8-daagse winter-avontuur in Lapland: winter magie in Luosto


 

Dag tot dag programma:

 

Dag 1: Aankomst in Lapland

U komt aan op het vliegveld van Roveniemi. Nadat u uw bagage heeft opgehaald verlaat u de luchthaven en gaat u naar de Ski Buss. Deze bus brengt u naar Luosto, de plek waar de magische winterweek plaats vindt. Na ongeveer een uur rijden komt u aan in het dorpje, waar de gids al op u staat te wachten. Bij het inchecken krijgt u een informatiepakket over de excursies, een routekaart en informatie brochure over Luosto. Daarna is het tijd om u te gaan installeren in uw kamer. 

 

De rest van de dag kunt u gebruiken om de omgeving te verkennen. Luosto is een klein dorp dus alles is op loopafstand te bereiken. Ook is het mogelijk om souveniers te kopen of om naar de spa in Hotel Luostotunturi te gaan. 

 

De komende dagen zijn er een aantal excursies ingepland. Daarnaast heeft u de keuze uit meerdere optionele activiteiten.

 

Dag 2: Sneeuwscooteren

U gaat vandaag sneeuwscooteren (09:30 – 12:00). Na het ontbijt begint u met het aantrekken van uw warme snowmobile outfit. Nadat u een korte rijles en instructies heeft gekregen van uw gids gaat u op pad. De safari duurt ongeveer 3 uur waarbij u door verschillende heuvellandschappen en bosgebieden rijdt. Er wordt vooral de nadruk gelegd op fraaie bosroutes met af en toe indrukwekkende uitzichtspunten. Onderweg wordt bij een kampvuur genoten van warme koffie en een verrassende snack....

 

Optionele excursies:

IJsvissen met slee 

(13.30 – 16.00, €89,- per persoon.) 

Rij op een slee naar de beste plek om te ijsvissen. Op het ijs kunt u uw geluk beproeven bij deze oude arctische vissport. Om op te warmen kunt u koffie drinken bij het kampvuur. 

 

Zoektocht naar het Noorderlicht op sneeuwschoenen

(20.00 – 22.30, €60,- per persoon.)

Een nachtelijke wandeling onder leiding van een gids. Onderweg gaat u op zoek naar het Noorderlicht en tijdens de pauze kunt u genieten van warme drankjes.

 

 

Dag 3: Ontmoeting met de rendieren

Vandaag staat een bezoek aan de lokale rendierboerderij op het programma (10:45 – 12:15). Hier maakt u een tocht in een slee die wordt aangetrokken door rendieren. Na de tocht is er koffie rond het kamp waarbij de rendier herders verhalen vertellen over het leven met rendieren. 

 

Optionele excursies: 

Aurora Safari per sneeuwmobiel 

(16.30 – 20.30, €130,- per persoon bij twee personen/sneeuwmobiel, €165,- per persoon bij een persoon/sneeuwmobiel).  

Per sneeuwmobiel wordt u naar Aurora kota gebracht. Hier krijgt u een presentatie over het beroemde Noorderlicht. Als u geluk heeft bent u op de terugweg zelf getuige van dit bijzondere natuurverschijnsel! 

 

Bezoek aan Aurora Kota per auto 

(17.30 – 19.30, €80,- per persoon)

 

Dag 4: Vrije dag in Luosto

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een wandeling maken door de omgeving op uw sneeuwschoenen of een dag gaan skiën. Wij raden u aan om in de middag deel te nemen aan de huskie safar.

 

Huskie safari

Rond het middaguur is er een korte transfer naar de lokale husky-boerderij. Gretige huskies verwelkomen u met hun geblaf. Ze staan klaar om het bos in te gaan. Er volgt een geweldige tocht door het mooie betoverende winterse landschap van deze omgeving.

 

In de middag zijn er wederom een aantal optionele activiteiten:

 

Sneeuwmobiel safari en huskytocht

(13.30 – 16.30, €140,- per persoon bij twee personen/sneeuwmobiel, €175,- per persoon bij 1 persoon/sneeuwmobiel)

 Op een sneeuwmobiel rijdt u naar een husky-boerderij. Hier kunt u zelf de kracht van deze honden ervaring tijdens een 4km lange rit met husky-slee. Na afloop kunt u napraten bij het kampvuur onder het genot van een kop koffie. 

 

Safari met huskies 

(14.15 – 15.45, €85,- per persoon) 

 

Avond safari

(17.00 – 19.30, €100,- per persoon bij 2 personen/sneeuwmobiel, €135,- per persoon bij een persoon/sneeuwmobiel.) 

U maakt een tocht met een sneeuwmobiel door de omgeving van Luosto. Onderweg wederom een tussenstop met kampvuur en koffie. 

 

Zoektocht naar het Noorderlicht op sneeuwschoenen 

(20.00 – 22.30, €60,- per persoon)

Een nachtelijke wandeling onder leiding van een gids. Onderweg gaat u op zoek naar het Noorderlicht en tijdens de pauze kunt u genieten van warme drankjes.

 

Dag 5: Sneeuwschoenwandelen

In de ochtend is er een wandeling met sneeuwschoenen in het bos van Luosto (10:00 – 12:00). Onderweg wordt er gestopt om te genieten van het landschap onder het genot van een kleine snack. 

 

Optionele excursies: 

Kennismaking met rendieren 

(13.30 – 16.30, €140,- per persoon) 

Met de sneeuwmobiel rijdt u naar een rendierenboerderij. Hier kunt u genieten van een 1,5 uur durende tocht met een slee die wordt voortgetrokken door rendieren. Onderweg krijgt u informatie over rendieren en het herder van deze dieren. 

 

Dag 6: Bezoek aan de Amethist-mijn

In de middag maakt u een excursie naar de Amethistmijn (13:30 – 15:30). U geniet eerst van een slederit naar de top van de Lampivaara, hier ligt de enige werkende Europese Amethistmijn. Bij aankomst worden er drankjes geserveerd terwijl u luistert naar de verhalen over deze fascinerende steen. Hierna volgt een bezoek aan de mijn waarbij het mogelijk is om op zoek te gaan naar uw eigen geluksteen als aandenken. We raden u aan om na een bezoek aan de Amethistmijn een sauna of hot pool op te zoeken.

 

In de avond wordt  de volgende optionele activiteit aangeboden: 

Zoektocht naar het Noorderlicht op sneeuwschoenen 

(20.00 – 22.30, €60,- per persoon) 

Een nachtelijke wandeling onder leiding van een gids. Onderweg gaat u op zoek naar het Noorderlicht en tijdens de pauze kunt u genieten van warme drankjes.

 

Dag 7: Cross country skiën

Na een ontspannen ochtend in Luosto gaat u cross country skiën. Dit 3 uur durende programma is special opgesteld voor gevorderde skiërs. Onder begeleiding van een gids skiet u over een prachtig parcours door het sprookjesachtige winterlandschap. Onderweg worden warme dranken en snacks aangeboden.

 

Optionele excursies:

Sneeuwmobiel safari naar het rendierenpark 

(10.30 – 14.30, €155,- per persoon bij twee personen/sneeuwmobiel, €190,- per persoon bij 1 persoon/sneeuwmobiel)

 De sneeuwmobiel safari brengt u naar het rendierenpark. Hier staan de door rendieren getrokken sledes klaar voor een tocht van 1 uur door het winterse landschap. De tocht wordt afgesloten met een simpele lunch in het gezellige ‘Kopara huis’.

 

Dag 8: Terug naar Nederland

In de ochtend wordt u opgehaald bij de accommodatie en is er een transfer naar Rovaniemi. 

 
Testimonials

 • Alles was weer tot in de puntjes geregeld

  Hi Markus, Het was fantastisch! Een echt winterwonderland! De accommodatie was top! Onze kamer was lekker ruim en de omgeving.... wow wat was die ongelofelijk mooi!! We zijn dan ook erg blij dat je ons niet in het centrum hebt geplaatst. De excursies waren eigenlijk allemaal leuk, rustig een tocht met de rendieren, een snellere tocht met de husky's, scheuren over bevroren meren op de snowmobile, de intensieve wandeltochten met de sneeuwschoenen en rustig ijsvissen. Het was allemaal leuk en hoorde ook echt bij ons lapland-avontuur. De gidsen waren enthousiast en hadden duidelijk plezier in wat ze deden. Ze dachten ook mee en lieten ons andere locaties zien omdat wij al in het wilderness-gebied verbleven. Alles was weer tot in de puntjes geregeld! Veel dank weer daarvoor!!
  Groet,Eline en Amber

 • Altijd weer bij jullie!

  De naam van jullie reisbureau (toen nog een andere naam meen ik) popte up toen ik naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.

 • Al 12 jaar lang :-)

  De naam van jullie reisbureau popte up toen ik ooit naar een accommodatie zocht gelegen aan een rivier in Nicaragua! dat was 12 jaar geleden!
  De reizen die daaruit volgden waren zo bijzonder en helemaal naar wens ingevuld dat ik bij volgende reizen op maat altijd weer bij jullie uitkom.
  Familie Verboom, Vlijmen.


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië