10-daagse reis Zuid-Tanzania: avontuurlijke luxe-safari Selous en relaxen op Zanzibar


 

Sterke kenmerken van deze reis:

-Safari in ongerept Zuid-Tanzania

-Safari te voet, per boot en in uw 4x4

-Perfecte mix tussen korte/comfortabele safari en tropisch Zanzibar


Tijdens deze prachtige reis naar Tanzania, begint u met het ontdekken van het bijzondere en tevens grootste beschermde wildlife reservaat er wereld, het Selous Game Reserve. Hier treft u tal van wilde dieren zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, antilopen, krokodillen, nijlpaarden en meer dan 400 soorten vogels. Vooral de avontuurlijke invloed van de Rufiji Rivier is bijzonder. U verblijft in schitterende lodges om het ultieme safari-gevoel te krijgen. Ook kunt u de wilde dieren bij de lodge zien. Zuid-Tanzania staat hoog aangeschreven bij de ‘kenners’ met een voorkeur voor een safari ver weg van het toerisme.


Het tweede deel van uw reis brengt u door op het idyllische kruideneiland Zanzibar. Na een bezoekje aan de mooie oud-arabische stad stonetown, kunt u heerlijk relaxen en genieten van de prachtige stranden en helderblauwe wateren in de luxueuze Fumba Beach lodge of de schitterende, zeer rustieke Unguja Lodge.

 

 

Dag tot Dag Programma

 

Dag 1: Van Dar Es Salaam naar Selous (O, L, D)

Vandaag komt u aan op het vliegveld in Dar es Salaam. Hier wordt u hartelijk ontvangen en naar de domestic terminal gebrachtTanzaniavoor uw vlucht naar Selous. Eenmaal gearriveerd op het vliegveld in Selous, wordt u vriendelijke ontvangen en gebracht naar uw lodge in het prachtige Selous Game Reserve, het grootste beschermde wildreservaat van de wereld. Eenmaal hier aangekomen, overnacht u in het schitterend gelegen Kinyanguru Camp.

 

Dag 2: Selous Game Reserve (O, L, D)

U rijdt vandaag door het noordelijke deel van het game reserve, dat open is voor safari’s. Onderweg kunt u allerlei wilde dieren tegenkomen in deze ongerepte omgeving. Naast de ‘gebruikelijke’ Afrikaanse dieren, kunt u hier ook tot 400 verschillende vogelsoorten treffen. Een van onze favorieten is de Malacite Kingfisher (zie foto, geschoten door Markus Wamsteeker) die met name bij de meertjes in de buurt van de Rufiji rivier te vinden zijn. Het is echter niet altijd makkelijk om de dieren en vogels te zien door de dichte begroeïng. U slaapt vannacht wederom in het Kinyanguru Camp.

 

Selous Game reservaat

Het Selous Game reservaat is met 50.000 vierkante kilometer het grootste beschermde wildreservaat van de wereld. Het reservaat biedtonderdak aan een enorm aantal olifanten, buffels en wildebeesten. Van de meer zeldzame dieren noemen we de Afrikaanse jachthond. In het park zult u ook de laatst overgebleven zwarte rinoceros zien. Houdt de camera stand-by voor de vele krokodillen, nijlpaarden en antilope die u hier bij de wateren zult treffen. Omdat het gebied een vulkanisch onderdeel is van de Great Rift Valley, vindt u hier bijzondere warmwaterbronnen.

Selous Game reservaat is qua oppervlakte groter dan Zwitserland en op sommige, nog ongerepte plaatsen, is zelfs nog nooit een mens geweest. In dit park kunt u olifanten, leeuwen, cheeta’s, neushoorns, antilopen, apen en meer dan 400 verschillende soorten vogels bewonderen

 

Dag 3: Selous Game Reserve (O, L, D)

Na het ontbijt gaat u op game drive richting het Selous Wilderness Camp, met een heerlijk picknick lunch en-route. U kunt

Tanzania olifant

 opnieuw genieten van de pracht van dit reusachtige park. Na het oversteken van de Rufiji River, arriveert u in de namiddag bij het Selous Wilderness Camp waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van de prachtige zonsondergang.

 

Dag 4: Selous Game Reserve (O, L, D)

Voor vandaag kunt u twee activiteiten kiezen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om op een spectaculaire bootsafari te gaan waar u de indrukwekkende dieren vanaf het water kunt bewonderen, of u kunt er voor kiezen om een prachtige wandelsafari of gamedrive te maken. U overnacht wederom in het Selous Wilderness Camp.

 

Dag 5: Zanzibar (O)

In de vroege ochtend maakt u uw laatste wandelsafari door het schitterende Selous National Park. Dan is het tijd om het

Zanzibar

 vasteland van Tanzania en de indrukwekkende dieren te verlaten. U wordt naar de Mtemebere Airstrip gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Op het prachtige kruideneiland wordt u warm onthaald door uw privé-transfer die u naar uw accommodatie brengen in hartje Stone town, The Swahili House.

 

Dag 6: Stonetown (O)

Vandaag heeft u de hele dag vrij te besteden om Stone town te ontdekken. In Stone town zijn leuke markten, goede restaurants en andere interessante hoogtepunten te vinden. Op loopafstand ligt natuurlijk een prachtig strand waar u heerlijk kunt relaxen.

 

OPTIE 1: Dag 7, 8 en 9: Fumba beach (O, D)

Na een ontspannen ontbijt, wordt u naar de Fumba Beach Lodge gebracht, dat in het zuidwesten van dit prachtige eiland ligt. Fumba Beach Lodge bestaat uit 26 schitterende witte zanzibar-style en-suite bungalows met een eigen veranda. Deze liggen verspreidFumbalangs de prachtige tuinen en het strand. Drie natuurlijk gevormde baaien beschermen de stranden rondom de lodge en zorgen ervoor dat dit de perfecte plek is om te genieten van de rust.

 

Deze dagen kunt u geheel naar uw eigen wensen invullen. Er zijn verschillende excursies die u kunt maken of activiteiten die u kunt ondernemen. Zoals een dolfijnentrip, snorkelen, een cruise met zonsondergang, spa treatments of scuba diving .

 

Of

 

OPTIE 2: Dag 7, 8 en 9: Unguja Lodge (O, D)

De Unguja Lodge ligt in het prachtige zuiden van Zanzibar. U verblijft in een van de prachtig afgelegen villas met uitzicht op zee. Het zuiden van het eiland is de perfecte plek om de mooiste zonsopgangen en zonsondergangen te kunnen bewonderen.Unguja

 

Deze dagen kunt u geheel naar uw wensen in vullen. Er zijn verschillende excursies die u kunt maken, zoals een dagtocht per catamaran of een dag met mountainbikes en een gids op pad. Ook kunt u gaan duiken, snorkelen, kite surfen, een dolfijnentrip maken, of een auto huren om het eiland te verkennen

 

Dag 10: Terug naar huis (O)

Vandaag is het helaas de vertrekdag. Tijd om vaarwel te zeggen tegen dit overweldigende eiland. Transfer van uw hotel naar Stonetown airport voor uw vlucht terug naar Dar es Salaam. Vanaf hier kunt u verder reizen of terug naar huis gaan. Goede reis!

 

 

 

Services

Inclusief:

-Alle genoemde/benodigde transfers

-Maaltijden zoals aangegeven in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Dinner)

-Alle overnachtingen in hotels/lodges/tented camps: in double rooms

- 2 overnachtingen in het Kinyanguru Camp

- 2 overnachtingen in het Wilderness Camp

- 2 overnachtingen in het Swahili House

- 3 overnachtingen in de Fumba Lodge of 3 overnachtingen in de Unguja Lodge

-Transport in een 4x4 safari-jeep tijdens de safari-dagen, incl taxen, brandstof, insurance.

-“Wildlife/game Drives” onder begeleiding van een deskundige, Engels sprekende driver-guide

-Mineraal water tijdens safaridagen (3 liter per persoon per dag)

-Alle binnenlandse vluchten in propellor toestel

- Dar es Salaam- Kinyanguru Camp

- Selous Wilderness Camp- Zanzibar

- Zanzibar- Dar es Salaam

 

Exclusief:

-Internationale vluchten, belastingen, toeslagen en boekingskosten

-Visa en Vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen (m.n. malaria-pillen!)

-Overige maaltijden, Fris- en alcoholische dranken en Persoonlijke uitgaven & fooien

-Reis- en annuleringsverzekering

-Alle overige niet genoemde services of activiteiten/excursies op Zanzibar

-Selous Wilderness Camp: 2 dagen park fees tbv USD 65 per persoon/dag

 
Testimonials

 • Bedankt voor de mooie taart en lieve brief. Onvergetelijke verjaardag! - Tanzania

  "De reis was fantastisch! De staff zat goed in z’n vel. We hadden een vrolijke gids die de sfeer er altijd goed weet in te brengen. Daarnaast zorgde de geweldige kok altijd voor een heerlijke hap. Vooral erg genoten van de ugali!"

  - G. Foekema

 • Indrukwekkende reis naar Tanzania

  Hallo Markus, Wij zijn terug van onze geweldige vakantie! We hebben en vooral in de eerste week hebben het onzettend naar onze zin gehad we veel indrukken opgedaan die we niet snel zullen vergeten. Bedankt en we houden contact.

  Groeten, Fabian en Eugenie

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)

 • Vier vd big five gezien in Tanzania

  Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië