20-daagse reis nationale parken van Noord-Tanzania


Tijdens deze reis bezoekt u verschillende nationale parken in het noorden van Tanzania. Een schitterende reis die zich vooral focust op safari in de meest adembenemende natuurparken van Noord-Tanzania. Tijdens deze reis heeft u de beschikking over een eigen chauffeur en gids. Overnachtingen vinden afwisselend plaats in hotels of campsites. Tijdens de reis is het mogelijk om de Ol Doinyo Lengai en/of Mt. Meru te beklimmen. De reis valt ook uitstekend te combineren met de beklimming van de Kilimanjaro of een bezoek aan tropisch kruideneiland Zanzibar. Kortom, dit gebied biedt vele verrassende mogelijkheden voor een onvergetelijk avontuur. Een mooi avontuur met een heerlijke balans tussen beleven en ontspannen. Indien u op het reisschema aanpassingen verlangt, is dat natuurlijk mogelijk.

 

Hieronder meer informatie over dit programma en de dag tot dag beschrijving.

 

Dag 1: Aankomst in Arusha
Jambo! Aankomst in Arusha. U wordt van het vliegveld/busstation opgehaald en naar ons comfortabele hotel, even buiten het centrum van Arusha, gebracht. Zo dat u aan het klimaat van het land kunt wennen. U ontmoet onze staf. En een paar goede restaurants om de hoek.

Dag 2: Door de Rift Vallei naar de Ngorongoro krater
Vroeg begin van de dag voor de rit van 6 uur naar en door de Rift vallei. De tocht gaat door een prachtig landschap en door een aantal schilderachtige dorpen. U ziet onderweg Maasai krijgers onderweg in hun kleurrijke uitrusting. Soms moeten we vaart minderen voor apen die zonder enige vrees of reserve over de weg lopen. Al op deze eerste dag zult u oog in oog staan met giraffen, olifanten en flamingo’s op het uitzichtpunt van Manyara. Laat in de middag komen we aan in ons kamp binnen de rand van de Ngorongoro krater. Het kan hier koud en vochtig zijn maar als de lucht helder is zult u uw ogen niet geloven. We hebben hier het ontbijt, de lunch en het diner.

Dag 3: hele dag wildsafari in de Ngorongoro Krater Tanzania Ngorongoro wildlife
Een hele dag wildsafari in de Ngorongoro krater. Eigenlijk is het geen krater maar een “caldera”, dat is een holle, ooit in elkaar gestorte, vulkaan. Het is zinloos op deze plaats de dieren op te noemen die u vandaag zult zien. Een advies: hou uw camera en uw verrekijker stand-by en geniet met volle teugen! Het uitzicht is perfect want het hele dak van de auto wordt verwijderd. Houdt rekening met een overdosis aan zebra’s, wildebeesten, hyena’s, struisvogels, flamingo’s enz enz
We mogen niet uit de auto want de leeuwen en de buffalo’s staan niet bekend om hun gastvrijheid. We overnachten op dezelfde camp-site waar u de dieren in uw dromen weer zult zien. Het is mogelijk dat de huisolifant het kamp ‘s nachts een bezoek brengt.
We hebben hier weer het ontbijt, de lunch en het diner.

Dag 4: Ngorongoro krater , de Maasai en de Olmoti krater
Omdat we er nog niet genoeg van hebben staat in de vroege ochtend een wildsafari op het programma, op weg naar een Maasai dorp. In het dorp is er genoeg tijd om de dorpsbewoners te leren kennen. We raden u aan de gastheer van het dorp alles te vragen over het sociale leven, het onderwijs en hun relatie tot het wild in de omgeving.
Van hieruit gaan we door Maasai-land naar de Olmoti krater. Dichtbij slaan we ons kamp op waar we grote hoeveelheden vogels kunnen observeren. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Tocht door de BulBul-laagvlakte naar de Empakai krater 
Een lange tocht, die zeer de moeite waard is, door de kale en enorme BulBul-laagvlakte onder begeleiding van een Maasai krijger. Vandaag doen we het rustig aan want onze 4WD’s brengen onze spullen naar de volgende kampplaats. We komen langs een paar traditionele Maasai dorpen en grote roofvogels volgens ons ver boven ons. Uiteindelijk komen we aan de rand van de rijk begroeide en betoverende Empakai krater. Als het weer mee zit kunt u al een glimp zien van de machtige Ol Doinyo Lengai vulkaan (zoals een reisgenoot zei: “het lijkt Mt Doom uit de Lord of the Rings wel”) Een dramatisch uitzicht. We kamperen aan de rand van de krater waar de flamingo’s in de avond rust zoeken. En inderdaad de uitwerpselen bij het kamt zijn van de hyena’s en de buffels. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 6: Naar het meer in de Empakai krater
Vandaag gaan we naar beneden naar het kratermeer van Empakai. Daar kunnen in alle afzondering en rust de flamingo’s en de buffels verblijven. Ook deze nacht brengen wij door in ons kamp. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 7: Met de ezels op weg naar de Lengai
Het wordt tijd de mysterieuze vulkaan de Ol Doinyo Lengai te benaderen. Zonder enige uitleg ziet u waarom de Maasai de vulkaan de Heilige Berg noemen. Er is niets in de regio dat hierop lijkt: stijl, dreigend en ongastvrij.
Ezels zullen de bagage vervoeren terwijl u zicht houdt op deze wonderschone vulkaan. Vlak bij de kampeerplek is er een fantastisch uitzichtpunt om de zonsondergang te genieten. Klim een eindje naar Legai en u hebt een perfecte plek om te fotograferen. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 8: De Rift vallei in en de nachtelijke beklimming van de Ol Doinyo Lengai
Op weg naar beneden, de Rift vallei in, komen we door een ontroerend landschap: steile rotswanden aan uw linkerhand, het Natron meer voor u en de Lengai aan uw rechterhand.
Beneden in de vallei staan de auto’s op u te wachten om u naar de kampeerplaats bij het meer te brengen. Na een middag en avond ontspanning en voorbereiding wordt het tijd om rond middernacht de Ol Doinyo Lengai te beklimmen. Terwijl dragers de bagage onder hun hoede nemen gaan wij onder de sterrenhemel, in alle stilte, omhoog. Bij zonsopgang is het uitzicht vanaf de berg adembenemend. Knijp even in uw arm om te merken dat het geen droom is. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 9: Volle dag ter verkenning van de top en al haar activiteit
De hele dag en nacht om de omgeving van de top in alle rust te verkennen. Hoewel de vulkaan heel Tanzania Vulkaanactief is beperkt die activiteit zich tot de noordkant van de krater waar u gedurende de dag en de nacht naar de variëteit van vulkanische activiteit kunt kijken.
Dag en nacht is er van alles mogelijk: rondspattende lava, stromende lava, omvallende kegels en gasontladingen. Overdag lijkt de lava op stromende olie maar ‘s nachts gloeit de lava zoals nergens op aarde. Een walhalla voor de fotografen onder u. Het komt voor dat reisgenoten die nacht hun bed niet zien. We kamperen en eten volstrekt veilig bij de actieve krater hoewel u, als u de verse pantersporen ziet, misschien anders denkt. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 10: Comfortabele pauze bij het Natron meer
Tijd om naar beneden te gaan voor een ontspannen en comfortabele break bij het Natron meer. Zwembad, een koel biertje en een heerlijk bed. Wij gaan naar het meer, met zijn vele flamingo’s, om in het meer te zwemmen bij een waterval, als uit een sprookje, in een nauwe kloof. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 11: Overweldigende rit naar het Serengeti Park
Vandaag maken we een overweldigende rit naar de “achterdeur” van het Serengeti Park. Ruwe en afgelegen wegen, heel ver weg van het toerisme. Op een comfortabele kampeerplek geniet u van uw eerste nachtrust in het Serengeti Park. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 12: Naar het hart van het Serengeti Park
We gaan “pole pole” (langzaam, langzaam) naar het hart van het park. Onderweg zien we veel wild. Dicht bij op de “Kopjes” of als silhouet aan de horizon. Het zal u opvallen hoe open en uitgestrekt het park is. We slaan ons kamp op in het midden van Serengeti. De faciliteiten zijn “basic” maar maak er gebruik van voor u gaat slapen want u wil s nachts geen bezoek hebben van de hyena’s. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 13: Safari in de Serengeti. Big five?
Zonder bagage in of op de auto’s, waardoor we optimaal zicht hebben, gaan we zeker twee keer op wildsafari. We zullen dozijnen verschillende diersoorten zien waaronder: gazellen, olifanten, leeuwen, giraffen maar ook de geestige maki’s. Nu begrijpt u waarom deze tour ideaal is voor kinderen. Dronken van de indrukken geniet iedereen van zijn nachtrust. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 14: terug naar Arusha
Vandaag is het tijd voor een lange en stoffige terugrit naar Arusha. Hou uw shawl en bril (een sneeuwbril of stofbril is ideaal) bij de hand om het stof van u weg te houden. U heeft recht op het comfortabele bed en de goede maaltijd aan het einde van de dag. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 15: rit naar het Arusha Nationaal Park Tanzania groep apen
Na een vrije en ontspannen ochtend in Arusha rijden we naar het nabij gelegen Arusha Nationaal Park. Hier zullen we in de Ngurdoto krater de kuddes buffalo’s en groepen apen zien. Net buiten het park verblijven wij in het, uit de film “Hatari” (John Wayne …), beroemde hotel met prachtig zicht, vanaf de rand van het zwembad, op uw volgende bestemming: de vulkaan Mount Meru. Als de giraffen uw uitzicht niet belemmeren. We overnachten in de karakteristieke en comfortabele hotel hutten. Het feit dat dit, onder het vorige Socialistische regime, een overheidshotel was is hier en daar nog wel te zien. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 16-17: Tocht op de vulkaan Mt Meru
Vandaag start onze 4-daagse trek naar de top van Mt Meru (4.567 m). We passeren langzaam verschillende vegetatiezones met schreeuwende neushoornvogels en spookachtige Colobus apen. Onze gewapende parkwachter houdt een oogje op de buffalo’s en hij legt u wel uit waarom… Gedurende de trek overnachten wij in moderne berghutten met een prima sfeertje. Onze koks zorgen voor de welverdiende feestmaaltijden. Uiteraard nemen wij de tijd om te acclimatiseren. “pole, pole”. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 18: Naar de Top!
Ruim voor zonsopgang gaan we op weg naar de top. Andere groepen vertrekken extreem vroeg om op de top te zijn bij zonsopgang. Slechts een derde van hen haalt de top omdat het geen feest is in de kou en in het donker te moeten stijgen. We starten op een relaxte manier. Halfweg de beklimming rijst de zon en zorgt hij voor een machtig silhouet van Kilimanjaro. De vulkaan kegel van Mt Meru wordt zichtbaar terwijl de roze belichte top voor u ligt. Klaar om veroverd te worden; een adembenemend zicht en wandeling. Na de welverdiende lunch ontspannen we de rest van de dag in de hut. Ontbijt, lunch en diner.

Dag 19: Een ontspannen afdaling
We gaan langzaam naar beneden en danken onze parkwachter, gids, kok en dragers. We eindigen de dag in een comfortabel hotel vlak bij Arusha, waar u uw boek aan de rand van het zwembad kunt uitlezen.

Dag 20: Einde van het programma Tanzania safari zonsondergang
Na het ontbijt wordt het tijd om afscheid te nemen. Tijd om naar huis te gaan
of om uw reis te verlengen met de beklimming van de Kilimanjaro of een welverdiende rustpauze aan de zilveren stranden van Zanzibar. (zie onze Individuele tours voor de verlengingsoptie

 

 

 


Tanzania Serengeti safari olifanten Tanzania Ngorongoro safari zebra's Tanzania safari krokodil
Tanzania safari luipaard panter Tanzania safari uitzicht view Tanzania


Testimonials

 • Alles in kannen en kruiken!

  Beste Markus, onze Tanzania-reis zit erop. Het was een fantastische ervaring. We hebben heel veel dieren gezien en genoten van de prachtige natuur. Heel erg bedankt om ervoor te zorgen dat alles in kannen en kruiken was!
  Vriendelijke groeten,
  Isabel en David

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • De gedroomde vakantie die we wilden maken!

  Hoi Markus, wij zijn al weer een dikke week terug en hebben het fijn gehad. Combinatie van beide was goed. Alles liep behoorlijk goed hebben ook goede support gehad van je lokale partners en gids. Een aantal keren onze voorstelling moeten aanpassen aan de realiteit maar daardoor ook echt gevoel gehad dat we het hebben beleefd.
  Al met al de gedroomde vakantie die we wilden maken.
  Mvg,
  Tom

 • Fantastische reis door het noorden van Tanzania!

  Hallo Markus,

  Wij zijn veilig terug in Nederland na een fantastische reis door het noorden van Tanzania. In totaal 3000 km gereden met de onvolprezen Geoffrey aan het stuur. Dat was een hele goede match. De accommodaties waren prima. Goede afwisseling van luxe en wat meer basic kamperen in de bush. We hebben eigenlijk geen negatieve ervaringen gehad. Inderdaad, via de noordkant naar de Serengeti was een goede zet. Erg rustig en stil. We zullen nog wat foto's sturen. Hoewel weer aan het werk speelt Afrika nog erg door het hoofd.

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië