16-daagse reis nationale parken van Zuid-Tanzania & Zanzibar


Ontdek de diverse schitterende nationale parken in Zuid-Tanzania! In het Selous Game Reserve zijn verschillende safari’s waarbij het spotten van wild centraal staat. Dit park kan zich met gemak meten met het klassieke Serengeti. In het Ruaha National Park kunt u indrukwekkende wandelsafari’s beleven. Ook bieden de Luangwa en Katavi nationale parken u een prachtige ervaring vol wildernis, ‘wildlife’, beschermde gebieden en natuurhistorische plaatsen. Er zijn prachtige wandelingen te maken in de Udzungwa, in dit gebied zijn de apensoorten en de vogels zeer bijzonder. Kortom, dit nog onbekende en ongerepte gebied biedt vele verrassende mogelijkheden voor een onvergetelijk avontuur. Een mooi avontuur met een heerlijke balans tussen beleven en ontspannen. Indien u op het reisschema aanpassingen verlangt, is dat natuurlijk mogelijk. Aarzelt u niet om dan contact met ons op te nemen.

 

Hieronder meer informatie over dit programma en de dag tot dag beschrijving.

 

Dag 1: Aankomst Dar es Salaam
Aankomst in Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania. Transfer van vliegveld naar het hotel waar uw eerste overnachting plaatsvindt in deze levendige stad.

Dag 2: Udzungwa National Park Tanzania
Udzungwa National Park is één van de nieuwste, in 1992 voor het publiek geopende, parken van Tanzania. Het is een van de mooiste wildgebieden van het land. Het bestrijkt een gebied van 1900 vierkante kilometers. Het unieke van dit park zit in de enorme biodiversiteit die dit gebied kenmerkt. U vindt er een verscheidenheid aan dieren en planten die verder nergens ter wereld voorkomt. De rode franjeaap (red colubus), de gekuifde Sanje manabrey, olifanten, buffels, luipaarden en de sable antilope zijn enige van de vaste bewoners van het park.

Een groot verscheidenheid aan vogels is te zien, zoals de roodbruine winged sunbird, Lagden’s bush shrike (klauwier) en de Udzungwa patrijs. In het park kan men naar de Sanje watervallen fietsen of de top van Luhombereo, de hoogste berg in de regio, beklimmen.

Dag 3: Udzungwa National Park
Na een heerlijk ontbijt kunt u wandelingen maken naar de watervallen. Ook kunt u kiezen voor de beklimming van de Luhombereo, de hoogste berg in de regio. Overnachting met vol pension op de campsite van Udzungwa National Park

Dag 4: Ruaha National Park
Na het ontbijt vertrek naar Ruaha National Park. Na aankomst in het park, in de middag, begint de safari die u in 6 uur door het park voert. Overnachting met vol pension op de campsite van Ruaha.

Dag 5: Wandelsafari Ruaha National Park
In de ochtend staat een wandelsafari op het programma. Daarbij wordt u begeleid door een gewapende parkranger. Onderweg wordt gepauzeerd voor het genieten van het lunchpakket. Overnachting met vol pension op de campsite van Ruaha .

Ruaha National Park is het tweede in grootte van de nationale parken in Tanzania. Het park biedt onderdak aan een groot aantal zeldzame dieren waarvan een deel in het noorden van Tanzania onbekend is. De zeldzame dieren zijn o.a. de wilde Afrikaanse hond, de paardantilope (roan antilope), de enorme sable antilope en de grote kudu. De Great Ruaha rivier stroomt door het oostelijk deel van het park en is de levensader van het gebied. De rivier is het woongebied van het nijlpaard (hippo), de krokodillen en een grote variatie aan watervogels.


Dag 6: Ruaha National Park
Gedurende de ochtend en middag maakt u een fantastische safari, waarbij u een onvergetelijke indruk krijgt van de schoonheid van Tanzania. Overnachting met vol pension op de campsite van Ruaha .

Dag 7: Mikumi National Park
Mikumi National Park wordt geflankeerd door de Uluguru en de Udzungwa bergen. Het park is het woongebied van buffels, giraffen,Tanzania olifanten, leeuwen, zebra’s en luipaarden. Het park is bovendien beroemd door de wilde honden en de zes meter lange pythons. Overnachting met vol pension in het Mikumi Guesthouse.

Dag 8: Selous Game Reserve
Na het ontbijt vertrek naar het Selous Game Reserve. Voor onderweg wordt u voorzien van een lunchpakket. Overnachting met vol pension op de Mbega Public Campsite.

Dag 9: Wildsafari Selous Game Reserve
De hele dag wordt besteed aan een wildsafari en het bezoek aan de vulkanische hot springs. Onderweg wordt rond lunchtijd gepicknickt. Overnachting met vol pension op de Mbega Public Campsite.

Dag 10: Boot- en wildsafari Selous Game Reserve
De dag wordt begonnen met een safari per boot. Later in de middag geniet u van een safari vanuit de fourwheeldrive. Overnachting met vol pension op de Mbega Public Campsite.

Selous Game Reserve is met 50.000 vierkante kilometer het grootse wildreservaat van de wereld. Het reservaat biedt onderdak aan een enorm aantal olifanten, buffels, en wildebeesten. Van de meer zeldzame dieren noemen we de Afrikaanse jachthond. In het park zult u ook de laatst overgebleven zwarte rinoceros zien.

Dag 11: Dar es Salaam
Terugtocht naar Dar es Salaam.

Dag 12: Dar en Salaam - Zanzibar
Tijd voor vertrek naar het tropische kruideneiland Zanzibar voor die welverdiende dagen pure ontspanning. Na een binnenlandse vlucht naar Zanzibar (ong een half uur vliegen) wacht u een transfer. Deze draagt zorg voor een vlekkeloze doortocht naar uw strandbestemming in Nungwi. Hier gaat u de komende dagen genieten van zon, strand, zee en de verrassende, locale cultuur. Overnachting in Mnarani Beach Hotel (voor de volledigheid: zie info over dit hotel hier beneden)

Dag 13 t/m 14: genieten op Zanzibar
Neem alle tijd van de wereld om te relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken of om de verborgen schatten van dit prachtige eiland te ontdekken. Huur vooral een auto en bezoek de bijzondere parken.

Dag 15: terug naar huis
Vandaag de vertrekdag. Tijd om vaarwel te zeggen tegen dit overweldigende eiland. Transfer van uw hotel naar Zanzibar airport + een binnenlandse vlucht ruim aansluitend op uw vlucht terug naar Amsterdam/Brussel. 

Dag 16: thuiskomst
Aankomst in Amsterdam/Brussel.
Testimonials

 • Alles in kannen en kruiken!

  Beste Markus, onze Tanzania-reis zit erop. Het was een fantastische ervaring. We hebben heel veel dieren gezien en genoten van de prachtige natuur. Heel erg bedankt om ervoor te zorgen dat alles in kannen en kruiken was!
  Vriendelijke groeten,
  Isabel en David

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië