13-daagse reis Zuid-Tanzania: avontuurlijke luxe-safari Selous, Ruaha en relaxen op Zanzibar


 

 

Sterke kenmerken van deze reis:

-Het ultieme “Out of Africa”-gevoel

-Sterke mix van de prachtparken Selous & Ruaha met tropisch Zanzibar

-Verblijf in luxe adventure-lodges die een experience op zichzelf zijn


Tijdens deze prachtige reis naar Tanzania, begint u met het ontdekken van het bijzondere en tevens grootste beschermde wildlife reservaat er wereld, het Selous Game Reserve. Hier treft u tal van wilde dieren zoals olifanten, leeuwen, neushoorns, antilopen, krokodillen, nijlpaarden en meer dan 400 soorten vogels. Vooral de avontuurlijke invloed van de Rufiji Rivier is bijzonder.


Ook het Ruaha National Park is inbegrepen. Hier treft u tal van zeldzame dieren treft, zoals de wilde Afrikaanse hond, paardantilope, enorme sable antilope en grote kudu.


U verblijft in schitterende lodges om het ultieme safari-gevoel te krijgen. Ook kunt u de wilde dieren bij de lodge zien. Zo is het Tandala Camp bekend om de ‘huis-olifanten’ die uit het zwembad komen drinken....


Zuid-Tanzania staat hoog aangeschreven bij de ‘kenners’ met een voorkeur voor een safari ver weg van het toerisme.


 

Het tweede deel van uw reis brengt u door op het idyllische kruideneiland Zanzibar. Na een bezoekje aan de mooie oud-arabische stad stonetown, kunt u heerlijk relaxen en genieten van de prachtige stranden en helderblauwe wateren in de luxueuze Fumba Beach lodge of de schitterende, zeer rustieke Unguja Lodge.

 

 

 

Dag tot Dag Programma

 

Dag 1: Van Dar Es Salaam naar Selous (O, L, D)

Vandaag komt u aan op het vliegveld in Dar es Salaam. Hier wordt u hartelijk ontvangen en naar de domestic terminal gebrachtTanzaniavoor uw vlucht naar Selous. Eenmaal gearriveerd op het vliegveld in Selous, wordt u vriendelijke ontvangen en gebracht naar uw lodge in het prachtige Selous Game Reserve, het grootste beschermde wildreservaat van de wereld. Eenmaal hier aangekomen, overnacht u in het schitterend gelegen Kinyanguru Camp.

 

Dag 2: Selous Game Reserve (O, L, D)

U rijdt vandaag door het noordelijke deel van het game reserve, dat open is voor safari’s. Onderweg kunt u allerlei wilde dieren tegenkomen in deze ongerepte omgeving. Naast de ‘gebruikelijke’ Afrikaanse dieren, kunt u hier ook tot 400 verschillende vogelsoorten treffen. Een van onze favorieten is de Malacite Kingfisher (zie foto, geschoten door Markus Wamsteeker) die met name bij de meertjes in de buurt van de Rufiji rivier te vinden zijn. Het is echter niet altijd makkelijk om de dieren en vogels te zien door de dichte begroeïng. U slaapt vannacht wederom in het Kinyanguru Camp.

 

Selous Game reservaat

Het Selous Game reservaat is met 50.000 vierkante kilometer het grootste beschermde wildreservaat van de wereld. Het reservaat biedt onderdak aan een enorm aantal olifanten, buffels en wildebeesten. Van de meer zeldzame dieren noemen we de Afrikaanse jachthond. In het park zult u ook de laatst overgebleven zwarte rinoceros zien.

 

Houdt de camera stand-by voor de vele krokodillen, nijlpaarden en antilope die u hier bij de wateren zult treffen. Omdat het gebied een vulkanisch onderdeel is van de Great Rift Valley, vindt u hier bijzondere warmwaterbronnen.


Selous Game reservaat is qua oppervlakte groter dan Zwitserland en op sommige, nog ongerepte plaatsen, is zelfs nog nooit een mens geweest. In dit park kunt u olifanten, leeuwen, cheeta’s, neushoorns, antilopen, apen en meer dan 400 verschillende soorten vogels bewonderen

 

Dag 3: Selous Game Reserve (O, L, D)

Na het ontbijt gaat u op game drive richting het Selous Wilderness Camp, met een heerlijk picknick lunch en-route. U kunt opnieuwTanzania Lion genieten van de pracht van dit reusachtige park. Na het oversteken van de Rufiji River, arriveert u in de namiddag bij het Selous Wilderness Camp waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van de prachtige zonsondergang.

 

Dag 4: Selous Game Reserve (O, L, D)

Voor vandaag kunt u twee activiteiten kiezen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om op een spectaculaire bootsafari te gaan waar u de indrukwekkende dieren vanaf het water kunt bewonderen, of u kunt er voor kiezen om een prachtige wandelsafari of gamedrive te maken. U overnacht wederom in het Selous Wilderness Camp.

 

Dag 5: Ruaha National Park (O, L, D)

Na een vroeg ontbijt, vliegt u naar Ruaha National Park. Het Ruaha National Park (10.300km²) is het meest bezochte National Park in het zuiden van Tanzania. Door zijn omvang en het feit dat het zuiden minder toeristisch is, heeft u nog alle ruimte en komt u bijna geen safarivoertuigen tegen. Bovendien vormt Ruaha National Park de grens tussen Afrika’s oostelijk en zuidelijk eco- system. Bij aankomst maakt u een gamedrive op weg naar het kamp waar u overnacht, het Tandala Camp.

 

Ruaha Nationaal Park

Ruaha National Park is het tweede in grootte van de nationale parken in Tanzania. Het park biedt onderdak aan een groot aantal zeldzame dierenTanzania Olifant waarvan een deel in het noorden van Tanzania onbekend is. De zeldzame dieren zijn o.a. de wilde Afrikaanse hond, de paardantilope, de enorme sable antilope en de grote kudu. De Great Ruaha rivier stroomt door het oostelijk deel van het park en is de levensader van het gebied. De rivier is het woongebied van het nijlpaard (de Hippo), de krokodillen en een grote variatie aan watervogels.

 

Dag 6 en 7: Ruaha National Park (O, L, D)

U brengt twee volle dagen door in Ruaha NP. U kunt deze twee dagen verschillende gamedrives en wandelsafari’s maken door het prachtige park. Ook kunt u een bezoekje brengen aan een authentiek Masaai dorp.

 

Tijdens de gamedrives gaat u op zoek naar wilde honden, kuddes olifanten, buffalo’s en nog veel meer indrukwekkende en unieke diersoorten.

 

Met een wandelsafari kunt u de natuur écht beleven. Samen met een gids maakt u een schitterende wandeling door het National Park. De gids vertelt u van alles over de verschillende bomen en planten en hun medische waarde in de Afrikaanse gemeenschappen.

 

Een bezoek aan een van de Masaai dorpen, is ook zeker een aanrader. Tijdens het bezoekt leert u alles over de cultuur van de indrukwekkende Masaai.

 

Dag 8: Zanzibar (O)

In de vroege ochtend maakt u uw laatste wandelsafari door het schitterende Ruaha National Park. Dan is het tijd om het vastelandZanzibar van Tanzania en de indrukwekkende dieren te verlaten. Op het prachtige kruideneiland wordt u warm onthaald door uw privé-transfer die u naar uw accommodatie brengen in hartje Stone town, The Swahili House.

 

Dag 9: Stonetown (O)

Vandaag heeft u de hele dag vrij te besteden om Stone town te ontdekken. In Stone town zijn leuke markten, goede restaurants en andere interessante hoogtepunten te vinden. Op loopafstand ligt natuurlijk een prachtig strand waar u heerlijk kunt relaxen.

 

Dag 10,11 en 12: Fumba beach (O, D)

Na een ontspannen ontbijt, wordt u naar de Fumba Beach Lodge gebracht, dat in het zuidwesten van dit prachtige eiland ligt. Fumba Beach Lodge bestaat uit 26 schitterende witte zanzibar-style en-suite bungalows met een eigen veranda. Deze liggen verspreid langs de prachtige tuinen en het strand. Drie natuurlijk gevormde baaien beschermen de stranden rondom de lodge en zorgen ervoor dat dit de perfecte plek is om te genieten van de rust.

 

Deze dagen kunt u geheel naar uw eigen wensen invullen. Er zijn verschillende excursies die u kunt maken of activiteiten die u kunt

Tanzania

 ondernemen. Zoals een dolfijnentrip, snorkelen, een cruise met zonsondergang, spa treatments of scuba diving .

 

Dag 13: Terug naar huis (O)

Vandaag is het helaas de vertrekdag. Tijd om vaarwel te zeggen tegen dit overweldigende eiland. Transfer van uw hotel naarStonetown airport voor uw vlucht terug naar Dar es Salaam. Vanaf hier kunt u verder reizen of terug naar huis gaan. Goede reis!

 

 

Services

 

Inclusief:

-Alle genoemde/benodigde transfers

-Maaltijden zoals aangegeven in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Dinner)

-Alle overnachtingen in hotels/lodges/tented camps: in double rooms

- 2 overnachtingen in het Kinyanguru Camp

- 2 overnachtingen in het Wildernes Camp

- 3 overnachtingen in het Tandala Camp

- 2 overnachtingen in het Swahili House

- 3 overnachtingen in de Fumba Lodge

-Transport in een 4x4 safari-jeep tijdens de safari-dagen, incl taxen, brandstof, insurance.

-“Wildlife/game Drives” onder begeleiding van een deskundige, Engels sprekende driver-guide

-Mineraal water tijdens safaridagen (3 liter per persoon per dag)

-Alle binnenlandse vluchten

- Dar es Salaam- Selous

- Selous- Ruaha

- Ruaha- Zanzibar

- Zanzibar- Dar es Salaam

 

Exclusief:

-Internationale vluchten, belastingen, toeslagen en boekingskosten

-Visa en Vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen (m.n. malaria-pillen!)

-Overige maaltijden, Fris- en alcoholische dranken

-Persoonlijke uitgaven & fooien

-Reis- en annuleringsverzekering

-Alle overige niet genoemde services en activiteiten/excursies op Zanzibar

-Park fees Selous Wilderness Camp $65 per persoon, Park fees Kinyanguru Camp $75 per persoon Park fees Tandala Camp $20 per persoon

 
Testimonials

 • Indrukwekkende reis naar Tanzania

  Hallo Markus, Wij zijn terug van onze geweldige vakantie! We hebben en vooral in de eerste week hebben het onzettend naar onze zin gehad we veel indrukken opgedaan die we niet snel zullen vergeten. Bedankt en we houden contact.

  Groeten, Fabian en Eugenie

 • zoals gewoonlijk heel goed geregeld

  hoi Markus

  We zijn terug van een mooie reis, die verder zonder problemen is verlopen.
  Ik moet zeggen dat we een uitstekende gids/chauffeur hadden, Julius, een hele leuke vent met humor en heel veel kennis van de dieren en vogelwereld. Ontzettend veel lol met hem gehad.
  Hij was uitermate blij met ons en wij met hem en gaf aan dat hij ons volgend jaar weer wil begeleiden.
  We hebben hele mooie dingen meegemaakt/gezien, dus we zijn al met al heel tevreden en de organisatie was zoals gewoonlijk heel goed geregeld (dank daarvoor)
  3500 foto’s gemaakt dus komende tijd onder de pannen voor een fotoboek:-)

  groetjes mede namens Annelies

 • Geweldige Safari!

  Hi Markus,
  Alles prima geregeld. We hebben een goede gids cq chauffeur. Mooie dagen beleefd en morgen naar Tarangire national Park. Al 400 foto's gemaakt:-) Geweldig!!! Groetjes, familie De Haan (juli 2022)

 • Vier vd big five gezien in Tanzania

  Hoi Markus, We hebben het fantastisch, wat een avontuur!!! Tot nu toe alles top geregeld!! Tis echt genieten hoor. Hebben al vier vd big five gezien!! Gids is ook fantastisch!! Fijne avond, wij zo naar het kampvuur!! Groet Ronald en Bernadette


Terug

Kantoor- & Bezoekadres (op afspraak):
Kleine Gartmanplantsoen 10
(op het Leidseplein, in gebouw van 'de BALIE')
1017RR Amsterdam
Nederland
Webdesign by: Deep Graphic Design

Australië en Oceanië