap verder wordt gedomineerd door de Muchinga bergen. Wat het Lower Zambezi National Park vooral spectaculair maakt, is de ligging aan de rivier met zijn ontelbare eilandjes en de bergen op de achtergrond. Het Lower Zambezi National Park dankt haar populariteit aan de grote kuddes olifanten en buffels, krokodillen en nijlpaarden. Naast een zeer gezonde leeuwen- en luipaardenpopulatie, wordt hier steeds vaker de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde hond gesignaleerd.

 

Dag 5 t/m 7: Kafue National Park

Na het ontbijt is het tijd om de reis te vervolgen en wordt u naar het volgende nationale park gebracht. De komende dagen brengt u door in Kafue National Park. Hier komt u ongetwijfeld veel wildlife tegen, aangezien dit het leefgebied is van een enorme variatie aan wild. Leeuwen, zebra’s en antilopen zijn slechts een paar van de dieren die u kunt tegen komen tijdens uw safaridagen.

U overnacht in een luxe lodge omringd door één van de grootste gebieden van ongerepte wildernis ter wereld.

 

Kafue National Park is gelegen in centraal-west Zambia, heeft de grootte van Wales in Groot-Brittannië en is tweemaal zo groot als het Yellowstone National Park in Amerika. Het is het grootste park in Zambia en één van de grootste ter wereld.Het park ligt in drie provincies van Zambia en heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan meer dan 400 vogelsoorten en een uitbundig wildleven, waarvan de enige grote afwezige de giraf is. De Kafue Rivier en haar zijrivieren voeden dit gevarieerde landschap van golvende grasvlaktes en bossen. Een groot deel van het park is bebost met hier en daar stukken open grasland, ook wel bekend als ‘dambos’, waar antilopen naartoe trekken om te grazen. Deze worden onderbroken door termietenheuvels, vijgenbomen en palmbomen. Roofdieren zoals luipaarden en leeuwen komen in dit gebied ook voor. Een dominerende attractie in het park zijn de Busanga Plains – een uitgestrekt moeras dat gevoed wordt door de Lufupa Rivier. Dit moeras staat erom bekend in het droge seizoen vrijwel te verdwijnen, waardoor nijlpaarden vaak vastzitten in ondiepe poelen. Bij Kafwala splitst de rivier zich in kanalen die schuimende stroomversnellingen veroorzaken. De rivier komt weer samen en stroomt verder ten zuiden van Itezhi-tezhi, waar een dam is aangelegd om een enorm meer te vormen.

 

Dag 8 t/m 10: Chobe National Park

Na het ontbijt is het tijd om door te reizen naar het buurland Botswana. U wordt per auto vervoerd naar Chobe National Park. De komende dagen gaat u het nationaal park verkennen onder andere per boot. Tijdens de boottochten komt u onder andere nijlpaarden tegen, talloze vogels en olifanten. Een betere safari-ervaring kunt u zich niet wensen.

U overnacht de komende dagen in een luxe lodge gelegen aan de Chobe Rivier.

 

Dag 11 t/m 13: Victoria Falls

Na het ontbijt is het einde van uw safari aangebroken en is het alweer bijna tijd om huiswaarts te keren… Maar voordat u vertrekt brengt u eerst nog een paar nachten door in een luxe lodge waar u heerlijk kunt relaxen en kunt nagenieten van de mooie reis. Deze lodge bevindt zich vlakbij de Victoria Falls. U kunt deze dagen doorbrengen bij dit indrukwekkende natuurwonder. Een mooie afsluiter van uw Afrika-avontuur!

De Victoria Falls is de breedste, ononderbroken waterval ter wereld. Dit natuurlijke wereldwonder ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe. De waterval biedt de kijker een schitterend schouwspel. De Victoria Falls waterval is 1708 meter breed, waardoor het de grootste waterval in de wereld is. De waterval valt gemiddeld tussen de 90m en 107m in de Zambezi Gorge rivier en met een gemiddelde van 550.000 kubieke meter water per minuut. De minimale stroom, die optreedt in november, is ongeveer een tiende van de waterstroom die er in april is. De Victoria waterval is pas 152 jaar bekend in het westen.

 

De Victoria Falls is de breedste, ononderbroken waterval ter wereld. Dit natuurlijke wereldwonder ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe. De waterval biedt de kijker een schitterend schouwspel. De Victoria Falls waterval is 1708 meter breed, waardoor het de grootste waterval in de wereld is. De waterval valt gemiddeld tussen de 90m en 107m in de Zambezi Gorge rivier en met een gemiddelde van 550.000 kubieke meter water per minuut. De minimale stroom, die optreedt in november, is ongeveer een tiende van de waterstroom die er in april is. De Victoria waterval is pas 152 jaar bekend in het westen.
In 1855 heeft David Livingstone hem als eerste westerling gezien. Hij zei dat de aanblik zo mooi is dat engelen tijdens hun vlucht het in verbazing aanschouwd moeten hebben. De waterval is vernoemd naar de toenmalige koningin van Engeland: Queen Victoria.

Dag 14: Terug naar huis
Vandaag is het einde aangebroken van uw prachtige vakantie in Zambia en Botswana. U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw internationale vlucht terug naar huis. Goede vlucht!

 
Testimonials

  • Met volle teugen genoten (Namibië en Botswana)!

    Onze dank aan jou en jouw partners ter plaatse voor het perfect regelen van onze reis naar Namibië en Botswana. Overal waren onze namen bekend, overal stonden mensen ons op te wachten bij aankomst, overal waren de auto’s voor transfers op tijd. We hebben echt een geweldige 4 weken gehad met luxe accommodaties op prachtige locaties. En we hebben er met volle teugen van genoten.

    Met hartelijke groet,
    Sylvain & Tessa


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië