5-daagse reis naar Marokko: kort & classic


Bestemming toegevoegd aan uw reispagina.

 

Dag 1: Van Brussel naar Marrakech

Vanmiddag en vanavond bent u per vliegtuig onderweg naar Marokko. Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech wordt u welkom geheten door een gids en is er een transfer naar uw zeer comfortabele hotel.

 

Dag 2: Marrakech – AitBen Haddou – Ouarzazate – Zagora – Vallée de Deraa – Mhamed

Na deze eerste nacht in Marokko is het tijd voor het echte werk. De 4x4 jeeps staan al klaar bij het hotel. Kennis making met de 4x4-gids, een korte briefing en dan...op weg naar de bergen en de woestijn. 

 

Rijdend door het Atlasgebergte stuit u op de hoogste pas in Marokko, genaamd de Tizi N’Tischka (2256 meter). Onderweg naar de woestijn maakt u een stop bij het middeleeuws beroemde stadje Aït Ben Haddou met de mooiste Kasbah van het land. Dit is een eeuwenoud, soort fort/kasteel. Door een van de meest indrukwekkende routes van Marokko rijdt u door de ononderbroken en langgerekte oases van de Draa Vallei, waarna u in het begin van de middag aankomt in Zagora. Na een kort bezoek aan deze stad rijdt u door naar Mhamid. U komt aan bij een berbertentenkamp waar u vanavond overnacht in een Bedoeïenentent. Maar eerst heeft u de mogelijkheid om een quad-safari te maken door de indrukwekkende woestijn terwijl de zon langzaam ondergaat.

Dan is het tijd om bij te komen van de drukke dag. De stilte is oorverdovend, een nacht als uit 1001 Nachten....

 

Of...zoals ze het daar zelf verwoorden:

 

“....villages tucked away in the mountain side you will tour Aït Benhaddou, one of the world''s most magnificent Kasbahs, this setting has been used for more films than any other location in Morocco; films including, Lawrence of Arabia, Jesus of Nazareth, and recently The Gladiator. You will have lunch in Ouarzazate after lunch continues your drive towards the Sahara dunes at Mhamid...”. 

 

Dag 3: Mhamid – Foum Zguide – Tazenakht – Ouarzazate – Marrakech

Na het wakker worden met een prachtige zonsopgang over de Sahara kunt u nog een korte quad-safari maken voor het vertrek naar Ouarzazate. U passeert hierbij wederom indrukwekkende en woeste wegen en routes. 

 

Na het ontbijt gaat u toeren door Ouarzazate met een bezoek mogelijk aan het 17eeuwse Kasbah Taourirt, een voormalig Glaoui paleis. Wanneer u richting Marrakech rijdt, komt u langs Marokko’s grootste centrum van filmproducties waar u naar eigen keuze een bezoek aan kunt brengen. Dezelfde route als op de heenweg wordt afgelegd om terug te gaan naar Marrakech: via het stadje Aït Ben Haddou en door het Atlas gebergte.

 

Jbel Saghro

Een ongerept en ruig gebied, wat voornamelijk uit gestold vulkanisch magma bestaat. Een landschap vol contrasten, van rode Tafelbergen en eeuwenoude Kasbahs naar vruchtbare palmoases. 

 

Of...zoals ze het daar zelf verwoorden:

 

“...while going through the lake Iriqui, (vast surface of packed sand) then by Foum Zguid where we will rediscover the road to Taznakht. (City of the rugs) and we will follow the road towards Marrakesh, there will be several stops panorama between Taznakht and Marrakesh...”

 

Dag 4: Dromedaris tocht in Marrakech

Vandaag is het tijd voor een schitterende trip per dromedaris door het palmenbos. U vertrekt vanaf uw accommodatie, waar u ook weer eindigt voor een heerlijke lunch.  Na de lunch gaat u Marrakech verkennen. Samen met een toegewijde gids zult u de souks ontdekken, een ware wirwar van winkeltjes en kraampjes met handwerkers die gespecialiseerd zijn in het maken van: leren, houten of koperen goederen. U ruikt duizenden geuren, ziet ontelbare kleuren en voelt prachtige stoffen. 

 

Dar Rhizlane

Het diner vindt plaats in dit prachtige restaurant. Dar Rhizlane is een tempel van Marokkaanse gastronomie zowel letterlijk als figuurlijk. U kunt genieten van klassieke gerechten, fusion cooking (overschrijden van culinaire grenzen) of originele recepten: gedurfde gerechten met een subtiele touch die een nieuwe dimensie creeeren voor de culinaire orientaalse kookkunst. ’s Avonds worden ontelbare kaarsen gereflecteerd op de oppervlakte van het water van het zwembad, wat voor een sprookjesachtig effect zorgt. 

 

Dag 5: Ochtend in Marrakech en naar de airport

Voordat u vanochtend naar de luchthaven rijdt is er nog even tijd om vanuit het busje een tour te doen door de stad en eventueel souvenirs te kopen op het Djemaa el Fna plein, centraal gelegen in Marrakech. Vervolgens gaat u naar het vliegveld om uw vlucht terug te pakken. 

 Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië