7-daagse reis naar Noord-Tanzania: kort & classic


 

 

Sterke Kenmerken van deze reis:

-Kort & krachtig

-Sterke safari-for-money verhouding

-Manyara, Serengeti, Ngorongoro-krater én Tarangire in één compacte trip

 

Hebt u weinig tijd maar wilt u toch een touch of safari voor u naar Zanzibar gaat? Dan is deze Kort&Classic tour perfect voor u! Met deze scherpe value-for-money reis komt u door alle beroemde nationale parken in Noord-Tanzania.

 

Het avontuur begint met het verkennen van Lake Manyara, een van de meest veelzijdige parken van Tanzania. Dit park is betrekkelijk rustig, beroemd om zijn meer met ontelbare flamingo’s en veel olifanten en leeuwen.

De safari gaat daarna verder naar het prachtige Serengeti National Park, waar u op zoek gaat naar de enorme kuddes van de Great Migration. Miljoenen zebra’s en gnoe trekken zij aan zij door de eindeloze savanne. Daarna gaat u door naar de Ngorongoro Krater, ook wel het 8e wereldwonder waar u grote kans heeft om de dieren van de ‘big five’ tegen te komen.

 

Als afsluiter van deze prachtige safari, gaat u naar het Tarangire National Park, wat vooral bekend staat om zijn grote kuddes olifanten en zijn imposante baobab-bomen. Van alle parken is dit onze favoriet.

 

Tijdens deze reis verblijft u in prachtige lodges om zo het ultieme safari-gevoel te krijgen. U beschikt over een eigen badkamer en veranda, vanaf waar u de wilde dieren vaak kunt zien. Kortom dé perfecte safari als u weinig tijd heeft maar toch kennis wilt maken met de prachtige natuur parken en de indrukwekkende dieren van Tanzania.

 

 

 

Dag tot Dag programma

 

Dag 1: Aankomst in Arusha

Vandaag komt u aan op Kilimanjaro Airport. Op het vliegveld wordt u vriendelijk onthaald door uw gids die u naar Arusha brengt voorFlamenco Tanzania uw eerste overnachting in Tanzania. U overnacht in Kia Lodge of de Moivaro Lodge in Arusha. Hier hebt u alle tijd om bij te komen van de lange vlucht en om u voor te bereiden op de prachtige safari die u de komende dagen gaat maken.

 

NB1: Indien u vliegt op Nairobi (ipv op Kilimanjaro Airport) kunnen wij uw aankomst- en vertrekdagen aanpassen op uw schema.

NB2: een foto-indruk van uw accommodaties vindt u onderaan deze reisbeschrijving.

 

Dag 2: Lake Manyara National Park (O, L, D)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat u op weg naar het Manyara National Park. Dit park is betrekkelijk rustig terwijl het boordevol olifanten, leeuwen en vooral prachtige flamingo’s zit. Het prachtige meer geeft dit park een heel bijzondere uitstraling en dat pal onder de imposante wand van de Rift Valley. Het woud in het Lake Manyara Park is dé plek om de luipaard te spotten terwijl aan de graskust bij het meer de leeuwen jagen. Onderweg wordt uw picknick lunch verzorgd. Na de gamedrive wordt u naar uw lodge gebracht, de Migunga Tented Camp.

 

Het Manyara Nationaal Park is een van de meest veelzijdige van de nationale parken in Tanzania. Een beperkte oppervlakte (325 km2) waarin een combinatie van het Rift Vallei meer, dichte bossen en steile berghellingen.

 

Manyara werd speciaal gesticht voor de bescherming van de grote olifantenkuddes die deze streek zo beroemd maken. Maar stropers hebben in de periode van 1970 tot 1980 de kudden gedecimeerd. Gelukkig begint de populatie zich nu weer te herstellen tot de oorspronkelijk aantallen. Manyara is een vogelparadijs met meer dan 380 soorten, vooral watervogels en trekvogels. De bossen zijn de beste plaatsen om luipaarden te zien. De leeuwen jagen op de graslanden aan de kust van het meer waarbij ze de gewoonte hebben in de bomen te klimmen.

 

 

Dag 3: Naar het Serengeti Park (O,L,D)

Na het ontbijt gaat de tocht verder en is het tijd om het Serengeti Park te bezoeken. Onderweg geniet u volop van de game drive enSerengeti er wordt tijdig pauze gehouden voor uw lunch. Bij uw aankomst in het Serengeti kunt u meteen al talloze gazellen, giraffen en trekvogels zien die tussen het Park en verre bestemmingen in Europa en Azië heen en weer trekken. U kunt telkens stoppen wanneer u maar wilt om van het landschap te genieten of foto’s te maken van het wild.

U overnacht in het Ikoma Tented Camp net buiten het Serengeti park, de perfecte uitvalsbasis om morgen dieper in het park door te dringen.

 

Optioneel bezoek aan Olduvai Gorge en Masaai Boma

In de ochtend vertrekt u Richting Serengeti National park, waarbij u onderweg naar uw campsite nog twee interessante tussenstops maakt: in de Olduvai-kloof en een Maassai dorp, ook wel ‘boma’ genoemd. Deze zogenaamde ‘cultural boma’s’ zijn door de Maassai aangewezen om op een voor hun kwetsbare cultuur verantwoorde manier met u in contact te komen. Op deze unieke manier kunt u hun cultuur leren kennen. Na het Bezoek rijdt u door het Serengeti National Park en overnacht u bij het Ikoma Tented Camp, net buiten Serengeti National park.

 

De Olduvai Gorge

Tussen de twee grote wildgebieden van Ngorongoro en Serengeti ligt de Olduvai Gorge, «wieg van de mensheid». Onder leiding van dr. Louis Leakey werden in de vallei uitermate interessante menselijke fossielen gevonden, gedateerd op minstens 2 miljoen jaar oud. Ook de fossiele overblijfselen van prehistorische olifanten, gigantische gehoornde schapen en reusachtige struisvogels werden hier opgegraven.

In 1959 werden de overblijfselen ontdekt van de Nutcracker Man of «Zinjantropus Bosei», van wie de schedel in het museum van Dar-es-Salaam wordt bewaard. Niet ver hiervandaan ligt Laetoli, waar Mary Leaky in 1959 de voetafdrukken ontdekte van 3 miljoen jaar oude hominiden, onze verre voorouders.

 

Serengeti National park

Serengeti National Park is een vlakte van ongeveer 14.763 km2 die zich uitstrekt tot de grens met Kenya. Een van de mooiste plekken van SerengetiAfrika. Hier leven ongeveer 35 soorten steppedieren zoals het wildebeest en de zebra die te zien zijn in de spectaculaire dierentreks waarvoor Serengeti bekend is. Er is een grote variëteit aan vogels. Dit is een van de beste plekken in Afrika om zowel de leeuw en de cheeta van dichtbij te observeren. De enorme open graslanden in dit park behoren tot de mooiste gebieden voor wilde dieren op dit continent. Aanwezig zijn in de tijd dat de dierentreks op hun hoogtepunt zijn betekent een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 4: Een volle dag gamedrive in het Serengeti Park (O,L,D)

Vandaag gaat u de hele dag op game drive in het Serengeti park waar u op zoek gaat naar de massa dieren van de Great Migration. U gaat dozijnen dieren ontmoeten zoals gazellen, olifanten, leeuwen, giraffen maar ook prachtige vogels zoals de kleurrijke Abyssinian roller.

 

Vandaag staat de 4x4 en uw driver-guide weer geheel tot uw beschikking. Meestal zonder bagage en equipment is de auto maximaal flexibel en wordt er in verschillende windrichtingen en op uiteenlopende locaties ‘jacht’ gemaakt op het groot wild en vooral.... The Great Migration. Uw gids zal er alles aan doen om, als de trek zelf en het weer het toelaten, deze indrukwekkende dieren trek live mee te maken. Als alles meezit staat deze dag in het Serengeti zelfs grotendeels in het volgen van deze trek.

 

En wie weet heeft u zelfs het geluk om ooggetuige te zijn van de spectaculaire rivieroversteek bij de Grumeti of de Mara. Van zonsopgang tot zonsondergang kunt u zich dus helemaal onderdompelen in deze magische wereld. U overnacht wederom in het Ikoma Tented Camp.

 

Dag 5: Ngorongoro krater (O,L,D)

Vandaag staat u voor dag en dauw op voor een volle dag safari in de beroemde Ngorongoro-krater; een dag om naar uit te kijken. Bij het krieken van de dag rijdt u van uw accommodatie in het Serengeti (terug) naar de krater. Onderweg heeft u grote kans om wildebeesten, zebra’s, leeuwen en andere grote katachtige tegen te komen.

Na de heerlijke lunch, rijdt u de krater in en begint de safari door de krater, op zoek naar weer ander groot wild. Wie weet ziet u nogLion Tanzania een zeer zeldzame zwarte neushoorn! U bent geruime tijd op pad in de Ngorongoro krater. Houd de camera en verrekijker permanent paraat! Stel je in op een overdosis aan zebra’s, wildebeesten, hyena’s, struisvogels, flamingo’s, leeuwen, olifanten, giraffen, gazelles...... te veel om op te noemen.

Na deze bijzondere dag verlaat u de Ngorongoro krater aan de Noordkant en overnacht u in het Crater Forest Camp.

 

De Ngorongoro krater

De Ngorongoro Conservation Area is de grootste vulkaan-caldera op aarde die nog compleet is. Er zijn wetenschappers die er van uit gaan dat de vulkaan, voordat hij instortte, hoger was dan Kilimanjaro, het hoogste punt van Afrika. De 600 meter diepe krater (caldera) heeft een oppervlakte van 260 km2 en is het leefgebied van een permanente bevolking van meer dan 30.000 dieren. Het is een van de weinige plaatsen in Afrika waar u een grote kans heeft alle dieren van de “big five” te zien; leeuw, luipaard, buffel, rinoceros en olifant.

 

Dag 6: Tarangire NP (O,L,D)

Na het ontbijt vertrekt u naar het Tarangire park. Veel van de dieren komen bij elkaar bij de Tarangire River, de enige permanente bron van drinkwater in het Park. Dit is de beste plaats in heel Tanzania om grote kuddes olifanten te zien. Het kan zijn dat u wel 300 olifanten tegelijk in het vizier krijgt tijdens uw game drive. U overnacht in de Whistling Thorn Tented Camp die spectaculair ligt met een wijds uitzicht over de Tarangire River (waar veel olifanten komen drinken!!!).

 

Tarangire National Park

Met een oppervlakte van 2600 km2 is dit één van de mooiste, beschermde gebieden in noord Tanzania. Hier vindt men de grootste

Tarangire

 concentratie wilde dieren gedurende het droge seizoen. Augustus en september zijn bijzonder goede maanden voor een bezoek.

Het is het enige park in de streek waar men het hele jaar door een grote concentratie olifanten aantreft. Tarangire is bekend om zijn moeraslanden, heuvels en rotspartijen, acaciabossen en vele baobabs. Men vindt er zowel oryx, kudu's, leeuwen, cheetahs, generouk, gnoe's en zebra's, en een tal van verschillende vogels.

 

Dag 7: Tarangire- Arusha (O)

In de ochtend maakt u uw laatste gamedrive in het Tarangire National Park. Dan is het tijd om afscheid te nemen van alle dieren. U gaat naar Arusha waar u de tijd hebt om de laatste inkopen te doen en souvenirs aan te schaffen. Dan wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar huis. Goede reis!

 

 

Services

 

Inclusief

-Alle genoemde pick-ups en transfers

-Maaltijden zoals genoemd in het voorstel (O=ontbijt, L=Lunch, D=Diner)

-Alle overnachtingen in hotels/ lodges/ tented camps: in een double room

- 1 overnachting in Kia Lodge of Moivaro

- 1 overnachting in Migunga Tented Camp

- 2 overnachtingen in Ikoma Bush Tented Camp

- 1 overnachting in Crater Forest Tented Camp

- 1 overnachting in Whistling Thorn Tented Camp

-Transport in een 4x4 safari-jeep tijdens safari dagen

-Dagelijkse “Wildlife/game Drives” onder begeleiding van een Engels sprekende gids

-Mineraal water tijdens safaridagen (3 liter per persoon per dag)

-Alle National Park fees

 

Exclusief

-Internationale/binnenlandse vluchten, toeslagen en taxes.

-Alle maaltijden die niet aangegeven zijn in het voorstel, alcohol en soft drinks

-Fooien en persoonlijke uitgaven

-Reis- en annuleringsverzekering

-Visa en vaccinaties

 

Speciale Reissom

De totale reissom voor het bovengenoemde landprogramma en services zijn op basis van een reisgezelschap van 2 of 4 personen en obv beschikbaarheid.

 

7-daagse Safari-Avontuur “Kort & Classic” Reissom p.p.
o.b.v 2 personen op aanvraag
o.b.v 4 personen op aanvraag

 

 

 
Testimonials

 • Alles in kannen en kruiken!

  Beste Markus, onze Tanzania-reis zit erop. Het was een fantastische ervaring. We hebben heel veel dieren gezien en genoten van de prachtige natuur. Heel erg bedankt om ervoor te zorgen dat alles in kannen en kruiken was!
  Vriendelijke groeten,
  Isabel en David

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • De gedroomde vakantie die we wilden maken!

  Hoi Markus, wij zijn al weer een dikke week terug en hebben het fijn gehad. Combinatie van beide was goed. Alles liep behoorlijk goed hebben ook goede support gehad van je lokale partners en gids. Een aantal keren onze voorstelling moeten aanpassen aan de realiteit maar daardoor ook echt gevoel gehad dat we het hebben beleefd.
  Al met al de gedroomde vakantie die we wilden maken.
  Mvg,
  Tom

 • Fantastische reis door het noorden van Tanzania!

  Hallo Markus,

  Wij zijn veilig terug in Nederland na een fantastische reis door het noorden van Tanzania. In totaal 3000 km gereden met de onvolprezen Geoffrey aan het stuur. Dat was een hele goede match. De accommodaties waren prima. Goede afwisseling van luxe en wat meer basic kamperen in de bush. We hebben eigenlijk geen negatieve ervaringen gehad. Inderdaad, via de noordkant naar de Serengeti was een goede zet. Erg rustig en stil. We zullen nog wat foto's sturen. Hoewel weer aan het werk speelt Afrika nog erg door het hoofd.

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië